Χώρα των Porsche γίνεται η Ελλάδα

petros_m

Supreme Member
18 June 2006
8,207
Αλιμος
Κατι δεν παει καλα ή εγω κατι δεν εχω καταλαβει καλα σχετικα με τη χωρα μας. Γνωριζω ανθρωπους που ο περιγυρος τους τους θεωρει πλουσιους ή "φραγκατους" και που δεν εχουν αλλαξει αυτοκινητο τα τελευταια 10 χρονια. Ολοι λενε πως οι "δουλειες δεν πανε καλα". Κατι δεν εχω καταλαβει, ειναι βεβαιο αυτο...

Απο το cosmo.gr

Σε 559 ανήλθαν οι καινούργιες Porsche που πουλήθηκαν στη χώρα μας το 2007, ενώ αλματώδης είναι η αύξηση των πωλήσεων ακριβών αυτοκινήτων.

Όπως δημοσιεύεται σε σχετική έρευνα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ και σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, κάθε ημέρα του 2007 πωλούνταν 25 αυτοκίνητα μάρκας Mercedes, 24 ΒΜW, 17 Audi, 9 Chrysler, 2 Porsche, 2 Land Rover, 2 Lexus και 1 Jaguar!

H ζήτηση των μεγαλύτερων σε κυβικά οχημάτων, και συγκεκριμένα αυτοκινήτων 1.600 κυβικών και άνω, αυξάνεται όταν πρόκειται για οικογενειακό αυτοκίνητο, ενώ αισθητή είναι και η προτίμηση που δείχνουν τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες αγοραστές στα τζιπ. Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, μάλιστα, ο Έλληνας δεν διστάζει, πλέον, να διαθέσει τουλάχιστον 20.000 ευρώ για το αυτοκίνητό του, ιδίως εάν είναι έγγαμος με παιδιά και με τον τρόπο αυτό θα ικανοποιήσει τις ανάγκες του ίδιου και της οικογένειάς του.

Σημαντικός παράγοντας της αύξησης των πωλήσεων των πολυτελών αυτοκινήτων είναι ο ευκολότερος δανεισμός από τις τράπεζες. Πάνω από το 80% των λεγόμενων "πρώτων" αυτοκινήτων, πλέον, χρηματοδοτούνται και μάλιστα με ευκολότερο τρόπο, ενώ μέχρι σήμερα το ποσοστό αυτό ήταν πολύ μικρότερο και ο τρόπος δανεισμού πολύ πιο δύσκολος και χρονοβόρος.

Την ίδια στιγμή, πρώτα σε πωλήσεις στην κατηγορία 1.400-1.600 κυβικών, στα λεγόμενα μικρομεσαία δηλαδή, έρχονται το Golf της Wolkswagen, το Focus της Ford, το Astra της Opel, το Octavia της Skoda και το Auris της Toyota.

Κοινωνια 2 ταχυτητων. Οι πλουσιοι πλουσιοτεροι και οι φτωχοι φτωχοτεροι. Οσο για το θεμα των κατασχεσεων δεν κατασχονται και τοσες Porsche πια.

Ναι. αυτες πανε χέρι χέρι.... και στο κατω κατω 1.000 οικογένειες (κατα τα γραφομενα δημοσιευματων) κυβερνανε την Ελλάδα... Ε! να μην αλλάζουν ένα αυτοκινητάκι το χρόνο??? (συν δωράκια δεξιά αριστερα) και λίγες είναι...

Γιατί να μην γίνει δηλαδή, δεν κατάλαβα. Οι Ελβετοί είναι καλύτεροι; :BDGBGDB55:

Απάντηση: Re: Χώρα των Porsche γίνεται η Ελλάδα

Γιατί να μην γίνει δηλαδή, δεν κατάλαβα. Οι Ελβετοί είναι καλύτεροι; :BDGBGDB55:

Ελα μου ντε.Αυτοι τι εχουν σοκολατες και ρολογια.Εμεις ηλιο ,θαλασσα,ακροπολη,dvd :fahne90:

Kαι σιγά την Porche... με το ζόρι ΗiFi της αυτοκίνησης... αφού την βρίσκεις και κατω απο τα 100.000Ε...:rifle:

Όταν περάσουμε στο HiEnd (Ferrari κτλ) θα το ξανασκεφτούμε... :drummer:

Τα παιδακια των μεγαλογιατρών τις παίρνουνε μετα απο κλαψα και τις...σπάνε εντός τριμήνου (κάποιος απο αυτους πηρε αμπάριζα με την παλιά του ενα περίπτερο.... τωρα σκάει μυτη με την καινουρια.... ε ρε ξύλο που τους χρειάζεται...

Ναι ναι και ΟΛΑ τα μπουζουκια ειναι ΓΕΜΑΤΑ καθημερινά και τονοι ανθεων λουζουν τραγουδιστές και χορευτές...
Για εκει έχουμε χρήματα να διαθέσουμε ακόμα και αν δηλώνουμε φτωχώτεροι απο πέρυσι..... κατα τα άλλα μας φταίνε οι porsche :ernaehrung004:

Εξαιρέσεις στον κανόνα υπάρχουν παντου και πάντα

Γιατί βρε παιδιά από τις τσέπες μας τις αγοράζουν? Μακάρι να μην υπήρχε τόση φτώχεια και κάθε γονιός να μπορούσε να βοηθήσει το παιδί του σε οτιδήποτε και αν λέγεται αυτό,πες σπίτι-αυτοκίνητο κλπ.Το πάν είναι να μην δημιουργούνται ατυχήματα και να τηρούνται οι στοιχειώδεις νόμοι,διπλώματα οδήγησης κλπ.Καπιταλισμό έχουμε ή θα τους φας ή θα σε φάνε.:twoguns:

Αν ξέρατε πόσα χρήματα έχουν οι τραγουδιστές στην τράπεζα,τότε θα παθαίνατε πλάκα και δεν θα ξαναδεχόσασταν να πληρώσετε ποτέ το μπουκάλι 180+ ευρώ.

Μιλάμε για πολλά πολλά μηδενικά...

Last edited:
Off topic
Η βοήθεια των γονιών καλή ειναι έως ενα σημειο όμως.
Η νέα γένια (ημ γέννησης 1990+) δεν έχει στερηθεί τίποτα και γιαυτό πάμε απο το κακό στο χειρότερο...

ΟFF TOPIC
Σίγουρα οι νέοι αυτή την εποχή διανύουν μία όχι τόσο ομαλή φάση,ιδιαίτερα στη φάση της εφηβείας.Καλό είναι να υπάρχει μια μέση κατάσταση,μιας ούτε οι πολλές ανέσεις κάνουν καλό,αλλά ούτε και η πείνα που έτρωγε τους ανθρώπους στην κατοχή,νομίζω βοήθησε σε κάτι. Ας μην είναι porsche βρε παιδιά και ένα polo μια χαρά είναι:HTEHEH56:

Αυτή νομίζω είναι μία αρκετά αόριστη κουβέντα την οποία τη χρησιμοποιεί αρκετός κόσμος ο οποίος δεν μπορεί να κατανοήσει πώς ο διπλανός του κατάφερε να πάρει βίλα με έναν απλό μισθό. Θα σας πω μια σύντομη ιστορία: Μια φορά έτυχε να πάω σε ένα φοβερό σπίτι καλεσμένος,μιλάμε για βίλα με 3 πισίνες κλπ. Μιλώντας με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού (ηλικίας 34 ετών),είπα να τον ψαρέψω να δω τί θα μου απαντούσε.Τον ρώτησα μα καλά βρε μεγάλε,πως και χτύπησες τέτοιο σπίτι? Και γυρίζει και μου απαντάει: Την αντέχει η πάρτη σου τη φυλακή? Έτσι είναι βρε παιδιά το καπιταλιστικό σύστημα,σου αφήνει διάφορα παράθυρα,πολλες φορές νόμιμα,άλλες όχι.Αν θέλεις κοιτάς να εκμεταλλευτείς καταστάσεις,πατάς επί πτωμάτων και είτε θα πετύχεις(χαρά στο κουράγιο σου) είτε θα αποτύχεις(δεν πρέπει να είναι τόσο ωραία της φυλακής τα σίδερα).Όμως δεν θα κάτσω να πω ότι από την τσέπη μου εγώ χάνω χρήμα,γιατί κάποιος έβαλε ρίσκο,σπίτια-επιχειρήσεις σε υποθήκες και κατάφερε να μεγενθυθεί. Γιατί δεν μου αρέσει να βλέπω ανθρώπους να λένε,δεν πειράζει και με 700 ευρώ ζω,αρκεί το μηνιάτικο να είναι σίγουρο. Αν δεν ρισκάρεις δεν θα κερδίσεις κάτι. Βέβαια σίγουρα υπάρχουν και εξαιρέσεις,άτομα τα οποία ποτέ δεν δούλεψαν-ρίσκαραν κλπ που τα έχουν όλα,αλλά σιγά είναι και 1000 οικογένειες στην Ελλάδα?

Κοίταξε, προσωπικά να πάρω τόσο μεγάλο ρίσκο, του τύπου ή του ύψους ή του βάθους, δεν πρόκειται να το κάνω.

Ένα μικρότερο ρίσκο, με κόστος μια αποτυχημένη επιχείρηση και πιθανό κέρδος μια πιο άνετη ζωή, ευχαρίστως.
Είπαμε, μην τα ισοπεδώνουμε όλα στο βωμό του χρήματος.

Καλύτερα να μην έχω 3 πισίνες και να έχω πιο ήσυχη συνείδηση...

Κοιταχτε, εμενα μου εκανε εντυπωση ο συνολικος αριθμος των καινουριων πολυτελων αυτοκινητων. Περιπου 100 την ημερα πωλουνται. Βαλτε και αλλα 100 μεταχειρισμενα (μαλλον περισσοτερα θα ειναι)? Συνολο καπου 70000 πολυτελη αυτοκινητα μεσα σε ενα χρονο! Γνωριζω οικογενειες με εισοδημα κοντα στα 7-10 χιλιαδες μηνιαιως, που δεν εχουν τετοια αμαξια. Δηλαδη, αυτοι που τα παιρνουν, ποσα βγαζουν? Ελαχιστοι ειναι αυτοι που λενε πως τα οικονομικα τους ειναι καλα αυτην την εποχη. Αναρωτιεμαι...

Last edited:
Αυτή νομίζω είναι μία αρκετά αόριστη κουβέντα την οποία τη χρησιμοποιεί αρκετός κόσμος ο οποίος δεν μπορεί να κατανοήσει πώς ο διπλανός του κατάφερε να πάρει βίλα με έναν απλό μισθό. Θα σας πω μια σύντομη ιστορία: Μια φορά έτυχε να πάω σε ένα φοβερό σπίτι καλεσμένος,μιλάμε για βίλα με 3 πισίνες κλπ. Μιλώντας με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού (ηλικίας 34 ετών),είπα να τον ψαρέψω να δω τί θα μου απαντούσε.Τον ρώτησα μα καλά βρε μεγάλε,πως και χτύπησες τέτοιο σπίτι? Και γυρίζει και μου απαντάει: Την αντέχει η πάρτη σου τη φυλακή? Έτσι είναι βρε παιδιά το καπιταλιστικό σύστημα,σου αφήνει διάφορα παράθυρα,πολλες φορές νόμιμα,άλλες όχι.Αν θέλεις κοιτάς να εκμεταλλευτείς καταστάσεις,πατάς επί πτωμάτων και είτε θα πετύχεις(χαρά στο κουράγιο σου) είτε θα αποτύχεις(δεν πρέπει να είναι τόσο ωραία της φυλακής τα σίδερα).Όμως δεν θα κάτσω να πω ότι από την τσέπη μου εγώ χάνω χρήμα,γιατί κάποιος έβαλε ρίσκο,σπίτια-επιχειρήσεις σε υποθήκες και κατάφερε να μεγενθυθεί. Γιατί δεν μου αρέσει να βλέπω ανθρώπους να λένε,δεν πειράζει και με 700 ευρώ ζω,αρκεί το μηνιάτικο να είναι σίγουρο. Αν δεν ρισκάρεις δεν θα κερδίσεις κάτι. Βέβαια σίγουρα υπάρχουν και εξαιρέσεις,άτομα τα οποία ποτέ δεν δούλεψαν-ρίσκαραν κλπ που τα έχουν όλα,αλλά σιγά είναι και 1000 οικογένειες στην Ελλάδα?

Το ρίσκο περιλαμβάνει εκμετάλλευση συνανθρώπου και άλλες παράνομες πράξεις; Πχ φοροδυαφυγή (αυτό που λες από τη τσέπη μας τα πληρώνουμε), λάδωμα, αδήλωτη εργασία, εξαναγκασμό σε απλήρωτες υπερωρίες κλπ; Γάμους συμφέροντος; Βέβαια δε λέω υπάρχουν και εξαιρέσεις που έκαναν βίλλες στα 34 τους όντας ηθικοί και αυτοδημιούργητοι.

Πάντως συμφωνώ ότι για να ανοίξεις επιχείρηση πρέπει να το λέει η καιά σου όπως είναι τα πράγματα σήμερα. Πολύ πιο δύσκολη η κατάσταση σε σχέση με 20 χρόνια πριν.

Βέβαια όσοι ξεκινούν με αρχικό κεφάλαιο από γονική βοήθεια και κληρονομιές έχουν τρομερό πλεονέκτημα. Δε ρισκάρουν να χάσουν αυτά που δεν έχουν.

Last edited: