Χώρα των Porsche γίνεται η Ελλάδα

Re: Απάντηση: Χώρα των Porsche γίνεται η Ελλάδα

Κοιταχτε, εμενα μου εκανε εντυπωση ο συνολικος αριθμος των καινουριων πολυτελων αυτοκινητων. Περιπου 100 την ημερα πωλουνται. Βαλτε και αλλα 100 μεταχειρισμενα (μαλλον περισσοτερα θα ειναι)? Συνολο καπου 70000 πολυτελη αυτοκινητα μεσα σε ενα χρονο! Γνωριζω οικογενειες με εισοδημα κοντα στα 7-10 χιλιαδες μηνιαιως, που δεν εχουν τετοια αμαξια. Δηλαδη, αυτοι που τα παιρνουν, ποσα βγαζουν? Ελαχιστοι ειναι αυτοι που λενε πως τα οικονομικα τους ειναι καλα αυτην την εποχη. Αναρωτιεμαι...

είναι πολλοί που τρώνε μια ζωή μόνο φακή για να οδηγήσουν πόρσε. εδώ στη Χίο ξέρω άτομο που πήρε δάνειο για να πάρει Μερσεντές κάμπριο και κατά τα άλλα φυτοζωεί.

Κοιταχτε, εμενα μου εκανε εντυπωση ο συνολικος αριθμος των καινουριων πολυτελων αυτοκινητων. Περιπου 100 την ημερα πωλουνται. Βαλτε και αλλα 100 μεταχειρισμενα (μαλλον περισσοτερα θα ειναι)? Συνολο καπου 70000 πολυτελη αυτοκινητα μεσα σε ενα χρονο! Γνωριζω οικογενειες με εισοδημα κοντα στα 7-10 χιλιαδες μηνιαιως, που δεν εχουν τετοια αμαξια. Δηλαδη, αυτοι που τα παιρνουν, ποσα βγαζουν? Ελαχιστοι ειναι αυτοι που λενε πως τα οικονομικα τους ειναι καλα αυτην την εποχη. Αναρωτιεμαι...

Μιλάμε για την Ελλάδα μόνο 100 αυτοκίνητα πολυτελείας ημερησίως;
Σίγουρα είναι αξιόπιστα τα νούμερα;

Μου φαίνεται παράξενο...

Δεν διαφωνώ καθόλου σε αυτά που λες. Το σχόλιό μου πήγαινε στην άποψη του ilia ότι όλοι παίρνουν τις Porsche από τις τσέπες μας.

Το ρίσκο περιλαμβάνει εκμετάλλευση συνανθρώπου και άλλες παράνομες πράξεις; Πχ φοροδυαφυγή (αυτό που λες από τη τσέπη μας τα πληρώνουμε), λάδωμα, αδήλωτη εργασία, εξαναγκασμό σε απλήρωτες υπερωρίες κλπ; Γάμους συμφέροντος; Βέβαια δε λέω υπάρχουν και εξαιρέσεις που έκαναν βίλλες στα 34 τους όντας ηθικοί και αυτοδημιούργητοι.

Το ρίσκο σίγουρα θα περιλαμβάνει την εκμετάλλευση συνανθρώπου.Σε τράπεζα δουλεύω και βλέπω τί σημαίνει η λέξη ατομικισμός και προσωπικό συμφέρον.Τώρα κατάφερα και μπήκα με διαγωνισμό και όταν με σύστησαν στους υπόλοιπους εργαζομένους με κοιτούσαν λες και θα τους έπαιρνα τη δουλειά τους.Ιδιαίτερα εσείς που είσαστε μεγαλύτεροι,σίγουρα ξέρετε ότι ο κόσμος στο περιβάλλον εργασίας δεν χωράει συναισθηματισμούς,γιατί πολύ απλά θα σε εξοντώσουν.Νομίζω όσον αφορά το θέμα της φοροδιαφυγής,μιας και σπούδασα οικονομικά,το πρόβλημα βρίσκεται κυρίως στην φοροαπαλλαγή στην οποία προσφεύγουν, η οποία είναι νόμιμη.Όλοι οι έχοντες μεγάλες περιουσίες πλαισιώνονται από ικανότατους δικηγόρους και λογιστές,οι οποίου γνωρίζουν κάθε πιθανό παραθυράκι και το εκμεταλλεύονται.

Last edited:
ετσι ειναι αυτο το συστημα .....

αν δεν φας ανθρωπους και δεν πατησεις στο λαιμο τους αλλους η αν δεν λαδωσεις η αν δεν χωθεις με αθεμιτα μεσα καπου δεν εχει ....καγιεν!!!!!!

αλλιως θα ειχα και εγω εδω στη γερμανια και ο καθενας μας με το μεροκαματο η δημοσιος η ιδιωτικος !

Το σχόλιό μου πήγαινε στην άποψη του ilia ότι όλοι παίρνουν τις Porsche από τις τσέπες μας.

Η δική μου άποψη, έστω και λίγο "στρογγυλεμένη" είναι ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που δεν παράγει τίποτα.... (ακόμα και τον τουρισμό της, τη μονη βαρια βιομηχανία που έχει, την έχει κανει σκ@τ@).

Από τη στιγμη που δεν παραγεις τίποτα λοιπόν, ο πλούτος προέρχεται από ... "διαμεσολαβηση", "ανακατανομές", "επανατοποθετήσεις" και ότι άλλη ευφάνταστη λέξη τους έρχεται στο μυαλό κατα καιρούς... εγώ το λέω αλλοιώς, αλλα.... :ernaehrung004:

... Χθες είδα μια ταινία.. "Ο κλέψας του κλέψαντος" :Banane0:

Αυτοι που βγαζουν 10000 το μηνα και δεν εχουν ενα καλο αυτοκινητο, εχουν πολλα στη τραπεζα:fahne90:

Απάντηση: Re: Χώρα των Porsche γίνεται η Ελλάδα

Να εχεις χώρο Βαγγέλη να χαίρεσαι να παρκάρεις το...."Αβέρωφ".

Οταν δεν εχεις χώρο ή πας επίσκεψη, ΤΙ το κάνεις??

.......αχαχαχαχαχ....... :jester: :jester: :jester:

αμα ητανε δικο μου θα εβρισκα χωρο ...... τωρα δεν ανησυχω !!! αυτος που το εχει να ψαξει να βρει... :HTEHETH63:

Ή δημόσιοι λειτουργοί (μιζάτοι) τα παίρνουν ή άνθρωποι της νύχτας / απατεώνες, γενικά αυτοί που κάνουν αρπαχτές. Αυτοί που τα βγάζουν με ιδρώτα είναι πιο σεμνοί, όσα και να βγάζουν.

…συγγνώμη, αλλά τα στατιστικά λένε ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν πάνω από 100.000 εκατομμυριούχοι… (δηλαδή με καταθέσεις σε τράπεζα πάνω από 1 Εκ. €…) χωρίς να υπολογίζουμε ακίνητη περιουσία….

…συγγνώμη, αλλά τα στατιστικά λένε ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν πάνω από 100.000 εκατομμυριούχοι… (δηλαδή με καταθέσεις σε τράπεζα πάνω από 1 Εκ. …) χωρίς να υπολογίζουμε ακίνητη περιουσία….

Δεν το γνωριζα αυτο! Ειναι βεβαιο πως ισχυει? Που το διαβασες?

…συγγνώμη, αλλά τα στατιστικά λένε ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν πάνω από 100.000 εκατομμυριούχοι… (δηλαδή με καταθέσεις σε τράπεζα πάνω από 1 Εκ. …) χωρίς να υπολογίζουμε ακίνητη περιουσία….
Και ουτε ξερω ποσες χιλιαδες με πανω απο 1000000 ακινητη περιουσια. Σκεφτειτε μονο ποσα διαμερισματα υπαρχουν σε Καβουρι, λαιμο Βουλιαγμενης, φιλοθεη,παλαιο ψυχικο . Οι χιλιαδες ιδιοκτητες τους εχουν ακινητη περιουσυα πανω απο 1000000:grandpa:

Δεν διαφωνώ καθόλου σε αυτά που λες. Το σχόλιό μου πήγαινε στην άποψη του ilia ότι όλοι παίρνουν τις Porsche από τις τσέπες μας.

Ακριβώς από εκεί τις παίρνουν!
Ή ακριβέστερα, θα ξέρεις φαντάζομαι, μια που σπούδασες οικονομικά, τις αρνητικές επιπτώσεις στην εθνική οικονομία από την εισαγωγή ειδών πχ. αυτοκινήτων.

Μπορεί κάποιος να κερδίζει πχ 500.000 το χρόνο από την δουλειά του εδώ, αλλά αυτά είναι ταυτόχρονα και εθνικός πλούτος. Αν τον δώσει στους Γερμανούς μας κάνει όλους φτωχότερους όχι μόνο τον εαυτό του. Μας ρώτησε πρίν το κάνει; Όχι!

Μας αναγκάζει να εξάγουμε επιπλέον εθνικό πλούτο για να εισάγουμε τις αυξημένες ποσότητες καυσίμων που θα καταναλώσει, τα πανάκριβα λάστιχα, λάδια,φρένα....; Ναι! Κι αυτό μας κάνει επίσης φτωχότερους όλους.

Και μη ρωτήσω ποιο δίκαιο του δίνει το δικαίωμα να μολύνει το περιβάλλον πολλαπλάσια από εμάς;

Και όλα αυτά όχι για να ικανοποιηθούν βασικές ανάγκες που όλοι τις καταλαβαίνουμε, αλλά για παιχνίδι, πρεστίζ και άλλα τέτοια....
Ο καπιταλισμός για τους πλούσιους είναι ότι και ο σοσιαλισμός για τους φτωχούς: Μοιράζεται τα έξοδα όλη η κοινωνία!;)

Εχμμμ συγγνώμη, χρειάζεται να έχεις 1.000.000e στην τράπεζα για να έχεις μια Porsche? η οποια μολύνει περισσότερο το περιβάλλον απο τα χιλιάδες 20ετίας αυτοκίνητα που κυκλοφορούν και καίει και περισσότερο απο αυτά?
Ακριβά τα λάστιχα και λάδια? γιατι εξωτικά είναι και αυτά? Η διαφορά ειναι στα εργατικά που χρεώνονται παραπάνω, αλλα μαλλον τα ιδια έρχονται γιατι η συχνότητα επίσκεψης αναλογεί καθε 2 -3 επισκεψεις σε ενα απλο αυτοκινητο = 1 επίσκεψη Porsche (οκ υπάρχουν εξαιρέσεις για οσους ξέρουν τον νόμο του Μερφι)

Επίσης η φράση απο τις "τσέπες μας" ειναι πολυ γενική και απόλυτη, μην βάζετε το χέρι σας στην φωτιά...

Ολα αυτα με στοιχεία απο πρώτο χέρι...

EE ντάξει αλλος τα ¨χωνει" στο hi end, αλλος στα μπουζούκια, αλλος σε ακίνητα και άλλος στα αυτοκίνητα.
Ολοι τα "χώνουν" κάπου.

Last edited:
Η έρευνα αφορά νέες ταξινομήσεις αυτοκινήτων, αναφέρει εάν αυτές είναι προϊόν πώλησης "αοπκλειστικά" ή ανήκουν σε εταιρικούς στόλους χρονομισθωτικών εταιριών.
Ξέρετε ότι είναι εύκολο πιά με την αλλαγή του νόμου και την δυνατότητα που δίνει αυτός να επιτρέπετε η χρονομίσθωση ( leasing ), σε ιδιώτες.

Αρα σήμερα μπορεί όποιος μπορεί να σηκώνει η τσέπη του μέ ένα ενοίκιο γύρω στα 1200 ευρώ να έχει την Boxter ή το Cayenne.

Ή δημόσιοι λειτουργοί (μιζάτοι) τα παίρνουν ή άνθρωποι της νύχτας / απατεώνες, γενικά αυτοί που κάνουν αρπαχτές. Αυτοί που τα βγάζουν με ιδρώτα είναι πιο σεμνοί, όσα και να βγάζουν.

Η δημόσιοι λειτουργοί από ποιους τα παίρνουν; Από άλλους δημόσιους λειτουργούς ή απώ κάποιους "ιδρωμένους" που αρμέγουν τους ιδιωτικούς υπαλλήλους για 600 ευρώ το μήνα και κάποιους τους έχουν και ανασφάλιστους;

Το ΦΠΑ ποιος δεν το αποδίδει; Η δημόσιοι λειτουργοί ή οι "ιδρωμένοι";