Chord Hugo DAC

Απάντηση: Re: Chord Hugo DAC

To after-market isolator έχει πολλά κακά:

1. Χρειάζονται 2 καλώδια.
2. Χρειάζεται να είναι wide-bander για να περνάνε όλες οι δειγματοληψίες.
3. Έξτρα χώρος στο ρακ.

Κάνα diy passive isolator δεν μπορούμε να κοιτάξουμε?

Και που θα το βάλεις το isolator βρε;
Αυτό θέλει επάνω-καταπάνω στο receiver,ιδεατά με ακιδοσειρά επάνω του.
Εγώ θα σου έλεγα να το ξεχάσεις,ή το έχει ή δεν το έχει ένα μηχανάκι.

Εγώ δεν υπόσχομαι τίποτα για πέσιμο...

Ιν φακτ λέω να το αρχινίσω απο τώρα:

Για πές μου δλδ ρε Σταύρε... αυτό το κορντ είναι ο giant killer που ψάχναμε;

:)

Εγώ ακούω προτού τα σκάσω (...εκτός εξαιρέσεων). :)

Εντυπώσεις αν δεν περάσει τουλάχιστον μήνας από την παραλαβή θα διαγράφονται.:flipout:

(Χωρίς πλάκα τώρα,θέλει και τον χρόνο του αλλά θέλει και να σιγουρευτείς τι είναι αυτό που ακούς,έτσι βοηθάς μόνο. )

Θέλεις να πεις ότι έπρεπε πρώτα να σιγουρευτώ για το foobar (εκείνο το βράδυ) προτού ποστάρω? Δεν ήταν δηλαδή ολοφάνερο?

Εντάξει, αλλά αν ενθουσιαστώ πολύ στην αρχή δεν θα μου την πέσετε, έτσι?

Προσωπικά θα μου κάνει εντύπωση εάν δέν το κάνεις

Δεν το "έπιασες" το χιούμορ Πέτρο. Αναφερόμουν στην κόντρα σπίτι σου (και στην αγορά του καλωδίου μετέπειτα)...

Μιά χαρά το έπιασα, αναφερόσουν στην συνάντηση για κουλουράκια και καφέ αφου υπο τις συνθήκες που παρουσιάστηκε "ακυρώθηκε" εως τέτοιο απο τους αρμόδιους, κόντρα πάντως δέν υπήρξε ποτέ.

Η αγορά του καλωδίου είναι off topic πρόσεχε μήν μεταφερθούν και απο εδώ τα post στο ανάλογο νήμα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κάνα diy passive isolator δεν μπορούμε να κοιτάξουμε?

Μπορείς να κοιτάξεις το καλώδιο που ξέρεις.. Κάνει δουλειά άν και πιστεύω οτι είναι πολύ νωρίς για να ασχοληθείς με το θέμα. Στρώστο και μάθε το καλά πρώτα.

.. Αυτό πάντως που ακόμα δεν έχω καταλάβει είναι το γιατί sony και καλά κάποιο απο τα δύο πρέπει να είναι καλύτερο απο το άλλο..
Εκτός και άν έχω χάσει την αίσθηση του χιούμορ μου..-bye-

Απάντηση: Re: Chord Hugo DAC

Θέλεις να πεις ότι έπρεπε πρώτα να σιγουρευτώ για το foobar (εκείνο το βράδυ) προτού ποστάρω? Δεν ήταν δηλαδή ολοφάνερο?

Αυτό εσύ το ξέρεις.
Αυτό που λέω εγώ είναι πως το κάθε τι θέλει τον χρόνο και την απόστασή του.
Μόνο έτσι βγαίνει άκρη της προκοπής.

Εγώ πχ. το foobar πριν το αποφασίσω για βασικό μου player το παίδευα ένα-δυο χρόνια σε αντιπαράθεση με άλλα,jRiver,Linux,κλπ.
Και με κέρδισε όχι μόνο για τον ήχο (αφού το AP Linux παίζει λίγο καλύτερα) αλλά συνολικά.

Και με τα ντακ τα ίδια κάνω.
Αν δεν σιγουρευτώ πως θα μου δώσει αυτό που μου αρέσει,δεν.Που να έχει τα χίλια άλλα καλά.

Αυτό που προσπαθώ να πω,είναι πως θέλω να μου αρέσει κάτι και να το πάρω,όχι να μου αρέσει γιατί το πήρα.
Κι αυτό θέλει χρόνο και υπομονή.

Φυσικά αυτό το κάνω εγώ,οπότε βάλε τα φίλτρα σου και προχώρα.
Με αυτοσυγκράτηση όμως!:flipout:

Σπύρο μου εσύ.. Ο πιό συμπαθητικός.. "εμπρηστής" ..που γνωρίζω στο forum!.. Mαζί σου φίλε μου λάδι στην φωτιά! Τώρα ξεκινάει το ζουμί!..

81GhiOFA2cL._SL1300_.jpg

Δισκάρα ! Η καλύτερη εκτέλεση του if there is something ...

Πρώτα εγώ το άκουσα Πάνο.

Το ήξερα ότι θα καταλάβαινες για ποιόν μιλάω (είναι και κάτοχος). :)

Ευχαριστώ!

Ναι, γνωρίζω το παρασκήνιο. Αφού το ειχες ακούσει και σου άρεσε αναρωτιέμαι (χωρις να εχει καποια σημασία) γιατι θέλησες και την γνώμη κάποιου αλλου πριν τραβήξεις την σκανδάλη. Ειδικά κάποιου που έχει συμφέροντα..

Τωρα το Hugo giant killer δεν το λες, τουναντίον ειναι απο αυτα που προσπαθείς να δεις/ δικαιολογήσεις την τιμη. Σημασία βέβαια εχει ο ηχος και αν εσενα σε καλύπτει: τα λοιπα ειναι περιττα.

Περιμένω να ακουσω εντυπώσεις (ποτε η παραλαβή; ) για να δω αν συμφωνούμε σε καποιες ενστάσεις που έχω (με τις 2 μικρες ακροάσεις που έκανα με του Νικου).

Και ψυχραιμία με τα bold, italic κτλ ;-)

Πάνο, ήθελα να πάρω μια απόφαση (επιτέλους).

Τον συγκεκριμένο (πολύ συμπαθή ομολογουμένως) τύπο τον κόβω για παθιασμένο - με την καλή έννοια - και στο πίσω μέρος του μυαλού μου θεώρησα ότι θα μπορούσε να "τραβήξει" τη σκανδάλη. Βέβαια την απόφαση την είχα ψιλο-πάρει (όπως τότε με τα Hifiman). :)

Όχι ότι βασίστηκα στην άποψή του για να προχωρήσω.

Γνωρίζω για τα δύο (-) που ανέφερες. Και που είναι το "βάθος" και τα "σώματα". Και είμαι έτοιμος να υποστώ αυτά τα "ελαττώματα" διότι δεν μπορώ να ξεχάσω τα υπόλοιπα (+) κατά τη τρίωρη συνολικά εκτίμηση.

Μπορεί βέβαια να το μετανιώσω. Εσύ δεν μετάνιωσες ποτέ για τίποτα? :)

Και δεν είναι η γνώμη του "παππού" έναντι της γνώμης της δικής σου! Δεν νομίζω να φαντάστηκες κάτι τέτοιο...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αλήθεια Πάνο? Θυμάσαι αν το άκουσες με το Raspberry?

Ναι, με Rasp ειχε γίνει η ακρόαση.

Με τον "παππου" που λες μιλάμε συχνά, με ρωταει διάφορα και τον θεωρώ αρκετά έμπειρο. Δεν εχουμε διαφορετική άποψη (απλά ξέρω και λιγο παρασκήνιο που μπορεί να αγνοείς εσυ Σταύρο). Τα σώματα ειναι όντος ενα απο τα μικρα μειονεκτήματα του Hugo, το αλλο το κρατάω για εμένα προς το παρόν (δεν θα ήθελα να σε επηρεάσω, αν δεν το πιάσεις δεν εχει και σημασία).

Γενικά εγω εχω τοποθετηθεί θετικά υπέρ του συγκεκριμένου και κατανοώ και την τιμη/ λογικη πισω απο αυτήν. Θα το προτιμούσα με "κανονικό" τροφοδοτικό και χωρις ενισχυτή ακουστικων (μια που σου ειναι άχρηστος), ισως και με ενα διαφορετικό στάδιο εξοδου (χωρις τους περιορισμούς της μπαταρίας).

Δεν μου ειπες, ποτε το περιμένεις με το καλο;

Σταύρο, η τρίωρη ακρόαση που λες ήταν με το daphile,έτσι;
Δεν θέλω επ' ουδενί να σε χαλάσω,στο δηλώνω αλλά θέλω να κάνω μια υπόθεση μιας που εμπιστεύομαι και τον Παναγιώτη σαν ακροατή.

Μήπως το φούσκωμα και άπλωμα του daphile έκρυψε λίγο το θέμα με τα σώματα και γι' αυτό δεν το παρατήρησες;
Απλώς υπόθεση εργασίας και είμαι σίγουρος πως ήδη την έχεις βάλει στην εξίσωση.
Μπορείς να συμβιβαστείς με κάτι τέτοιο αν είναι όπως τα λέτε;
(Και ρωτάω γιατί κάλλιστα αυτή η παράμετρος μπορεί να μην έχει μεγάλη σημασία για σένα,οπότε και πολύ καλά έκανες. )

Παιδιά μια χαρα είναι το Hugo μην τον στενοχωρείτε άδικα τον άνθρωπο. Το οτι δεν ειναι "τέλειο" (και ποιό είναι τελικά; ) δεν σημαίνει οτι δεν αξίζει τα λεφτά του.
Το ντάκ έχει τα χαρίσματα του τα οποία προφανώς και έπεισαν τον Σταύρο. Τόσον καιρό του κάναμε κάζο που δεν αγόραζε εε.. τώρα που αγόρασε ας τον αφήσουμε ήσυχο να διαγράψει την δικη του πορεία.. Προσωπικα στέκομαι σε αυτό που έγραψε ο Παναγιώτης, στο οτι και άν κάτι που αυτός αντιλήφθηκε δεν το πήρε πρέφα ο Σταύρος (καννένα υποννούμενο, δεν έχω ιδέα τι..) τότε απλά δεν έχει σημασία..

Γιατί μου το θύμισες τώρα Σωκ?

Αυτό εννοούσα όταν είπα ότι το daphile έκανε "μεγάλη ζημιά" σε ότι είχα μέχρι τότε ακούσει.

Και γι' αυτό επιδίωξα να ξανακούσω το hugo. Αλλά ο Νίκος είχε ήδη φύγει στο εξωτερικό.

Ευελπιστώ ότι οι διαφορές μεταξύ των dacs (που παρατηρήθηκαν με το daphile) θα διατηρούνταν με το συνδυασμό Rasp/Arch ή Win7/foobar.

Τελευταία φορά που το άκουσα το άκουσα σε αντιπαράθεση με το Soekris. Όπου διαπιστώθηκε και το "πρόβλημα των δυναμικών" του τελευταίου, που ήταν τελικά πρόβλημα του daphile (και όχι του Soekris)!

Και κάτι άλλο. Το daphile δεν είχε ακριβώς φούσκωμα στο χαμηλό αλλά μια έλλειψη καθαρότητας, "θολούρα" και "λάσπες" συγκριτικά με τους νεότερους συνδυασμούς Rasp/Arch και Win7/foobar.

Έπρεπε όμως να πάρω dac... :)

Hugo. What is inside:

Ας το σχολιάσουμε ανοικτά - δεν έχω κανένα πρόβλημα. Εξάλλου το αγόρασα για τον ήχο του. :)

Attachments

• Headphones-event-1-of-1-51.jpg
    Headphones-event-1-of-1-51.jpg
    196.9 KB · Views: 94
  • Headphones-event-1-of-1-52.jpg
    Headphones-event-1-of-1-52.jpg
    163.6 KB · Views: 92
  • Headphones-event-1-of-1-53.jpg
    Headphones-event-1-of-1-53.jpg
    223.8 KB · Views: 92
  • Headphones-event-1-of-1-55.jpg
    Headphones-event-1-of-1-55.jpg