Chord Hugo DAC

Ανοίγω αυτο το νήμα γιατι αν και έχουν γραφτεί καποια πράγματα αλλου καλο ειναι να τα εχουμε μαζεμένα. Το πρώτο Hugo παρουσιάστηκε πριν ενα χρονο περίπου και απο τοτε η οικογένεια εχει μεγαλώσει αρκετά. Σήμερα εκτος απο το κλασσικο Hugo έχουμε και το 2Qute καθως και το Hugo TT.

Εντυπώσεις?

9179d1385925308-new-portable-chord-digital-analogue-converter-forthcoming-chordhugo3-670x446.jpg

Chord_2Qute%20side2%20WHT.jpg

Chord_HugoTT%20LHSTop.jpg

Για το Hugo θα βρείτε τόνους υλικό στο διαδίκτυο. Πολλές οι θετικές αξιολογήσεις και μάλιστα σε ρυθμό δοκιμής “οικιακού dac σε δικάναλο σύστημα”.

Δικαίως θα αναρωτηθείτε τι στο καλό συμβαίνει μ’ αυτό το “φορητό walkman”.

Το dac αυτό θα πρέπει να το ακούσετε τυχαία χωρίς να σας δείξουν τι παίζει.

Ειδάλλως, η “οπτική” επιβολή θα είναι τόσο δυνατά αρνητική που ίσως οδηγηθείτε σε μη ασφαλή συμπεράσματα.

Προχθές είχα την ευκαιρία να ακούσω (ευχαριστώ Νίκο - nickperi) διεξοδικά στο δικό μου χώρο και με το δικό μου σετάπ (daphile computer > Chord Hugo > Hubba hubba προ > Firstwatt F5 > Hifiman HE-6).

Πρέπει να ομολογήσω ότι με είχε επηρεάσει και μένα αρνητικά η εμφάνισή του σε βαθμό που περίμενα να καταλήξω για τον ήχο του μέσα σε λίγα μόνο λεπτά, ώστε να “φύγει από τη μέση” ο συγκεκριμένος υποψήφιος.

Αμ δε.

Το dac αναγνωρίστηκε άμεσα από το daphile και έπαιξε απροβλημάτιστα τα ΠΑΝΤΑ.

Ο ήχος του είναι ιδιαίτερα ελκυστικός και σε βάζει μέσα στη μουσική με έναν μοναδικό τρόπο.

Δεν μιλάμε απλά για μουσικότητα με συγκεκριμένους περιορισμούς.

Ο ήχος τα είχε όλα. Δυνατό και περιγραφικό μπάσο, φυσικότατες φωνές, εκτεταμένη στερεοφωνική εικόνα και εξαιρετική καθαρότητα.

Καμία διάθεση κριτικής. Και μάλιστα σε χιλιοπαιγμένα κομμάτια που ξέρω καλά.

Άκουσα απροβλημάτιστα τουλάχιστον κάνα δίωρο αλλά λυπήθηκα που δεν είχα την ευκαιρία να το ακούσω όσο ήθελα, μιας και ο Νίκος είχε κάποιες υποχρεώσεις και έπρεπε να φύγει.

Θα μου μείνει αξέχαστο!!

Τώρα είμαι στη φάση αναζήτησης του πόσο κοντά (ηχητικά) βρίσκεται το Hugo στο 2qute.

Πάντως ο ίδιος ο σχεδιαστής (Rob Watts) λέει ότι αν χρησιμοποιηθεί η usb είσοδος του 2Qute, η απόδοση προσεγγίζει σε μεγάλο βαθμό αυτήν του ΤΤ!

"when I asked which of the new Hugo platforms would have better SQ John answered very Frankly (sorry, couldn't resist) that it depends on the setup....that those users like me who have litttle need for a headphone preamp or digital preamp function (i.e use their own preamp) that the SQ of the 2Qute will come very close to that of the TT. They are simply intended for two different audiences (TT adding a legit remote controlled-preamp amd headphone amp plus state of the art battery power using supercapacitors). Rob added that he worked some magic on the more robust ps in the 2Qute and doubted I would find better sound with an external linear like i did especially with the Qute HD."

http://www.computeraudiophile.com/f6-dac-digital-analog-conversion/you-buy-hugo%85-read-22946/

Σήμερα δέχτηκα και εγω την επίσκεψη του εξαιρετικού Νικου με το Hugo του. Βρεθήκαμε να έχουμε και άλλα κοινά χομπι, οποτε ο χρόνος πέρασε γρήγορα και πολύ ευχάριστα. Ακούσαμε το Hugo στο κυρίως σύστημα καθώς και λιγο με τα ακουστικά του (Audeze LCD-3F).

Εχωντας διαβάσει καποια πράγματα γυρο απο τον σχεδιασμό και την λογικη του προϊόντος περιμενα κατι κάπως διαφορετικό απο αυτο που άκουσα. Περίμενα κατι πιο γλυκο γιατι ο σχεδιαστής του (R. Watts) μιλα γενικα για ψυχοακουστικη και συνήθως αυτο μεταφράζεται σε γλυκοηχο και "μεσαιατο", κατι που σε καμια περίπτωση το Hugo δεν ειναι.

Θα ελεγα πάντως οτι ειναι σχεδόν το αντίθετο, δλδ γρήγορο, φλατ, με στακάτο χαμηλό και μεγάλη διαύγεια. Στο μυαλο μου αναλύω ακομα την ακρόαση και επειδη θα ακολουθήσει και αλλη θα σταματήσω εδώ.

DSC03551.jpg

DSC03561.jpg

Ωραίες φώτο!

Με το RPi το ακούσατε (κάτι χύμα βλέπω στο πάτωμα - πρώτη φώτο)?

Ναι αλλα υπήρξε ενα θεμα με τα DSD (το οποίο αποδίδω στο δικό μου σετ απ και όχι στο Hugo). To Ρπι2 ειδε το Hugo κατευθείαν πάντως.

Άντε να δούμε τι συμπεράσματα θα βγούν αύριο στην συγκριτική (όσο το δυνατόν δεν θα κάνουμε και μετρήσεις) ακρόαση με αυτό.

Στο νήμα μεταφέρθηκαν και τα προηγούμενα περί Chord Hugo.

...η οποία λιανική είναι πάρα πολύ κοντά στα 2000!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μακάρι να παίζει το 2qute κάπου εκεί κοντά (ή και καλύτερα). Μετρητοίς στα 1100..

Tώρα Σταύρο με μπέρδεψες για ποιό ντάκ έλεγες πριν την μεγαλύτερη λιανική;.. :chinscratch:

Tώρα Σταύρο με μπέρδεψες για ποιό ντάκ έλεγες πριν την μεγαλύτερη λιανική;.. :chinscratch:

Απολύτου μετρητοίς (εκ στόματος κου Ησυχόπουλου):

- 1600, Hugo
- 1100, 2Qute

Το τελευταίο είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον το κατά πόσο τελικά προσεγγίζει τον ήχο του Hugo!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Η επίσημη τιμή λιανικής του Hugo είναι 2000 παρά κάτι ψιλά (και σαν dac των 2000 θα πρέπει να κριθεί).

1600+ για ένα φορητό dac.
Πάμε καλά; Δηλαδή τι. Θα πάρω αυτό το πράγμα στο ταξίδι μαζί μου, με κίνδυνο να χαθεί, να μου το κλέψουν, να εξαφανιστεί μαζί με τις αποσκευές μου, να πέσει και να σπάσει, να ρίξουν καφέ απάνω του, να το περάσουν για μπιμπελό και χίλια δυό άλλα.

Έχουμε ξεφύγει.

Δεν αξιολογούν όλοι τα πράγματα με τα ίδια κριτήρια..

Άν κάποιος σαν π.χ. τον Νίκο του οποίου η καλή διάθεση και φιλική προσφορά για ακροάσεις έγινε η αφορμή για αυτό το νήμα ακούει αναγκαστικά 90% on the go και απο ακουστικά και φυσικά ..πάσχει απο την "λόξα" μας.. λογικό είναι να δώσει όλο το βάρος και το οικονομικό στο καλύτερο προιόν που μπορέι να αγοράσει που να τον εξυπηρετεί ακριβώς εκεί και που με αξιώσεις (απο το λίγο που έχω καταλάβει τα υπόλοιπα αύριο) μπορεί να σταθεί και στο δικάναλο του σύστημα στο σπίτι που σπάνια χρησιμοποιεί..

Οκ στα 1600 υπάρχει πολύς ανταγωνισμός αλλα αν κάποιος έχει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του Νίκου δεν το βρίσκω παράλογο να κάνει μια τέτοια επάνδυση (η μεταπώληση σε καλή τιμή είναι εγγυημένη) για να μπορεί να χαρεί την μουσική εκεί που βολεύεται η οποία επένδυση δεν είναι και αστρονομική..

Καλό το Mytek καλό το Benchmark το M2tech το Black Dragon κλπ αλλα δεν κουβαλιούνται τόσο εύκολα στις αποσκευές ούτε είναι λογικό να τρέχει με την μπαλαντέζα στο αεροπλάνο ή στο λεοφωρείο για να βρεί φίς..

Υπάρχουν πολλά περισσότερα παράλογα τιμημένα gadget που γυαλίζουν πολύ περισσότερο στους κλέφτες όπως smartphones του χιλιάρικου και smartwatches ήμαρτον του δεκαχίλιαρου που πολλές φορές τα αγοράζουν άνθρωποι που βγάζουν πολλές φορές λιγότερα χρήμματα τον μήνα..

Last edited:
Εννοείται ότι η ένσταση μου δεν είναι στην τιμή (με την τρέλα που μας δέρνει δεν είναι εκτός πραγματικότητας) αλλά στη φορητότητα.

Εννοείται επίσης ότι ο καθένας είναι κύριος των χρημάτων του, άμα θέλει τα καίει κιόλας και δεν μας πέφτει και λόγος.