Chord Hugo DAC

Είναι καλούπι αλουμίνιο που δεν παθαίνει τίποτα ακόμα και αν περάσει τανκ από πάνω του σε βραχώδη έδαφος, κυριολεκτικά.

(...προσέχουμε Πέτρο, προσέχουμε. :) )

Εγώ νομίζω οτι το συγκεκριμένο βίντεο έχει θέση στο παρόν νήμα, ειδικά μετα την ερώτηση του υπέρηχα..

ποιό είναι το βίντεο?

Ένα κακόγουστο (συγγνώμη παιδιά αλλά έτσι είναι) και πιθανώς στημένο βιντεάκι με ένα σοβιετικό τανκ να περνάει πάνω από ένα Chord και αυτό να μην παθαίνει γρατσουνιά. Σβήστηκε με συνοπτικές διαδικασίες.

Έχοντας διαβασει καποιες σελίδες απο τo νημα στο C.A. μπορω να πω οτι εχει ενδιαφέρον και σε καποια σημεία θα συμφωνήσω, αλλά επειδή αποψε λογικα θα έχουμε νεα ακρόαση θα αναλύσω κάποιες σκέψεις αργότερα.

Παντως η ευκαιρία που εδωσε σε αρκετούς απο εμας ο Νικος ειναι πολύτιμη, αξιζει η ακρόαση του σαν εμπειρία.

Eίμαι περίεργος Παναγιώτη να διαβάσω και τις δικές σου εντυπώσεις πιό αναλυτικά.. 'Οντως νά' να καλά το παληκάρι, ευτυχώς το ντακ του βγήκε αστέρι γιατί θα αισθανόμουν πολύ άσχημα να ήταν μέτριο και να έχει κάνει τοσο κόπο να το φέρει..

Οσα ξέρει ο νοικοκύρης. ...
Τι τον νοιάζει τι λένε οι άλλοι. ...

Μόλις ξαναπήρα τιμές απολύτου μετρητοίς από τον επίσημο αντιπρόσωπο (κ. Ησυχόπουλος):

- 1568, Hugo (ασημί ή μαύρο)
- 1168 / 1120, 2Qute (μαύρο / ασημί)

Και χρόνος παράδοσης 10 μέρες (συνήθως).

Εγώ από χτες είχα πάρει ποπ κορν και περίμενα πως και πως να διαβάσω τις εντυπώσεις σας.
Πέτρο εσύ λες ότι το micro idsd σε καλύπτει σε φορητότητα και ποιότητα. Πως την αντιλαμβάνεσαι την διαφορά για να καταλάβουμε και εμείς οι κάτοχοι του ifi. Είναι τόσο ξεκάθαρη?
Είναι 4Χ καλύτερο όπως η χρηματική διαφορά που τα χωρίζει? Έχουν διαφορά στην αναλυτικότητα, σηκώνεται ένα μικρό πέπλο στην ακουστική του συγκρίνοντας το?
Ήσουν ξεκάθαρος φυσικά, το καλύτερο φορητό, τώρα το θέμα είναι τι προτεραιότητες έχει ο καθένας....

Να ρωτήσω κι εγώ δυο-τρία τεχνικά σαν ο γκρινιάρης της παρέας.
Κατά την ακρόαση έγινε ισοστάθμιση;
Το Mytec τι αντίσταση εξόδου έχει; (κοίταξα στο site αλλά δεν λέει,το Hugo ξέρουμε,είναι εξαιρετικά μικρή ).
Και τρίτο,το Hugo έχει fixed έξοδο ή μόνο την variable των ακουστικών;

Μόλις ξαναπήρα τιμές απολύτου μετρητοίς από τον επίσημο αντιπρόσωπο (κ. Ησυχόπουλος):

- 1568, Hugo (ασημί ή μαύρο)
- 1168 / 1120, 2Qute (μαύρο / ασημί)

Και χρόνος παράδοσης 10 μέρες (συνήθως).

Nα πούμε καλορίζικο;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να ρωτήσω κι εγώ δυο-τρία τεχνικά σαν ο γκρινιάρης της παρέας.
Κατά την ακρόαση έγινε ισοστάθμιση;
Το Mytec τι αντίσταση εξόδου έχει; (κοίταξα στο site αλλά δεν λέει,το Hugo ξέρουμε,είναι εξαιρετικά μικρή ).
Και τρίτο,το Hugo έχει fixed έξοδο ή μόνο την variable των ακουστικών;

To πρώτο όχι αλλα γιατι να γίνει και πώς;
Το δευτερο δεν ξερω (αν εννο είς απο τα ακουστικα δεν έγινε τετοια ακρόαση)
Το τρίτο den το γνωρίζω καθώς τον χειρισμό του Ηugo τον έκανε ο Νικος.

Σωκ, δεν έχει dedicated έξοδο ακουστικών.

Η έξοδος από το conditioning stage (μετά το dac) οδεύει παράλληλα στην έξοδο ακουστικών και στην έξοδο line (RCA).

To Hugo μπορεί να σεταριστεί να δουλέψει ως "σπιτίσιο" dac παρακάμπτοντας το ρυθμιστικό αλλά και το cross-feed. Ας με διορθώσει ο Νίκος αν κάνω λάθος.

Πέτρο, η απάντηση είναι όχι (ακόμη). Περιμένω κάποια πράγματα ακόμη να μάθω προτού αποφασίσω. Που την βρήκα την υπομονή...

Εγώ από χτες είχα πάρει ποπ κορν και περίμενα πως και πως να διαβάσω τις εντυπώσεις σας.
Πέτρο εσύ λες ότι το micro idsd σε καλύπτει σε φορητότητα και ποιότητα. Πως την αντιλαμβάνεσαι την διαφορά για να καταλάβουμε και εμείς οι κάτοχοι του ifi. Είναι τόσο ξεκάθαρη?
Είναι 4Χ καλύτερο όπως η χρηματική διαφορά που τα χωρίζει? Έχουν διαφορά στην αναλυτικότητα, σηκώνεται ένα μικρό πέπλο στην ακουστική του συγκρίνοντας το?
Ήσουν ξεκάθαρος φυσικά, το καλύτερο φορητό, τώρα το θέμα είναι τι προτεραιότητες έχει ο καθένας....

H διαφορά είναι ξεκάθαρη αλλα σαφως και όχι τεσσερις φορες καλυτερο δεν είναι ούτε το Hugo ουτε το Μυτεκ. Σηκωνεται ενα πέπλο στην ανάλυση με τα ακριβότερα η οποία όμως δεν σου λείπει οταν δεν την έχεις (δεν σε χαλάει φυσικά κιολας όταν την έχεις) αλλα τα περισσότερα είναι εκεί και με το ifi.. Eπίσης το ifi ειναι και καπως πιο μαλακο στα μπασοπρίμα κάτι που το κάνει να ακούγεται ελαφρώς πιό γλυκο. Γενικα αν και υπάρχει διαφορά σαφώς δεν είναι και τεράστια και αν κάποιος έχει το ίfi και δεν έχει ολοκληρώσει ακομα την αλυσίδα του συστήματος του δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάει παραπέρα..

Θεωρώ το micro ίσως το πιό ολοκληρωμένο και ισορροπημένο ντακ στα λεφτά του με ήχο που ντροπιάζει ακόμα και ακριβότερα απο αυτό ντάκ.

Στο δε 2Qute απλά λείπουν η μία είσοδος usb και η έξοδος ακουστικών, η είσοδος spdif βγαίνει σε επίχρυσο BNC, ενώ λείπουν οι εσωτερικές μπαταρίες και ο Bluetooth transceiver.

Επίσης, η υποδοχή usb είναι τύπου Β.

Και τελευταίο, η επιλογή πηγής γίνεται χειροκίνητα (και όχι αυτόματα) με πιεστικό διακόπτη στο πίσω μέρος.

Το ifi το έχετε για φορητή χρήση ή για διττή (σπίτι / βόλτα)?

Αν το έχετε μόνο για φορητή χρήση, δεν αξίζει να δώσει κανείς χρήματα για το Hugo, IMO.

Γνώμη μου είναι να μην βιαστείς και να ακούσεις και άλλα ντακ.. 1550 για το hugo είναι μεν σεβαστό ποσο αλλα για κάτι πρωτοποριακό στην συλληψη και άκρως ευέλικτο στην χρήση.. Αν είναι για 400 ευρώ να το πάρεις ακρωτηριασμένο και με εξωτερικό πακάκι τροφοδοτικο νομίζω οτι δεν αξίζει την στιγμή που αποδείχτηκε στην πράξη οτι υπάρχουν και αλλου πορτοκαλιές με πιο σοβαρη κατασκευή και φτηνότερες απο το hugo εφόσον δεν σε ενδιαφέρει η φορητότητα.. Απο αυτό που άκουσα και είδα το Hugo έχει κάτι να πεί σαν προιον για τα λεφτά του. Το 2qute σε σχεση τουλαχιστον με το Mytek μου φαίνεται πολύ λίγο..

Απάντηση: Re: Chord Hugo DAC

Nα πούμε καλορίζικο;

To πρώτο όχι αλλα γιατι να γίνει και πώς;
Το δευτερο δεν ξερω (αν εννο είς απο τα ακουστικα δεν έγινε τετοια ακρόαση)
Το τρίτο den το γνωρίζω καθώς τον χειρισμό του Ηugo τον έκανε ο Νικος.

Οκ,αφήνω τα δύο τελευταία,θα τα βρούμε,άλλωστε ο lux έχει 47Kohm αντίσταση εισόδου,οπότε είναι σχεδόν απίθανο να υπάρχει θέμα,θα πρέπει το Mytec να είναι πολύ ψηλά (που δεν,θα το άκουγες ψόφιο,καμία σχέση).
Ισοστάθμιση όμως (με ένα απλό πολύμετρο στις μπόρνες και με ημίτονο 1 Khz) έπρεπε οπωσδήποτε κατά την γνώμη μου,ειδικά από την στιγμή που συμμετείχε φορητή συσκευή με γενναιόδωρη έξοδο.
Αν γινόταν,ίσως το αποτέλεσμα να ήταν πολύ χειρότερο κατά του Hugo αν τα πράγματα είναι όπως τα υποψιάζομαι.
(Είναι γνωστό πως η δυνατή έξοδος πάντα δίνει πόντους αν δεν γίνει σωστή ισοστάθμιση στην διάρκεια της ακρόασης. )

Αφού όμως στοιχεία δεν έχουμε,θα μείνουμε με την υποψία μέχρι να βρούμε.