Chord Hugo DAC

Ναι αλλά παίζει καλύτερα από τη usb (Rob Watt's words) σε λιγότερα χρήματα, τα οποία θα μπορούσα να επενδύσω για την αναβάθμιση του τελικού μου!

Επίσης μου αρέσει το κουτί του 2Qute σε... μαύρο.

Απάντηση στο ποστ #80.

Η ένταση που έδιναν και τα δύο ηταν σχεδόν η ίδια κάτι που μου έκανε μεγάλη εντύπωση αφου δεν το περίμενα απο το Hugo οπότε δεν χρειάστηκε καν να διορωθεί με το volume.. Tα υπολοιπα που γράφεις Σωκρατη ελιναι ανευ ουσίας. Μια απλή ακρόαση εγινε σε συνθήκες καθημερινής χρήσης απο έναν εξαιρετικο ολοκληρωμένο και τα ίδια ψηφιακα και αναλογικά καλώδια όπως και "τρανσπορτ".
Όπως είχα γραψει μια απλή ακρόαση έγινε σιγά μην στηναμε και παλμογράφους..

Εμένα αυτό που πάντα με προβλημάτιζε με το Hugo είναι πως μπορείς να έχεις στην πράξη ακλιπάριστη έξοδο στα 3 V με ("αργή") μπαταρία 3.7 V!!

Σίγουρα αυτό θα χρειαζόταν κάποια διερεύνηση...

Απάντηση: Re: Chord Hugo DAC

Η ένταση που έδιναν και τα δύο ηταν σχεδόν η ίδια κάτι που μου έκανε μεγάλη εντύπωση αφου δεν το περίμενα απο το Hugo οπότε δεν χρειάστηκε καν να διορωθεί με το volume.. Tα υπολοιπα που γράφεις Σωκρατη ελιναι ανευ ουσίας. Μια απλή ακρόαση εγινε σε συνθήκες καθημερινής χρήσης απο έναν εξαιρετικο ολοκληρωμένο και τα ίδια ψηφιακα και αναλογικά καλώδια όπως και "τρανσπορτ".
Όπως είχα γραψει μια απλή ακρόαση έγινε σιγά μην στηναμε και παλμογράφους..

Ναι άλλα το "σχεδόν" δεν είναι αρκετό σε συγκριτικό,αυτά είναι αποδεδειγμένα πολύ καιρό και μη υποκειμενικά μετά από πολλές δοκιμές (εννοώ από την παγκόσμια κοινότητα,όχι από μένα,εννοείται. )
Για μια απλή ακρόαση που τα συμπεράσματα δεν έχουν σημασία συμφωνώ,εκεί δεν τρέχει τίποτα.

Last edited:
Ναι αλλά παίζει καλύτερα από τη usb (Rob Watt's words) σε λιγότερα χρήματα, τα οποία θα μπορούσα να επενδύσω για την αναβάθμιση του τελικού μου!

Επίσης μου αρέσει το κουτί του 2Qute σε... μαύρο.

Απάντηση στο ποστ #80.

Εσύ ξέρεις καλύτερα... μόνο να θυμάσαι οτι ο Rob Watts το πουλαει και αν και τρομερο για το μεγεθος και την υλοποίηση του το Hugo δεν είχε και την "εξωγηινη" πια απόδωση εντυπωση που προωθει ο ειδικος τύπος.. Ειναι απο τα καλυτερα στη τιμή του ναι χωρίς όμως να ξεφεύγει απο τα στανταρ που εχουν τεθει σαν απόδωση σε αυτην τα τελευταια χρόνια..

Aν θέλετε να έχει κάποια αξία μια συγκριτική ακρόαση, οπωσδήποτε ισοστάθμιση.
Είναι τόσες οι φορές που έχουν βγει λάθος συμπεράσματα που πλέον είναι απαραίτητη.

Επίσης Πέτρο μη ξεχνάς ότι δεν μπορεί να ήταν μια απλή ακρόαση, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν ακούγατε τις ωραίες μουσικές σας αλλα δείγματα ΑΒ για να δώσετε και λίγο feedback σε όλους εμάς.
Είναι θέμα ουσίας λοιπόν, imo.

Φυσικά σεβαστό αν θέλετε να κάνετε συγκρίσεις συσκευών με κάποιo/α db διαφορά. Αλλά επέτρεψέ μου, αυτό θα είναι ανευ ουσίας :a0210:

Re: Απάντηση: Re: Chord Hugo DAC

Ναι άλλα το "σχεδόν" δεν είναι αρκετό σε συγκριτικό,αυτά είναι αποδεδειγμένα πολύ καιρό και μη υποκειμενικά μετά από πολλές δοκιμές (ενώ από την παγκόσμια κοινότητα,όχι από μένα,εννοείται. )
Για μια απλή ακρόαση που τα συμπεράσματα δεν έχουν σημασία συμφωνώ,εκεί δεν τρέχει τίποτα.

Σωκρατη forum ειναι το Avclub και όχι το AVMENTOR ουτε εγώ ο Σταματακος.. Δεν εχω τίποτα ν σχολιάσω πέρα απο τις ακουστικες μου εντυπώσεις. Αμα εσυ με τα σπεκς απο το ιντερνετ και κάποιους υπολογισμους θεωρεις οτι μπορεις να καταληξεις σε δικά σου συμπεράσματα δεν σε εμποδίζει κανένας, απλά εγω δεν ανακατευόμαι σε αυτην την λογική..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Aν θέλετε να έχει κάποια αξία μια συγκριτική ακρόαση, οπωσδήποτε ισοστάθμιση.
Είναι τόσες οι φορές που έχουν βγει λάθος συμπεράσματα που πλέον είναι απαραίτητη.

Επίσης Πέτρο μη ξεχνάς ότι δεν μπορεί να ήταν μια απλή ακρόαση, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν ακούγατε τις ωραίες μουσικές σας αλλα δείγματα ΑΒ για να δώσετε και λίγο feedback σε όλους εμάς.
Είναι θέμα ουσίας λοιπόν, imo.

Φυσικά σεβαστό αν θέλετε να κάνετε συγκρίσεις συσκευών με κάποιo/α db διαφορά. Αλλά επέτρεψέ μου, αυτό θα είναι ανευ ουσίας :a0210:

Ηταν μια απλή ακρόαση στην διάρκεια της οποιας έγιναν και κάποιες Α/Β συγκρίσεις για το τυπικο του πραγματος αφού εκανε μπαμ απο την αρχη οτι παίζουν το ίδιο.Για τα υπολοιπα σας παραπέμπω στην απάντηση που εδωσα στον Σωκράτη. Εγω προσφερω οτι μπορω αλλα δεν εχω καμια υποχρεωση να ακολουθησω καποια μεθοδο ούτε πάω να αποδειξω κάτι. Aπλά take it or leave it..

Πέτρο, παρόλο που ανήκουν στην ίδια κατηγορία τιμής (για την ακρίβεια έχουν ακριβώς την ίδια τιμή μετρητοίς), τα Audiobyte Black Dragon και το Chord Hugo είχαν στα δικά μου τ' αφτιά τελείως διαφορετικό presentation. Του τελευταίου "μου άρεσε" περισσότερο...

Δυστυχώς, είναι σχετικός ο ορισμός "καλύτερη πρόταση στην τιμή του" ή "δεν ξεφεύγει από την κατηγορία τιμής του". Αυτό έχω καταλάβει...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Chord Hugo DAC

Σωκρατη forum ειναι το Avclub και όχι το AVMENTOR ουτε εγώ ο Σταματακος..

Ναι,σε περίπτωση που ξεχνιόμαστε όμως,είναι τεχνικό φόρουμ κι έτσι θα παραμείνει.
Τα υποκειμενικά λοιπόν είναι πάντα υπό κρίση κι αμφισβητήσιμα,τα τεχνικά όμως όχι.

Και μην σου φαίνεται παράξενο,αν κάποιος ξέρει να ερμηνεύει μετρήσεις δεν είναι καθόλου δύσκολο να καταλάβει κάποια πράγματα και υπάρχουν πολλοί που μπορούν (κι άλλοι που μαθαίνουμε) .
Οπότε το τι είναι και το τι δεν είναι το φόρουμ,επέτρεψε μου να το ξέρω καλύτερα.

Κανείς βέβαια δεν θα εμποδίσει κανέναν να πει τις όποιες εντυπώσεις του,εννοείται.

Μια πρόταση έκανα ώστε να δοκιμάσεις έτσι.
ένα λεπτό δουλειά είναι για όλους μας να διαλέξουμε μια στάθμη ακρόασης, να παίξουμε ένα τόνο πχ 1ΚΗζ -20db (για να μην πονέσουν τα αυτάκια μας) και να αυξομειώσουμε την ένταση ώσπου να έχουμε τα ίδια mV στην είσοδο των ηχείων.
Εδώ ακούμε διαφορές μεταξύ i/c, δεν θα ακούσουμε με διαφορετική στάθμη, πχ απο ένα που είναι μπαμπάτσικο (τσιμπημένο χαμηλά) που δίνει την εντύπωση ίδιων db με κάποιο άλλο που είναι λεπτόηχο?

Δεν ξέρω. Εμένα όταν μου το εξήγησαν μου φάνηκε χρήσιμο και το ακολουθώ.

οκ, ίσως δεν έπρεπε να παρέμβω, τι να πω? :a0210:

Το black dragon συντομα θα το ακουσω σπίτι αφου το έχει φίλος.. Το οτι εγραψα οτι το Hugo και το Mytek παιζουν 99% το ίδιο κατι που παρατηρησε και ο συνακροατης μου ο Νικος θα έπρεπε να σου έχει κινήσει την περιέργεια αφού το δεύτερο απο ότι γνωρίζω υπάρχει και διαθεσιμο να στο φερουν για ακρόαση. Ξερεις το οτι γράφω τις εντυπώσεις μου δεν σημαινει οτι θα πέπει να συμφωνήσεις κιολας, όμως θα έπρεπε τουλάχιστον να προβληματιστείς, τα λεφτα σε κάθε περίπτωση δεν είναι λίγα..

Ναι,σε περίπτωση που ξεχνιόμαστε όμως,είναι τεχνικό φόρουμ κι έτσι θα παραμείνει.
Τα υποκειμενικά λοιπόν είναι πάντα υπό κρίση κι αμφισβητήσιμα,τα τεχνικά όμως όχι.

Και μην σου φαίνεται παράξενο,αν κάποιος ξέρει να ερμηνεύει μετρήσεις δεν είναι καθόλου δύσκολο να καταλάβει κάποια πράγματα και υπάρχουν πολλοί που μπορούν (κι άλλοι που μαθαίνουμε) .
Οπότε το τι είναι και το τι δεν είναι το φόρουμ,επέτρεψε μου να το ξέρω καλύτερα.

Κανείς βέβαια δεν θα εμποδίσει κανέναν να πει τις όποιες εντυπώσεις του,εννοείται.

Κανενα πρόβλημα.. Όπως εγραψα πριν να δημοσιεύσω τις εντυπώσεις μου στο ποστ #44 απλές αποψεις είναι και όχη η αγια γραφή..
Προσωπικα πιστευω οτι το πιο πολύπλοκο είναι να κανεις τα πραγματα απλά και το πιο απλό να τα κάνεις πολύπλοκα αλλα και αυτη μια άποψη δική μου είναι..

Σου κ.ανω quote και τι είχα γράψει
Ψυχραιμία.. Δεν υπάρχει λόγος να χάσεις και τον ύπνο σου για μηχανήματα.. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι οτι θα γράψω το συντομότερο που θαμπορώ να γίνω όσο περιγραφικός και γλαφυρός συνηθίζω.. Απο εκεί και πέρα άνθρωπος είμαι και εγώ και δεν θα γράψω νέες "σουτρες" για το Ιερό Κοράνιον οπότε καλές οι εντυπώσεις αλλα τις φιλτράρουμε σύμφωνα με τα δικά μας κριτήρια και απαιτήσεις..

Ελπίζω μόνο να μην γίνει καμία στραβή και δεν έρθει ο Νικός.. όχι για να μην ξενερώσω.. αλλα γιατι με τα αίματα να έχουν ανάψει τόσο.. βλέπω να τρώτε εμένα με τα μαχαιροπήρουνα.. :BDBDG54:

Μια πρόταση έκανα ώστε να δοκιμάσεις έτσι.
ένα λεπτό δουλειά είναι για όλους μας να διαλέξουμε μια στάθμη ακρόασης, να παίξουμε ένα τόνο πχ 1ΚΗζ -20db (για να μην πονέσουν τα αυτάκια μας) και να αυξομειώσουμε την ένταση ώσπου να έχουμε τα ίδια mV στην είσοδο των ηχείων.
Εδώ ακούμε διαφορές μεταξύ i/c, δεν θα ακούσουμε με διαφορετική στάθμη, πχ απο ένα που είναι μπαμπάτσικο (τσιμπημένο χαμηλά) που δίνει την εντύπωση ίδιων db με κάποιο άλλο που είναι λεπτόηχο?

Δεν ξέρω. Εμένα όταν μου το εξήγησαν μου φάνηκε χρήσιμο και το ακολουθώ.

οκ, ίσως δεν έπρεπε να παρέμβω, τι να πω? :a0210:

ΕΕ λοιπον δεν το έκανα και όπως εγραψα αρνούμαι να μπω σε αυτην την λογική.. Τι να πω ρε παιδια Σταυρώστε Με Ελεος πια...

Δεν σταυρώνεται κανείς Πέτρο. Μην παρεξηγείς την παρέμβασή μου.

Έγραψες για πράγματα "ανευ ουσίας" στον Sok και απλά επειδή διαβάζει κόσμος, ήθελα να πω τη γνώμη μου και το πόσο ουσιαστικά τα θεωρώ.

Εννοείται, όπως έγραψα και πριν, ότι καθένας κάνεις τις ακροάσεις του, κρίνει και συγκρίνει όπως αυτός νομίζει καλύτερα.

:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Chord Hugo DAC

Δεν σταυρώνεται κανείς Πέτρο. Μην παρεξηγείς την παρέμβασή μου.

Έγραψες για πράγματα "ανευ ουσίας" στον Sok και απλά επειδή διαβάζει κόσμος, ήθελα να πω τη γνώμη μου και το πόσο ουσιαστικά τα θεωρώ.

Εννοείται, όπως έγραψα και πριν, ότι καθένας κάνεις τις ακροάσεις του, κρίνει και συγκρίνει όπως αυτός νομίζει καλύτερα.

:ernaehrung004:

Δεν έχω σκοπο να μειωσω κανέναν ούτε την άποψη του. Απλά δεν είναι στην λογική μου να ειπεισέρχομαι σε τεχνική κουβέντα χωρις να διαθετω την απαραίτητη καταρτηση και απο την στιγμη που στην πράξη τα πραγματα πηγαν απροσδόκητα καλα και ευκολα.
Γνωριζω οτι οι περισσότεροι χομπίστες επικεντρόνωνται στην εμπειρια και στο αποτέλεσμα που μετράει σε τελική ανάλυση και αρχίζουν να ψάχνονται μονο όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Είμαι πάντα ανοιχτος στην αμφησβητιση των δικών μου απόψεων χωρις κανένα πρόβλημα και ψωρίς διάθεση να τις υπερασπιστω.

Λοιπόν για εμένα είναι ανευ ουσιας οι διαδικασιες και οι πρακτικες που αναφερθηκαν αφου μια απλή ακρόαση έγινε και όχι το απολυτο συγκριτικο. Αν αυτό που προσφερω δεν καλύπτει το forum τότε δεν έχω πρόβλημα να μην το κάνω. Εγω απο αγαπη και μεράκι γράφω αλλα δεν πληρωνομαι για αυτό και δεν θα λογοδοτησω για το τι προσφερω..

Εννοείται πως ουτε εσένα παρεξήγησα ούτε κανέναν.. Προβλεπω νυχτερινή καθαριότητα πάλι..

Τα πράγματα είναι απλά.
Η στάνταρ διαδικασία για να κάνεις μία σύγκριση δύο συσκευών είναι να ισοσταθμίσεις τις συσκευές για να έχουν τουλάχιστον την ίδια στάθμη.
Η στάνταρ διαδικασία για να κάνουμε χαβαλέ με φίλους μας είναι να παραγγείλουμε σουβλάκια και πίτσες με το που θα έρθουν.

Ούτε το ένα είναι κακό, ούτε το άλλο.
Φτάνει να ξέρουμε τι κάνουμε και πως να το ονομάσουμε.

'Αμα αυτό που εγραψα δεν καλύπτει τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες της κατηγορίας ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΥΓΕΝΙΚΑ να μου γνωστοποιηθεί και ορκιζομαι να μην το ξανακάνω... Ειλικρινα..

Όχι, κάθε άλλο.
Ίσα ίσα, είναι καλό να συγκεντρώνονται συμφορουμίτες, να γνωρίζονται, να περνάνε καλά.
Το τι θα βγει και αν βγει είναι δευτερεύον σε αυτές τις περιπτώσεις.

Όχι, κάθε άλλο.
Ίσα ίσα, είναι καλό να συγκεντρώνονται συμφορουμίτες, να γνωρίζονται, να περνάνε καλά.
Το τι θα βγει και αν βγει είναι δευτερεύον σε αυτές τις περιπτώσεις.

Σε ευχαριστώ εννοείται οτι ο καθένας είναι ελεύθερος να βγάλει τα δικά ου συμπεράσματα.. Χαιρομαι που το ξεκαθαρίσαμε. Και εις αύριον με υγείαν παω για νανάκια τώρα.. :stoned:

Πάντως για την ιστορία δεν χρειαζόταν. Ειχαν την ίδια σταθμη όπως ήταν..