Chord Hugo DAC

Δοκιμάστηκε σήμερα το Sony XA-50ES με σύνδεση "καλής" πλαστικής οπτικής ίνας (η προτεινόμενη σύνδεση κατά τον κατασκευαστή).

Παραδόξως φαίνεται ότι διατηρήθηκε το ατού του τράνσπορτ (μπάσο) και εξαλείφθηκε σε μεγάλο βαθμό η βασική αδυναμία του (τσιριχτά πρίμα, "ψευτικίλα").

Περισσότερες εντυπώσεις ίσως αργότερα...

Attachments

• IMG_20150811_151149.jpg
    IMG_20150811_151149.jpg
    118.4 KB · Views: 537
Σταυρό, που αποδιδεις την όποια διαφορά; κάτι δεν μπορώ να κατανοήσω ή κάτι δεν μας λένε καλά μια που η "ψευτικηλα" όπως την χαρακτηριζεις οφείλεται στον τρόπο λειτουργίας του καθεαυτό dac και όχι στο receiver.

Κοίτα Πάνο, το συγκεκριμένο player ποτέ δεν έπαιξε σε μένα, είτε σαν ολοκληρωμένη συσκευή, είτε σαν transport (με όλα τα προηγούμενα dac που είχα κατά καιρούς, πριν από το Hugo). Πάντα όμως είχε ένα ατού, το μπάσο (περιγραφή, δύναμη, έκταση).

Δεν μπόρεσα ποτέ να αφοσιωθώ στη μουσική. Όλο και κάτι μου έφταιγε και μου αποσπούσε τη προσοχή. Ο δε τονισμός στην μεσουψηλή περιοχή δεν ήταν επ' ουδενί αποδεκτή...

Σήμερα αποφάσισα να του "κολλήσω" μια οπτική έξοδο (το είχα χεριάσει βαρέως πέρυσι και το άφησα έτσι) ώστε να διαπιστώσω το αποτέλεσμα με το Hugo.

Το αποτέλεσμα με εξέπληξε διότι απλούστατα μπόρεσα να ακούσω μουσική χωρίς τους ενοχλητικούς περιορισμούς.

Εκεί που περίμενα μια "επιπεδοποίηση" του ήχου (λόγω ίνας), πήρα ένα μουσικότατο αποτέλεσμα χωρίς έλλειψη δυναμικών.

Τώρα, γιατί παρατηρούνται στην πράξη τέτοιες διαφορές.

Η αλήθεια είναι ότι δε γνωρίζω ακριβώς αλλά στη περίπτωση του Hugo, τον καλύτερο ήχο κατά τον κατασκευαστή τον παίρνει κανείς μέσω της οπτικής εισόδου και αντίστοιχα καλής πηγής.

Η συγκεκριμένη είσοδος προσφέρει πλήρη ηλεκτρική απομόνωση που στη περίπτωση του Hugo έχει ευεργετικά αποτελέσματα, μιας η εξάλειψη του αυξημένου jitter (λόγω του τρόπου μετάδοσης των δεδομένων) γίνεται ιδεατά. Για το τελευταίο, υπάρχει και σχετική τεκμηρίωση από τον Rob Watts.

Βέβαια τίποτα δεν μπορεί να ξεπεράσει ένα σωστό usb transport (π.χ. Raspberry), κάτι που θα εξακριβώσω και τις επόμενες μέρες (έχω αρκετό καιρό να ακούσω από το κυρίως σύστημα)...

Last edited:
Δεν ξέρω. Έχω καταργήσει εδώ και χρόνια οποιοδήποτε ψηφιακό transport και το ρασπ είναι σταθεροτατο. Αν κάποια εταιρεία σήμερα μου έλεγε ότι το προϊόν της παίζει καλύτερα με ένα σιντι αντί για το usb θα το έβλεπα κάπως..

Οι υποψίες μου για τις ικανότητες οδήγησης (ΙΕΜ ακουστικών) του Hugo σήμερα επιβεβαιώθηκαν σήμερα στην έκθεση στο Divani Hotel.

Η σύνδεση των παρακάτω Universal IEMs (Final Audio Piano Forte X-Gold) μου χάρισε έναν από τους καλύτερους και φυσικότερους ήχους που έχω ακούσει στη ζωή μου από ακουστικά.

Ευχαριστώ πολύ τον αντιπρόσωπο για την μεγάαααλη υπομονή του (2 ώρες)!

Η πηγή ήταν ένας music server της Naim που συνδέθηκε στο Hugo μέσω οπτικής ίνας.

Ήδη ψάχνω να βρω τι θα πουλήσω για να τα αποκτήσω....

Attachments

• P1040144.jpg
    P1040144.jpg
    56.6 KB · Views: 193
έλα βρε ! πόσο κάνουν κανονικά ; στον αλή&τρισαλή είναι μαϊμούδες ; μα είναι δυνατόν να φτιάχνουν μαιμούδες για κάτι που ενδιαφέρει το 0,000001 του πληθυσμού ;;;;

έλα βρε ! πόσο κάνουν κανονικά ; στον αλή&τρισαλή είναι μαϊμούδες ; μα είναι δυνατόν να φτιάχνουν μαιμούδες για κάτι που ενδιαφέρει το 0,000001 του πληθυσμού ;;;;

3000 δολάρια είναι η κανονική τιμή τους. Τώρα πόσο από την κανονική ποιότητα υπάρχει στον Αλή...

Το αξιοπερίεργο μ' αυτά είναι η απόκριση συχνότητάς τους...

Καλύτερα πρώτα να το ακούσετε.

Εμένα πάντως με άφησαν άφωνο με "οδηγητή" το Hugo (δεν έχω δει πουθενά αλλού εντυπώσεις απ' αυτόν τον συνδυασμό)!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά ήταν η απίστευτη στερεοφωνική εικόνα και η φυσικότητα στις μεσαίες σε όλα τα μουσικά είδη!

Μου φαίνεται και πολύ ζουμερό το review. Να ξέραμε και τι λέει.

Ζαγγγγγγ...

Το ένα τρίτο του ρηβιού είναι αφιερωμένο στον κώδικα του Μπουσίντο, την ιστορία της εταιρείας και κάτι πικάπ και ηχεία που έβγαλε στη δεκαετία του '70. Μετά δοκιμάζει 3 ζευγάρια ακουστικών, τα Final Pianoforte VIII, IX και Χ. Του αρέσουν τελικά και τα 3, τα βρίσκει ουδέτερα, ισορροπημένα και μουσικά.