Chord Hugo DAC

Σταύρο παρακολουθώ πολύ στενά τους Ιάπωνες είμαι φαν τους και ο λόγος προφανής...Αν αξίζει κάτι εκτός των συνόρων τους ,το λένε...

Δεν έχουνε κολλήματα σαν τους Άγγλους και τους Αμερικάνους που υπέρ εκθειάζουν μόνο τα δικά τους προιοντα.

Από εκεί και πέρα είναι το προσωπικό γούστο του καθενός και βέβαια η τιμολόγηση αν ο συγκεκριμενος ήχος αυτός ,δεν είναι υπερτιμημένο.

Τελευταία μου έχει καρφωθεί η ιδέα να πειραματιστώ με supercapacitors (της τάξης των εκατοντάδων Farads)!

Ήδη ψάχνω με ποιο τρόπο θα μπορούσε να γίνει αυτό στο Hugo.

Ο μόνος μου φόβος αυτό που φαίνεται στο 2:42 παρακάτω... :)

https://www.youtube.com/watch?v=N1V1KfFtlaE

1. Με τρώνε τα χέρια μου. Είναι η μόνη συσκευή που δεν της έχω βάλει χέρι (ακόμη)... :)

2. Τολμηροί Ασιάτες που έχουν δοκιμάσει αναφέρουν ότι οι επιδόσεις μετά την προσθήκη της μπάνκας ξεπερνούν(!) αυτές του μεγάλου αδελφού (TT) που ως γνωστόν, εκτός από τις εξτρά μπαταρίες, φοράει και ένα ζεύγος "ταπεινών" 10 F(*).

(*) Σκεφτόμουν κάτι ανάμεσα σε 350 - 700 F!
:)

Δύο τινά, ή θα ψάχνουμε πάλι για ντακ ή θα μας λες σε όλα τα νήματα να χεριασουμε τα δικά μας μηχανήματα. Δλδ τίποτα καλό δεν πρόκειται να βγει από αυτή την ιστορία.

Attachments

• ultracapactiors.jpeg
    ultracapactiors.jpeg
    55 KB · Views: 122
Το πρόσεξες ότι όταν περνάει από την μια στην άλλη μπάνκα κάνει ένα κλικ που ακούγεται;;;

Πες αλήθεια,θέλεις το Mojo κατά βάθος σαν ακουστικάριος αλλά δεν ξέρεις πως να το πεις.
Οπότε υποσυνείδητα κάτι σε σπρώχνει να καρβουνιάσεις το Η.

(Σπιτική_ψυχανάλυση_mode_off )

Σοβαρά τώρα,γι' αυτό έχει ο κόσμος κι ένα φτηνό,για τα χέρια που μας ξύνουν.Το Η άστο ήσυχο,δεν τα μπορώ τα αίματα.

Κι αν έχεις κλικ χωρίς νιρβάνα; Ακόμα χειρότερα, αν το χαλάσεις; χωρίς δυνατότητα επισκευής, γιατί η Chord δεν επισκευάζει χεριασμένα μηχανήματα, (όπως όλες οι εταιρείες άλλωστε); άσε τα αυτά και αγόρασε αυτό το έπιπλο

Fulvio-Bonavia-photographer-egg-couch.jpg

Μμμμ....

Γιατί εκατοντάδες F και όχι εκατομμύρια F (ή αλλιώς τρισεκατομμύρια μF)?

Μια φόρτιση θα αρκούσε άνετα για 50 χρόνια... :)

Attachments

• build-miniature-version-navys-electromagnetic-railgun-weapon.w654.jpg
    build-miniature-version-navys-electromagnetic-railgun-weapon.w654.jpg
    93.7 KB · Views: 186
Τα πλεονεκτήματα των supercapacitors εκτείνονται πέραν της αποθήκευσης απεριόριστης ενέργειας (σε ελάχιστο χώρο), του μικρότατου βάρους αλλά και του χαμηλότατου ESR, στα επίπεδα των υλοποιήσεων του αγαπητού μας Salas.....

Στην πράξη μιλάμε για ιδεατή τροφοδότηση κυκλωμάτων χαμηλής τάσης.

https://www.youtube.com/watch?v=EoWMF3VkI6U

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το παρακάτω βίντεο αφιερωμένο στο φίλο μου το Σωκ... :)

https://www.youtube.com/watch?v=aO4qIGo6x_Y

Τελευταία μου έχει καρφωθεί η ιδέα να πειραματιστώ με supercapacitors (της τάξης των εκατοντάδων Farads)!

Ήδη ψάχνω με ποιο τρόπο θα μπορούσε να γίνει αυτό στο Hugo.

και πολυ αντεξες!
το βλεπω το Γιουγκο πυροτεχνημα

Last edited by a moderator:
Η επέμβαση μακάρι να ήταν μόνο εξωτερική, όπως φαίνεται στη φώτο.

Το δύσκολο είναι η ανακαλωδίωση στο εσωτερικό και η συνέργεια με τις ενσωματωμένες μπαταρίες 4v2.

Οι υπερπυκνωτές 5 F στο ΤΤ είναι σε ονομαστική τάση 5V ενώ οι αυτοί των 310 F που χρησιμοποιούνται μέχρι στιγμής σε audio κυκλώματα (Maxwell) είναι σε τάση 2v5.

Αυτό επιβάλλει το συνδυασμό δύο υπερπυκνωτών σε σειρά (για ονομαστική τάση φόρτισης 5 V) με ταυτόχρονο υποδιπλασιασμό της χωρητικότητας...

Όταν με το καλό,πες μας να το πάμε στην DIY.
Γιατί εδώ,δεν..
Θα το δει και κανένας ανυποψίαστος,θα το επιχειρήσει και δεν σκέφτομαι μόνο την κατεστραμμένη συσκευή,σκέφτομαι μην υπάρξει τραυματισμός.

Ο Ρουμάνος τουλάχιστον αναλαμβάνει και την ευθύνη με το να το πουλάει επωνύμως,το έχει δοκιμάσει στο ντακ του,κλπ.
Οι τολμηροί DIY Ασιάτες πάλι έχω δει να κάνουν και πυροτεχνήματα,δεν είναι ασφαλής δείκτης.