Chord Mojo

Άρα όπως τα λες Άρη δεν φταίει το mojo , απλά δεν σου άρεσαν τα συγκεκριμένα καλώδια. Αρκεί λοιπόν να έβρισκες το τέλειο καλώδιο που θα απογείωνε το mojo!

...και μη ξεχνάμε. Το Mojo απαιτεί την ύπαρξη +5 V στη γραμμή usb σε αντίθεση με το Hugo που η ύπαρξή του δεν επιβάλλεται, αλλά χρησιμοποιείται μόνο για "ξύπνημα" σε περίπτωση που επιλεχθεί η είσοδος usb.

Σίγουρα δεν είναι αυτό γιατί το Hama το δοκίμασα και απευθείας στο PC. Ίδιος χαρακτήρας!

Το Wyrd σε όποιο DAC κι αν το βάλω κάνει ακριβώς την ίδια διαφορά. Φέρνει τη σκηνή πιο κοντά και βελτιώνει το διαχωρισμό οργάνων δημιουργώντας μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους. Σε κάποιες περιπτώσεις κάπου όλο αυτό κάνει πιο κουραστικό τον ήχο και λίγο πιο αφύσικο. Το ίδιο ακριβώς έκανε και στο mojo αλλά δεν είναι εκεί το θέμα...

Κανονικά θα έπρεπε να μείνει η συσκευή κ να γίνουν δοκιμές σε διάφορα καλώδια, χωρίς απαραίτητα να γίνει η αγορά τους, μέχρι να καταλήξεις στον επιθυμητό συνδυασμό.
Αφού όμως πήρες την απόφαση να το γυρίσεις, τότε πας για άλλη συσκευή.
Απλά, πρόσεξε στην επόμενη τι θα κάνεις, γιατί το φαινόμενο αυτό δεν είναι την συσκευής αλλά γενικό κ θα το αντιμετωπίσεις εκ νέου, οπότε κ χρειάζεται υπομονή.

Τέλος πάντων, πάμε παρακάτω, κάθε εμπόδιο για καλό που λένε.

Επόμενο βήμα είναι να πουλήσω τα ακουστικά μου. Θα κάνω πλήρες reset!

Re: Απάντηση: Chord Mojo

Σ
Το ότι τα καλώδια δεν σου άρεσαν, δεν σημαίνει ότι η συσκευή είναι κακή, απλά αναδεικνύει τις διαφορές.
Κανονικά όλες οι συσκευές "πρέπει" να καταλαβαίνουν τις διαφορές.
:a0210:

- (μείον) 1000

Φίλε Μιχάλη, ακριβώς το αντίθετο πρέπει να συμβαίνει ... ο σχεδιαστής (ιδιαίτερα σε συσκευές όπως ενισχυτές, αλλά και γενικότερα), πρέπει να καθιστά το προϊόν του άτρωτο από τέτοια τερτίπια ...

Δηλ. σχεδιάζει υποτίθεται ένα -κατ' αυτόν- τέλειο κύκλωμα και θα αφήσει στην τύχη την απόδοση του μηχανήματος του, να εξαρτάται από κάθε λογής ανάλογους παράγοντες ;;;;

Για μένα μηχάνημα που επηρεάζεται τόσο, πχ. από καλώδια ρεύματος, κλπ. έτρωγε σουτ με την μια, καθώς αυτό υποδηλοί ελλειπή σχεδίαση τροφοδοσίας, σταθεροποιήσεις κουτουρού, κλπ. κλπ.

+1000000 Δημοκηδή, άψογα τα είπες!

Ελλειπής σχεδίαση είναι. Και ξέχασα να αναφέρω σποραδικά προβλήματα κατά το playback, στιγμιαίες σωπές, glitches, 2 δευτερόλεπτα skip ενίοτε όταν άλλαζα κομμάτι. Το μοναδικό DAC που είχα ποτέ με τέτοια θέματα!

Να ρωτήσω κι εγω κάτι και συγνώμη αν εχει διευκρινιστεί.
Το PC απο τι αποτελείται;
Πως παει απο ισχύ και μνήμη;
Ρωτάω γιατί σκόρπια έχει αναφερθεί πως το mojo ακούει τα καλα transport.
Και οι υπολογιστές ειναι πονεμένη ιστορία,ειδικά οι υλοποιήσεις των USB θυρών τους.

Re: Απάντηση: Chord Mojo

- (μείον) 1000

Φίλε Μιχάλη, ακριβώς το αντίθετο πρέπει να συμβαίνει ... ο σχεδιαστής (ιδιαίτερα σε συσκευές όπως ενισχυτές, αλλά και γενικότερα), πρέπει να καθιστά το προϊόν του άτρωτο από τέτοια τερτίπια ...

Δηλ. σχεδιάζει υποτίθεται ένα -κατ' αυτόν- τέλειο κύκλωμα και θα αφήσει στην τύχη την απόδοση του μηχανήματος του, να εξαρτάται από κάθε λογής ανάλογους παράγοντες ;;;;

Για μένα μηχάνημα που επηρεάζεται τόσο, πχ. από καλώδια ρεύματος, κλπ. έτρωγε σουτ με την μια, καθώς αυτό υποδηλοί ελλειπή σχεδίαση τροφοδοσίας, σταθεροποιήσεις κουτουρού, κλπ. κλπ.

Σπύρο εδώ θα διαφωνήσω, έχω ακούσει εξαιρετικές κατασκευές που επηρεάζονταν πολύ από καλώδια κάθε είδους.Αυτό δεν είναι υποχρεωτικά συνέπεια κακής σχεδίασης, μάλλον το αντίθετο.

Το PC είναι παλιό, Core 2 duo με 4gb RAM, windows 7.

Κάνει συχνά disk swapping και μάλιστα όταν ακούω μουσική και ξεκινάει να φορτώνει ο δίσκος του, πολλές φορές ακούγεται ένα παράσιτο στο mojo.

Όμως με ASIO δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα σε ΚΑΝΕΝΑ DAC που είχα στο παρελθόν. Στον ίδιο υπολογιστή πάντα.

Εν τέλει θα στείλω e-mail στην Chord να δω τι θα μου πει ...

Aυτά είναι τα κακά της μη ύπαρξης γαλβανικής απομόνωσης τα οποία αντίστοιχα έχει και το ifi micro, το teac ud501 και σε κάποιο βαθμό τα είχε και το aune παρά τη γαλβανική απομόνωση (ενώ με το teac ud 503 όλα κομπλέ).
Μάλιστα με το ifi είχα κλικς και ποπς όταν άνοιγα ή έκλεινα τον εξαερισμό του μπάνιου παρότι είναι σε διαφορετική γραμμή με το πισι.

Σωκράτη αν κατάλαβα καλά ο φίλος ξενέρωσε κυρίως γιατί ο χαρακτήρας αυτός συνεπάγεται περιορισμούς στη φορητότητα. Άντε ψάξε βρες (και πλήρωσε) το κινητό ή το dap με usb άν υπάρχει για να παίρνεις το mojo βόλτα και να έχεις παντού σταθερή ποιότητα ήχου.

Ως προς τα καλώδια είμαι κι εγώ της μεγάλης του θύματος σχολής που πιστεύει και ακούει διαφορές σε ότι μηχάνημα ήχου είχα μέχρι τώρα πλην του υπολογιστή.

Πολυ αργά τωρα που το λέμε,αλλα βασισμένος στα λόγια σου εγω θα δοκίμαζα πρώτα ενα καλό transport.
Ειδικά αν μεσα στα παραπάνω διαπίστωνα πως ο υπολογιστής λειτουργεί κοντά στα όρια του.
Δεν πειράζει,ας το εχουμε κι αυτο στην άκρη για την επόμενη φορα.

Ναι βρε, αλλά άντε και φτιάχνει το transport για το σπίτι. Στο δρόμο τί θα κάνει?

Μάλλον για κανένα dap σε κόβω αγαπητέ.

Πάντως αν το mojo οντως ακούει τόσο πολύ τα transports, τα καλώδια κλπ, περίσσότερο σαν πρόβλημα μου φαίνεται παρά σαν "feature".

Μόλις έστειλα e-mail στην Chord. Όταν λάβω την απάντηση, θα σας τη δημοσιεύσω (μαζί με το e-mail που έστειλα).

Απλά τα πράγματα: Αν μου πει ότι το συγκεκριμένο mojo ήταν ελαττωματικό, θα μου στείλουν άλλο. Διαφορετικά πάμε αλλού.

Σκέφτομαι να ανοίξω νέο νήμα για το Burson Conductor Air που έρχεται σύντομα. Στα ίσα αντίπαλος του Mojo με παρόμοια τιμή και ήχο!