Chord Mojo

Chris :grinning-smiley-043 για την σύντομη, μεστή και πολύ κατατοπιστική αναφορά σου στο Mojo. Μετά από αυτήν, το ενδιαφέρον μου για το μηχανάκι έχει αυξηθεί επικίνδυνα...

Αν δε κάνω λάθος, εννοεί παρέμβαση στο εσωτερικό(!) του dac και καλωδίωση προς τον ενισχυτή με κατάλληλο κύκλωμα, όπως γίνεται με τον μεγάλο αδελφό (ΤΤ)...

Αν δε κάνω λάθος, εννοεί παρέμβαση στο εσωτερικό(!) του dac και καλωδίωση προς τον ενισχυτή με κατάλληλο κύκλωμα, όπως γίνεται με τον μεγάλο αδελφό (ΤΤ)...

Βρε μήπως το review το έκανες εσύ?
Ή υπάρχουν και άλλοι τρελλοί που χεριάζουν μηχανήματα με το που περνάνε την πόρτα του σπιτιού τους?

Ένα επίσης ενδιαφέρον review με πολλές λεπτομέρειες και εκτενέστατες ακροάσεις.

http://sandalaudio.blogspot.gr/2015/10/chord-mojo-dac.html

Και κάτι που θυμήθηκα. Εκτός των άλλων, αυτό που λείπει από το Mojo (αλλά υπάρχει στο Hugo) είναι το κύκλωμα cross feed για την μίξη των δύο καναλιών που επιτυγχάνει out-of-head εμπειρία κατά την ακρόαση με ακουστικά.

Κάτι που μου έκανε επίσης εντύπωση από το παραπάνω link και που αφορά στη χρήση αναίσθητων ακουστικών.

(αυτόματη μετάφραση Google στα Αγγλικά)

"The only caveat in Mojo, when the volume to maximum volume, is that it would cause a clipping even at no-load. Volume it becomes plateau of 14V in the state, taken up about 90%, it will waveform, such as described above and increase its volume. (Since 0dBFS waveform, please consider that it's exaggerated situation than the actual music). In other words, when using the extremely low efficiency of the headphones, and if there were a need to really raise the volume to near maximum, is that clipping occurs. Also, if you want to take advantage of the Mojo as a line output DAC may "If the volume to maximum line output" old people, such as doing so can not use such (since booster rather than the attenuator), Mojo in the line It is a dedicated hidden mode to output applications. Anyway, it is a high-output amplifier, such as incredible from this compact enclosure."

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Οι μετρήσεις που επισυνάπτονται επιβεβαιώνουν και την ευκολία με την οποία επιτυγχάνονται απαραμόρφωτες υψηλές εντάσεις, κάτι που διαπίστωσε και κατ´ιδίαν ο Χρήστος (Chris1967) στη σύντομη ακρόασή του...

Last edited:
Αν πω πως κατάλαβα τι γράφει θα είναι ψέματα.
Τι πρέπει να κάνει κάποιος με το volume αν το χρησιμοποιήσει ως line out δηλαδή;

Απλά αν συνδέσω τα 6άρια (με ευαισθησία 83 dB) θα αναγκαστώ να ακούω κοντά στο τέρμα για την επίτευξη σοβαρής έντασης.

Τότε λοιπόν οι παραμορφώσεις θα είναι αυξημένες όχι λόγω του χαμηλού φορτίου (50 Ω) αλλά λόγω της θέσης που "δουλεύει" το ψηφιακό volume (προφανώς λιγότερο γραμμικά)...

Απάντηση: Re: Chord Mojo

Απλά αν συνδέσω τα 6άρια (με ευαισθησία 83 dB) θα αναγκαστώ να ακούω κοντά στο τέρμα για την επίτευξη σοβαρής έντασης.

Τότε λοιπόν οι παραμορφώσεις θα είναι αυξημένες όχι λόγω του χαμηλού φορτίου (50 Ω) αλλά λόγω της θέσης που "δουλεύει" το ψηφιακό volume (προφανώς λιγότερο γραμμικά)...

Αυτό τώρα τι είναι;
Ίσα-ίσα που στα ψηφιακά volume η γραμμικότητα μειώνεται όσο εξασθενούμε + τις απώλειες.

Θα μου πεις ξέρουμε πως έχει υλοποιηθεί το ψηφιακό volume στο συγκεκριμένο;

Re: Απάντηση: Chord Mojo

Αν πω πως κατάλαβα τι γράφει θα είναι ψέματα.
Τι πρέπει να κάνει κάποιος με το volume αν το χρησιμοποιήσει ως line out δηλαδή;

Τίποτα. Απλά αν μπορεί να μη χρησιμοποιήσει προ... :)

Δυστυχώς, αν και έχω πολύ καλόηχο προ (ιδιοκατασκευή), το Hugo δυστυχώς τον αχρήστεψε.

Σταύρο πιστεύω είσαι υπερβολικός λίγο.

Κανένας που θα πάρει το Mojo δεν θα το χρησιμοποιήσει με τόσο αναίσθητα ακουστικά, εμείς πείραμα κάναμε και ούτε φτάσαμε στο τέρμα ούτε για πλάκα, στο σκούρο μπλε ήμασταν με τα δύο ακουστικά, δεν ξέρω πόσο είναι το σκούρο μπλε αλλά σίγουρα τέρμα δεν είναι.

Η άποψη μου και την είπα είναι ότι θα οδηγήσει τα πιο πολλά ακουστικά χωρίς πρόβλημα.

Δεν είπα να συνδέσει κανείς τέτοια ακουστικά Χρήστο. Αλοίμονο.

Απλά εξήγησα ποιες είναι οι επιπτώσεις όταν το ποτενσιόμετρο λειτουργεί σε ακραίες θέσεις...

Σκούρο μπλε = 2.2 V περίπου... :)

Σκούρος μπλε είμαι και εγώ (στο δικό μου σετάπ).

Η "κακή" η θέση είναι το άσπρο.. :)

...τουλάχιστον έτσι ξέρω από το Hugo.

Γιατι μια ζωη θελουμε τα μηχανήματα να κάνουν παραπάνω απο αυτά για τα οποια εχουν σχεδιαστεί? Να κανει σωστά την δουλειά του δεν μας αρκει, ε?

Φορητός ενισχυτής ακουστικων και ντακακι ειναι, δεν παει να αντικαταστήσει κανενα DAC κλασσικού συστηματος, ουτε τον προενισχυτη ουτε τους standalone μεγαλους ενισχυτες ακουστικων. Οχι πως δεν θα υπαρχει καποιος καφρος που θα βγαινει βολτα με τα HE-6 αλλα οι πιο πολλοί θα εχουν ενα οποιοδήποτε αλλο ακουστικο για να το συνδυάσουν μαζί.

Κατα τ'αλλα κρίμα που το αυτοκίνητο μου δεν εχει προπέλα να με πηγαίνει και μεχρι το Αγκίστρι για καμια βουτιά..

Μακαρι, θα πούλαγα το ζωακι και θα μου έμεναν μερικα Κ.. Οταν θα έρθεις απο εδω (θα ερθεις φαντάζομαι να δεις τι κανει το μικρο) θα σου βαλω να ακούσεις και το μεγαλο για να μου πεις..

Παναγιώτη είμαι λίγο μπερδεμένος. Όχι απο τις εντυπώσεις τις δικές σου ή του Χρήστου αλλα αποκάτι που αναφέρθηκε σε συνδυασμό με τις δικές μου εντυπώσεις απο το λίγο που άκουσα κάποτε το Hugo αλλα και την μακράς διαρκείας εμπειρία μου απο το Ifi I dsd Micro που έχω στην κατοχή μου.

Θυμάμαι λοιπόν οτι το Hugo σαν κανονικό ντάκ μου είχε κάνει πολύ καλή εντύπωση δικαιολογώντας την αλμυρή τιμή του απόλυτα και ήταν σαφώς καλύτερο απο το Ifi στους τομείς της διαφάνειας και του χαμηλού που ήταν πιό καθαρό και σφιχτό.
ως εδώ πολύ καλά δηλαδή αφου το Ιfi παρότι δεν τα είχε πάει καθόλου άσχημα ήταν και τρείς φορές φτηνότερο (όχι όμως και τρείς φορές χειρότερο)

Όταν δοκίμασα το HUGO με ακουστικά, συγκεκριμένα τα ΑKG K272HD θυμάμαι οτι ενώ με εντυπωσίασε η διαφάνεια και η τρισδιάστη σκηνή που άκουσα οπού υπερέιχε του Ifi αλλα ο ήχος που πήρα δεν μου άρεσε αφού μου ακούστηκε υπερβολικά κλινικό δηλαδή ενώ εντυπωσίαζε με καλές εγγραφές (κάπως άψυχα όμως) με τις κακές ακούγονταν τραγικό, δηλαδή δεν αντέχονταν. Η κατάσταση βελτιώθηκε κάπως με τα Sony M1c (τα γνωστά) αλλα δεν τα λές και τα πιό σωστά ακουστικά για να βγούνε συμπεράσματα.

Με λίγα λόγια θυμάμαι οτι απογοητεύτηκα απο τις επιδόσεις του Hugo με ακουστικά οπου προτιμούσα το Ifi στα πάντα αφου είχει πολύ καλύτερο prat πιό ρεαλιστικό ζεστό και γεμμάτο ήχο και ικανότατη τρισδιάστατη σκηνή και διαφάνεια, όχι βεβαίως σαν του Hugo αλλα πολύ καλύτερα απο ότι δηλώνει η τιμή του και έπιαζε όλες τις εγγραφές ωραία και διασκεδαστικά χωρίς να τις ισοπεδώνει ούτε με τον χαρακτήρα του (οι καλές ξεχώριζαν άνετα απο τις κακές) αλλα ούτε με τον χαρακτήρα τους (όπως το Hugo).

Tώρα λοιπόν Παναγιώτη διάβασα να γράφεις οτι απο τα ακουστικά το mojo παίζει εξαιρετικά αλλα απο Line out δεν θα το σύστηνες και έχοντας σαν αναφορά προσωπική τις δικές μου εντυπώσεις αναρρωτιέμαι κατα πόσο το μικρό "και τριανταφυλλένιο" αυτό ντακάκι αποτελεί μια all round λύση για ένα σύστημα μικρομεσαίας κατηγορίας και για φορητή και για σταθερή χρήση κάτι που για τα δικά μου κριτήρια το Ιfi υπερκαλύπτει, χωρίς φυσικά να ξεπερνάει τα όρια και να παίζει σαν ντάκ του διχίλιαρου.

Δεν τα γράφω όλα αυτά για να πλέξω το εγκώμιο του ντάκ που έχω αγοράσει και το οποίο ξέρω τι εείναι και εως που φτάνει. Τα γράφω ελπίζοντας να διαλευκάνω την απορία μου κατα πόσο αξίζει τελικά να έκανα την κίνηση να αντικαταστήσω το Ifi με το Mojo γιατι ομολογώ πως απογοητεύτηκα απο τις εντυπώσεις σου απο αυτό σαν ντάκ σε κανονικό σύστημα με ηχεία χρήση που γνωρίζεις οτι κάνω πολύ συχνά με το Ifi(στο δεύτερο σύστημα) και αν συνδυάσω τις εντυπώσεις σου απο line out με τις εντυπώσεις μου απο το Hugo με ακουστικά μάλλον δεν αξίζει τον κόπο.

Όλα αυτά πάντα σαν προσωπικές εντυπώσεις και όσον αφορά εμένα αποκλειστικά σαν προτιμήσεις γούστα και εμπειρία μην παρεξηγηθώ οτι κάνω κάννα συγκριτικό.

Παναγιώτη και Χρήστο περιμένω με ενδιαφέρον τις απόψεις σας σχετικά με τις απορίες μου.

Μπορώ να τοποθετηθώ μόνο για ακρόαση με ακουστικά (όχι τώρα όμως).

Και εγώ περιμένω εναγωνιωδώς το που οφείλεται αυτή η διαφορά μεταξύ ακρόασης με ακουστικά και ακρόασης με ηχεία, για τα συγκεκριμένα dac όχι γενικά.

Έχει ξανα-παρατηρηθεί το παραπάνω για το Hugo και σε "επίσημο" review (με αντίθετα συμπεράσματα από σένα Πέτρο - δηλαδή ιδεατή οδήγηση ακουστικών, ψιλοχάλια απόδοση από δικάναλο), αλλά εγώ δεν μπορώ να το αποδώσω κάπου, από τεχνοκρατικής άποψης.

Yπόψη ότι δεν υπάρχει εξειδικευμένος ενισχυτής ακουστικών inside.

Με ακουστικά ακούτε απλά την έξοδο του dac...

Πέτρο ευχαριστούμε για τις εντυπώσεις,έστω και με το παρόμοιο Hugo,μια ιδέα την δίνει πάντως αν είναι τόσο ίδιο όσο λέει ο Σταύρος.
Πάντως προσωπικά όσα πιο πολλά διαβάζω τόσο πιο πολύ μπερδεύομαι.
Από ότι δείχνουν πάντως τα πράγματα,οι ως τώρα εντυπώσεις δικαιώνουν την αιτία για την οποία κατασκευάστηκε κι όχι κάτι παραπάνω.

@Σταύρος
Αν δεν βάλεις πίσω τουλάχιστον μισό με ένα farad τροφοδοσίας,μην περιμένεις προκοπή.:flipout:
(Πλάκα κάνω,σε περίπτωση που δεν φτάνει το εικονίδιο το λέω... )