Χωρις καπακια

In My Humble

Banned
2 September 2008
732
Malmo, Sverige
Παντα μου εκανε εντυπωση γιατι τα μηχανηματα μου ακουγονται καλυτερα χωρις καπακια. Ειδικα τα ραδια που κατα καιρους ειχα. Καμμια εξαιρεση και το ΚΤ-815 που αφου το ακουσα μερικες εβδομαδες με καπακι και μετα το εβγαλα, καλυτερεψε ο ηχος του! Ποιο ησυχο, ποιο ακριβες. Δεν εχω αλλαξει τιποτα, η ιδια κεραια, ακουω τον ιδιο σταθμο και αυτος μεταδιδει live απο την ιδια αιθουσα συναυλιων, με την ιδια ορχηστρα και τα ιδια μικροφωνα τα οποια ειναι σταθερα μονταρισμενα απο οτι ξερω!
Αυτο ερχεται σε αντιθεση με αλλο νημα σε αλλη κατηγορια που μερικα προιοντα θελουν να εγλωβιζουν, αποροφουν, αντανακλουν, ακομα δεν εχω καταλαβει 100%.
Μηπως τελικα οι κοσμικες ακτινοβολιες κανουν καλο στα μηχανηματα?
Ακουω αποψεις και εξηγησεις απο τους ποιο μορφωμενους του φορουμ.

Μπορει και να εχεις δικιο. Ιδιως τα παλια ραδιοφωνα με λυχνιες αν ανοιξεις το πισω καπακι παιζουν σαν ηχεια ανοιχτής μπάφλας και πολές φορες ακουγονται καλύτερα...:a0210:

Τωρα βεβαια αν στηρίξεις τις συσκευές πανω σε ειδικές πετρες παιζουν καλύτερα... :flipout::flipout:

Δεν παιζεσαι με τιποτα.....:grinning-smiley-043

in my humble, αυτο που αναφερεις, ειναι η φιλοσοφια του ιδρυτη της nva. Δεν θυμαμαι ονομα, οποιος θελει ας ψαξει στο διαδικτυο, αλλα ειναι σιγουρος πως ο κλωβος που σχηματιζουν τα μεταλικα κουτια, ακομα και οι βιδες τους, χειροτερευουν την αποδοση των συσκευων του. Δεν θυμαμαι καλα την εξηγηση που εδινε, ηταν κατι για το μαγνητικο πεδιο που περιεβαλε την συσκευη. Καποιοι πιο πληροφορημενοι ας μπουν στον κοπο να το εξηγησουν και στους υπολοιπους...

Ο τυπος βεβαια ειναι συνολικα αιρετικος. Ακολουθει καποιες ανατολιτικες φιλοσοφιες (διδασκει επισης!), νομιζω δεν χρησιμοποιει καθολου αναδραση, τα κουτια του ειναι πλαστικα, χωρις βιδες κλπ.
Τωρα πια μετα απο απουσια χρονων απο το κουρμπετι, πουλα μονο μεσω διαδικτυου.
Κανοντας δοκιμες, με προενισχυτη που εγχειρισα, χωρις κουτι, μαλλον συμφωνω μαζι σου, ακουσα λιγο καλυτερα, σε ολα τα σημεια...

Θελω να διευκρινισω στον αναλογικο οτι δεν αναφερομαι σε κλασσικα ραδια με μεγαφωνο μεσα, αλλα συσκευες γενικα.
Δεν το εχω υποψιν μου αυτον που αναφερεις thimvas ουτε εχω υποψιν μου αυτες τις ανατολιτικες λατρειες, αλλα ειναι παρατηρησεις που εχουν γινει δια μεσου πολλων ετων και δεν υποστηριζονται μονο απο εμενα!

ΥΓ. Εισαι banned και αναβει το πρασινο φως? Τι γινεται εδω?

Ίσως το προβλημα υπαρχει στο θεμα θερμοκρασιας και αρα διαφορετικης συμπεριφορας των ημιαγωγων που περιλαμβανονται σε ολες τις συσκευες....

Παντα μου εκανε εντυπωση γιατι τα μηχανηματα μου ακουγονται καλυτερα χωρις καπακια. Ειδικα τα ραδια που κατα καιρους ειχα. Καμμια εξαιρεση και το ΚΤ-815 που αφου το ακουσα μερικες εβδομαδες με καπακι και μετα το εβγαλα, καλυτερεψε ο ηχος του! Ποιο ησυχο, ποιο ακριβες. Δεν εχω αλλαξει τιποτα, η ιδια κεραια, ακουω τον ιδιο σταθμο και αυτος μεταδιδει live απο την ιδια αιθουσα συναυλιων, με την ιδια ορχηστρα και τα ιδια μικροφωνα τα οποια ειναι σταθερα μονταρισμενα απο οτι ξερω!
Αυτο ερχεται σε αντιθεση με αλλο νημα σε αλλη κατηγορια που μερικα προιοντα θελουν να εγλωβιζουν, αποροφουν, αντανακλουν, ακομα δεν εχω καταλαβει 100%.
Μηπως τελικα οι κοσμικες ακτινοβολιες κανουν καλο στα μηχανηματα?
Ακουω αποψεις και εξηγησεις απο τους ποιο μορφωμενους του φορουμ.

Μπορει και να εχεις δικιο. Ιδιως τα παλια ραδιοφωνα με λυχνιες αν ανοιξεις το πισω καπακι παιζουν σαν ηχεια ανοιχτής μπάφλας και πολές φορες ακουγονται καλύτερα...:a0210:

Τωρα βεβαια αν στηρίξεις τις συσκευές πανω σε ειδικές πετρες παιζουν καλύτερα... :flipout::flipout:

Δεν παιζεσαι με τιποτα.....:grinning-smiley-043

είστε τρελοί και οι δύο :flipout::flipout:-bye-:a0210::grinning-smiley-043

Επετρεψε μου φιλε διερευνητη να επιμενω σε αυτο που υποστηριζω στο ποστ #1#.
Ουτε μαυρη μαγεια ουτε αλλα μαυρα/ασπρα στην μεση.
Καθαρως γνησια παρατηρηση απο ολους στην παλιο-παρεα μας.
Αυριο που εχουμε συναξη στο σπιτι μου για την καθιερωμενη low-fi ακροαση θα κανουμε ενα ακομα πειραμα με τις κουτες.
Αναμενετε λεπτομερειες στο cyber

Απάντηση: Re: Χωρις καπακια

Επετρεψε μου φιλε διερευνητη να επιμενω σε αυτο που υποστηριζω στο ποστ #1#.
Ουτε μαυρη μαγεια ουτε αλλα μαυρα/ασπρα στην μεση.
Καθαρως γνησια παρατηρηση απο ολους στην παλιο-παρεα μας.
Αυριο που εχουμε συναξη στο σπιτι μου για την καθιερωμενη low-fi ακροαση θα κανουμε ενα ακομα πειραμα με τις κουτες.
Αναμενετε λεπτομερειες στο cyber

ειμαστε ολο :ears:

Σπύρο
αν θυμασαι σου ειχα αναφέρει
οτι βασιζονται στην ιδια αρχη με αυτη που εγκλωβίζει τα πεδια, απλά κανει το αντιθετο, δεν τα δεσμέυει...θελει ολα να φυγουν απο μεσα.
Το καπάκι των συσκευών τα εγκλωβίζει (οχι ολα μονα αυτα που ανακλωνται) και το πεδιο μεσα στη συσκευη ειναι μεγαλύτερο με επιπτωσεις στο σημα.

Ο Μενδρινός τα βαζει εκει που δημιουργούνται π.χ. μετασχηματιστες για να απορροφηθουν και να μην πάνε στο υπόλοιπο κύκλωμα και στο σημα.

Ο στόχος ειναι κοινός να μην πάνε στο κύκλωμα ειτε με απορρόφηση ειτε με απεγκλωβισμό

αυτα θεωρητικά γιατι στο σημά του ραδιο, πραγματικά πρεπει να δω και αλλά πραγματα και για την ωρα δεν μπορω να πω τιποτα

Νικο
αυριο που θα ερθουν τα παιδια θα το συζητησουμε αλλη μια φορα με αυτα τα κατασκευασματα. Τουλαχιστον ο ενας θα μπορουσε να εκφερει γνωμη λιγακι ποιο διεξοδικα. Η καθημερινη εργασια του ειναι εξελικτης στα ραδιοφωνικα μερη των κινητων σε μια εταιρια.
Σε πολυ γενικες γραμμες, τα πραγματα δεν ειναι και τοσο απλα, αν θελεις να τα κανεις να δουλεψουν. Χρειαζονται πολυ εμπεριστατωμενες μελετες απο ενα ολοκληρο τημ επιστημονων. Και οργανα που μαλλον δεν εχει την οικομικη δυνατοτητα να τα αποκτησει ο καθενας.

OPPO 980H δεν μας εκανε και πολυ εντυπωση, για να ειμαι ποιο σαφης ειχα χρονια να ακουσω ποιο αντιπαθη CD-playrer.
Σκληρος ηχος, πολυ ενοχλητικος, δεν υπαρχει λογος να ασχοληθουμε αλλο μαζι του.
Ειχαν γινει μερικες αλλαγες, δηλαδη ενας ERO MKP 3,3μF απευθειας απο την εξοδο του DAC μπορουσε να επιλεχτει με εναν μεταγωγεα. Παρακαμπτοντας τον 5532 ο ηχος γινοταν ακομα ποιο σκληρος, εφιαχνε οπως λιγακι η δυναμικη.
Το digital εδειξε ακομα μια φορα ποσο καλο ειναι, σχεδον αναλογικο, μετατροπες σε αυτο ηταν σβησμενο ρολοι και 2134 στην εξοδο.
Με τα φιλτρα 230 Βολτ του Peter ο ηχος του εγινε ακομα καλυτερος.
Η απολυτη φαση παιζει πολυ μεγαλο ρολο στον ηχο, καθε δισκος εχει την δικια του απο οτι φαινεται, δεν υπαρχει και πολυ πειθαρχια στα στουντιο ηχογραφησεων σπο οτι φαινεται.
Το τροποποιημενο CD-player του Peter Körner εδειξε την ανωτεροτητα του για αλλη μια φορα, αλλα δεν εχει και πολλα σημεια κοινα με αυτο που ειχε φιαξει η Τεχνικς καποτε την δεκαετια του 80.
Το ραδιο εχει σημερα αναμεταδωση απο πολλα σημεια του κοσμου για τα 200 χρονια απο τον θανατο του Haydn και ακουσαμε μερικα κομματια. Ολοι ειμασταν συμφωνοι οτι το ραδιο ακουγεται καλυτερα απο ολα. Ο Peter που εχει επαφες με το Δανικο Ραδιο, θα τους ρωτουσε τι CD-player εχουν.
Για τις μαγικες πετρες, ο Peter ηταν σκεπτικος, ηθελε να δει το documentation, τι ειναι το προβλημα και πως αντιμετωπιζεται, βιβλιογραφια και μετρησεις.
ΥΓ/ Αγοραζω digital αν περισευει σε καποιον.

το καλο το πραγμα..............
παω βολτα με την Αλφασουντ τωρα γιατι εχει καλο καιρο, 8 βαθμοι και ζεστη!
θα μοιρασω και ψηφοδελτια της συμμοριας για τις αυριανες ακλογες.

το καλο το πραγμα..............
παω βολτα με την Αλφασουντ τωρα γιατι εχει καλο καιρο, 8 βαθμοι και ζεστη!
θα μοιρασω και ψηφοδελτια της συμμοριας για τις αυριανες ακλογες.

Να πάτε για μπάνιο να δροσιστείτε με τόση ζέστη....-bye-

Last edited:
κατσε γιατι τωρα γυρισα
Αττική ομως κριμα γιατι απο τις θαλασσες της προηγουμενης εβδομαδας... δυσκολα κανεις μπανιο εδω

τωρα ειναι και οι μερες μεγαλες Σουηδία
εδω βραδυ
εκει εχετε ακόμα...

οσο για το θεμα μας με τα υλικά και τα πεδία, δες το απλά και αστο εδω
περιμενε μονο μετρησεις
για τον κλωβό εχεις δικιο, δεν χρειαζεται να ειναι τελειος κλειστος

τωρα
γυρω μας εχουμε δυο ειδών μαγνητικά πεδια

1. αυτα που εκπέμπουν οι κεραιες, ηλεκτρομαγνητικής φυσης, δηλαδη εχουν και μαγνητικό πεδίο και ηλεκτρικό. Φωτόνια ειναι κυρίως μεγάλου μηκους κύματος (χαμηλής ενέργειας) μεχρι τα κινητά που εχουν το πιο ισχυρό πεδίο.
ειναι εξωτερικά πεδία
αυτά τα πεδία ειναι ευκολο να απομονωθουν απο το κύκλωμα, αν αυτός ειναι ο σκοπός μας, αν περιφραξουμε το κύκλωμα μας με μεταλλο. (κλωβός)

2. μαγνητικά πεδία που προερχονται απο ηλεκτρικά και οφείλονται στο ρευμα του κυκλώματος μας.
προσοχή εδω, σοβαρό πεδίο δημιουργούν μονα τα καλώδια και υα υλικά π.χ. μ/χ που μεταφέρουν αρκετά αμπερ.
αυτά οπως και τα καλώδια της ΔΕΗ δημιουργούν μαγνητικό πεδίο με τις δυναμικές του γραμμές ομόκεντρα με το μηκος του αγωγού.
οσο πιο κοντα εισαι στο ηλεκτρικό πεδίο (ρευμα) τοσο πιο μεγάλο ειναι το μαγνητικό.

με τα δευτερα ασχολείτε ο Μενδρινός, με τα πρωτα εχουν μπερδευτεί αλλοι

η θεραπεία ξεκινά απο την ιδια αρχή και αναλογα τη περίπτωση πράτεις

και ο Δημοκριτός να μιλήσει, δεν θα πει κατι νέο
το θεμα δεν ειναι να μας πει οτι αποτελειτε απο 22%α, 34%β κτλ.
το θεμα ειναι να μετρησεις το μαγνητικό πεδίο πριν και μετα στο κυκλωμα σου με σωστη τοποθετηση

Πολυ μπερδεμενα ειναι για εμενα, ειμαι του δημοτικου οπως ξερεις. Ακομα εχει ηλιο εδω, το μονο που μπορω να σου γραψω με σιγουρια