Στημένο? Πως το συμπεραίνεις?
Όσο για αυτό που λες :
ένα θέμα που το μόνο που μπορεί να προκαλέσει είναι εκδηλώσεις οργής και κανένα χρήσιμο συμπέρασμα
πραγματικά λυπάμαι. Θα προτιμούσες να θαβόταν δλδ?
Δεν συμπέρανα ότι είναι στημένο. Είπα ότι αυτή ήταν η πρώτη μου σκέψη, διότι πλέον στο δίκτυο σχεδόν ό,τι chain mail κυκλοφορεί είναι αρλούμπα. Αν δεν ήταν ελληνικό, θα έτρεχα κατευθείαν στο snopes. Μετά από αυτά που έγραψε ο Oranje, υποθέτω ότι είναι πραγματικό, αλλά θα με ενδιέφερε να μάθω κάτι παραπάνω.
Τώρα, σχετικά με το "θάψιμο", δεν μου αρέσουν τα λυντσαρίσματα. Τέτοια mails/video κ.λπ. εξυπηρετούν αυτόν ακριβώς τον σκοπό: να καταδικάσουν στα μάτια των αναγνωστών έναν άνθρωπο που συνήθως "αντιπροσωπεύει" κάτι μεγαλύτερο (την αστυνομία, τους αλλοδαπούς, τους επιχειρηματίες κ.λπ.). Πάντα με "προφανείς αποδείξεις", για να καταστεί περιττή η όψη της άλλης πλευράς. Έτσι, όταν αναρτώνται σε δημόσια θέα, τα μόνα σχόλια που βλέπεις από κάτω είναι υβριστικά και απειλητικά. Και μην κοιτάς εδώ που έχουμε και ένα επίπεδο, δες στο link τι γίνεται.
Πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω, τα θέματα αυτά απλώς επαναλαμβάνουν τη διαπίστωση ότι σε αυτή τη χώρα τίποτα δεν γίνεται σωστά, ποτέ δεν θα βρεις το δίκιο σου, δεν υπάρχει κράτος και όλα τα σχετικά. Η δική μου γνώμη είναι ότι αυτές οι εντυπώσεις ενισχύουν τη μοιρολατρική αποδοχή των όποιων κακώς κειμένων και, τελικά, τα διαιωνίζουν.