Χόρος HomeCinema - Χρώματα+υλικά

teri82

New member
26 June 2010
77
Καλησπέρα παιδιά,έχουμε καιρό να τα πούμε(όταν και αγόρασα τον μικρό μου....epson 3500).Μετά από πολύ κόπο,έχω φτάσει στις λεπτομέριες(απομένει βέβαια η τοποθέτηση ηχείων αλλά θα ακολουθήσει άλλο thread).Έχουμε και λέμε λοιπόν :

1.Τι χρώμα να βάψω τους τοίχους πίσω,δίπλα και πάνω από το πανί(ταβάνι),όλο το δωμάτιο δηλαδή?

2.Να τοποθετήσω μοκέτα στο πάτωμα?Αφενός για ομορφιά και αφετέρου για ακουστική?Και αν αυτό είναι φυσιολογικό,η τοποθέτηση μοκέτας στους τοίχους συνήσταται?

3.Το δωμάτιο είναι υπόγειο και ο ένας τοίχος είναι μέσα στο χώμα(από πισω του) και είναι βέβαια παγωμένος.Τι προτείνεται?Είναι καλή λύση ο πετροβάμβακας?

1. Μαύρο. Ειδάλως οποιοδήποτε σκούρο χρώμα. Όσο πιο ανοιχτό, τόσο και μεγαλύτερες οι αντανακλάσεις.
2. Βεβαίως. Ζεσταίνει το χώρο, δε ζημιώνει τον ήχο (σε αυτό μπορεί να έχουμε και αντικρουόμενες απόψεις) και γλυτώνεις και από κάποιες ακόμα αντανακλάσεις. Γιατί να μη συνίσταται;; Αισθητικό πιστεύω πως είναι.
3. Πετροβάμβακας είναι μια καλή λύση. Εγώ σε έναν ανατολικό τοίχο που βίωνε ιδίων αντιδράσεων (και ας μην ήταν μέσα στο χώμα) κρύος και υγροποίηση υδρατμών στην επιφάνειά του, τον επένδυσα με ορθογώνια "μαξιλάρια" διαστάσεων 100χ40 επενδεδυμένα με σκούρα δερματίνη. Πιστεύω ότι και με γυψοσανίδα σε απόσταση 5 εκ. θα είχες το ίδιο αποτέλεσμα...

Καλή αρχή λοιπόν!

Απάντηση: Re: Χόρος HomeCinema - Χρώματα+υλικά

1. Μαύρο. Ειδάλως οποιοδήποτε σκούρο χρώμα. Όσο πιο ανοιχτό, τόσο και μεγαλύτερες οι αντανακλάσεις.
2. Βεβαίως. Ζεσταίνει το χώρο, δε ζημιώνει τον ήχο (σε αυτό μπορεί να έχουμε και αντικρουόμενες απόψεις) και γλυτώνεις και από κάποιες ακόμα αντανακλάσεις. Γιατί να μη συνίσταται;; Αισθητικό πιστεύω πως είναι.
3. Πετροβάμβακας είναι μια καλή λύση. Εγώ σε έναν ανατολικό τοίχο που βίωνε ιδίων αντιδράσεων (και ας μην ήταν μέσα στο χώμα) κρύος και υγροποίηση υδρατμών στην επιφάνειά του, τον επένδυσα με ορθογώνια "μαξιλάρια" διαστάσεων 100χ40 επενδεδυμένα με σκούρα δερματίνη. Πιστεύω ότι και με γυψοσανίδα σε απόσταση 5 εκ. θα είχες το ίδιο αποτέλεσμα...

Καλή αρχή λοιπόν!

Πρώτ'απ'όλα ευχαριστώ για την ταχύτατη απάντηση.

1+2 . Δηλαδή με λίγα λόγια μου λες να "ντείσω" όλους τους τοίχους γύρω γύρω με μάυρη μοκέτα?

3 . Όταν λες μαξιλάρια εννοείς πετροβάμβακα?λογικα ναι.Να βάλω δηλαδή πετρ/ακα και απο πάνω μοκέτα?Ή γυψ/ίδα και από επάνω μοκέτα?Το κόστος θα ξεφύγει με ένα απ'τα δύο?

1+2 θεωρητικά το ιδανικότερο. Μαύρο βελούδο.
3. Απλό μαξιλάρι αφρολέξ. 100x40x5 εκ. που ακουμπαεί πάνω σε κόντρα πλακέ 5 χιλ. και όλο αυτό είναι επενδεδημένο με δερματίνη κάποιου χρώματος. Δεν είναι ότι οικονομικότερο αλλά αισθητικά το επέλεξα. Δεν έχω φωτογραφική τώρα αλλά κάτι τέτοιο εννοώ.

Απλά δεν υπάρχει το παράδειγμά σου....χαχαχαχχα.Μάλλον σε πετρ/ακα θα καταλλήξω ή σε dow
dow_plakes_xilotopon.jpg
αλλά θα περιμένω κι άλλες προτάσεις και ιδέες