«Χούντα ΔΝΤ στην ΕΡΤ»: Κλέβουν και το ανταποδοτικό τέλος από τους πολίτες…

Απάντηση: «Χούντα ΔΝΤ στην ΕΡΤ»: Κλέβουν και το ανταποδοτικό τέλος από τους πολίτες…

Πως ακριβώς θα υπάρξει ποιότητα στην δημόσια τηλεόραση χωρίς χρήματα; Από τη μία συζητιέται η μείωση ή και η κατάργηση του τέλους (όπως θέλους αρκετοί), και από την άλλη να φύγει η ΕΡΤ από την διαφημιστική αγορά (για να επωφεληθούν όλοι οι άλλοι), κάτι ανάλογο με αυτό που πέρασε προχθές και στην Γαλλία (πλήρης κατάργηση της διαφήμισης στα δημόσια κανάλια από το 2016, ενώ υπάρχει ήδη μερική κατάργηση). Θα την επιδοτεί το κράτος από αυτά που δεν έχει, και πάλι όλοι πληρώνουν μέσω φόρων, ή να την κλείσουμε τελείως να πάει στο "διάλο"; Και να μείνουμε με τα σούπερ "ποιοτικά" προγράμματα των ιδιωτικών μόνο...

Απάντηση: «Χούντα ΔΝΤ στην ΕΡΤ»: Κλέβουν και το ανταποδοτικό τέλος από τους πολίτες…

Κανένας τέλος ή φόρος δεν είναι δίκαιος, από τη στιγμή που το κράτος και οι κρατικοί "λειτουργοί" και οι μηχανισμοί του (επί το πλείστον), έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικοί (βλ. χρεωκοπία της Ελλάδας-Μνημόνιο).

Αποδεδειγμένα πλέον, είναι ανίκανοι όχι μόνο να αναδιανέμουν δικαιότερα τα έσοδα από τους φόρους, αλλά κυρίως να αποτρέψουν την όποια σπατάλη, διασπάθιση χρήματος, υπεξαίρεση, ρεμούλα, μίζα, λαμογιά, κλοπή σε βάρος των φορολογούμενων πολιτών.

Αν υπήρχε διαφανής και χρηστή διαχείριση στις business του Δημοσίου (το άλλο με το Τοτό το ξέρετε?), εγώ θα ήμουν ο πρώτος που θα ζήταγα να αυξηθούν τα τέλη γιατί, κακά τα ψέματα, η ποιότητα των όποιων υπηρεσιών (τηλεοπτικών, ραδιοφωνικών, συγκοινωνιακών, μεταφορών, κλπ) απαιτεί και το ανάλογο οικονομικό τίμημα.

Μήπως είναι υπερβολικό, να επικαλούμαστε το "συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα" του πολίτη στη διασκέδαση και τη ψυχαγωγία, όταν δεν έχει καλά-καλά "κατοχυρωθεί" το δικαίωμα του Πολίτη, στην εργασία, στην υγεία, ή στην ενημέρωση?
Μήπως είναι υπερβολή το "συνταγματικό δικαίωμα" να βλέπει ο Πολίτης το champions league (το οποίο το χρυσοπληρώνει βεβαίως), όταν υπογράφονται διακρατικές συμφωνίες (βλ. Μνημονιο) κάτω από το τραπέζι, παρακάμπτοντας το κοινοβούλιο, τα κόμματα και εν γένει τους δημοκρατικούς θεσμούς και αφορούν τη καθημερινή ζωή όλων μας αλλά και των γενεών που θα έρθουν?

Μήπως, πρέπει να ξεκινήσουμε να ξηλώνουμε οφίτσια και γαλονάδες και να αρχίσουμε να στήνουμε τη ζωή μας σε νέες και στέρεες βάσεις?

Αν το πάρουμε έτσι (με όλα αυτά), μπορούμε να καταργήσουμε τελείως και το κράτος, και να ζήσουμε σε μία ακρατική και ιδιωτικά ελεγχόμενη κοινωνία. Γίνεται η συζήτηση να επικεντρωθεί στο συγκεκριμένο θέμα; Αν είναι να μιλάμε γενικά για το κράτος, την κατάντια του, κλπ, υπάρχουν κι άλλες συζητήσεις...

ΥΓ. Η αναφορά στο "δικαίωμα" του πολίτη στο CL, είναι υποβάθμιση του θέματος. Ο πολίτης έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, ενημέρωση, ψυχαγωγία, επιμόρφωση, γενικότερα. Από όσες περισσότερες πηγές, τόσο καλύτερα...

Last edited:
Για τη γιουρο-βυζι-ον δεν είδα να αναφέρεται κάτι. Το champions league τουλάχιστον έχει και μια ποιότητα. Τα καρναβάλια της γιουροβιζιον γιατί θα πρέπει να τα πληρώνω; Επειδή είναι μέλος της ebu; Ας κρατήσει τουλάχιστον έναν αγώνα ch/l τη βδομάδα, όπως κάνει και η Rai, η tve, κλπ. Από κει και πέρα κομμένες οι σπατάλες, να κρατήσει ένα πρόγραμμα με ενημέρωση-ντοκιμαντερ- εκπομπες λογου τεχνης με μειωμένο προϋπολ/μο, τα δε ψηφιακά ή να τα αναμορφώσει (ας γίνει επιτέλους ένα ενημερωτικό κανάλι) ή να τα καταργήσει τελείως (το σπορ+ το χουν για να δείχνει αγώνες του περασμένου μουντιαλ; )..

Συμφωνώ ότι είναι κατά κάποιον τρόπο καρναβάλια, αλλά στην πραγματικότητα η ΕΡΤ έχει κέρδη από αυτά. Λίγα ή πολλά, δεν έχει σημασία, δεν την βάζουν μέσα πάντως....

Re: Απάντηση: «Χούντα ΔΝΤ στην ΕΡΤ»: Κλέβουν και το ανταποδοτικό τέλος από τους πολίτ

Πως ακριβώς θα υπάρξει ποιότητα στην δημόσια τηλεόραση χωρίς χρήματα; Από τη μία συζητιέται η μείωση ή και η κατάργηση του τέλους (όπως θέλους αρκετοί), και από την άλλη να φύγει η ΕΡΤ από την διαφημιστική αγορά (για να επωφεληθούν όλοι οι άλλοι), κάτι ανάλογο με αυτό που πέρασε προχθές και στην Γαλλία (πλήρης κατάργηση της διαφήμισης στα δημόσια κανάλια από το 2016, ενώ υπάρχει ήδη μερική κατάργηση). Θα την επιδοτεί το κράτος από αυτά που δεν έχει, και πάλι όλοι πληρώνουν μέσω φόρων, ή να την κλείσουμε τελείως να πάει στο "διάλο"; Και να μείνουμε με τα σούπερ "ποιοτικά" προγράμματα των ιδιωτικών μόνο...

Η δημόσια τηλεόραση είναι χρήσιμη, αν προάγει πολιτισμό και παρέχει σωστή ενημέρωση. Αν η δημόσια τηλεόραση δείχνει ότι δείχνουν και τα ιδιωτικά κανάλια, δεν έχει λόγο ύπαρξης. Τουλάχιστο η κρατική τηλεόραση έχει μείνει μακριά από τα διάφορα reality αλλά το επίπεδό της παραμένει μέτριο, ενώ ο σεβασμός που δείχνει στο σύνολο των Ελλήνων με την ελλειπή μετάδοση των ψηφιακών καναλιών στην επικράτεια είναι κάτω του μετρίου.

Η ΕΡΤ, όπως όλες οι δημόσιες υπηρεσίες χρησιμοποιήθηκαν για να βολευτούν οι κομματικοί στρατοί αλλά και να δοθούν χρήματα στους ημέτερους. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο της ΕΡΤ δυστυχώς, είναι όλου του ελληνικού κράτους που πρέπει να στηθεί από την αρχή, και γι' αυτό συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό με την τοποθέτηση του o-Zone.

Noμιζω οτι πρωτιστως πρεπει να εξυγιανθει η ΕΡΤ ,δυστυχως ειναι η μονη οαση που υπαρχει στα ΜΜΕ.Την πληρωνουμε,ισως πολυ ακριβα,αλλα απο αυτο το σημειο μεχρι την καταργηση της ειναι μεγαλη αποσταση.Οσο για την υπαγωγη της στον Παπακωνσταντινου,αυτο ειναι τραγικο.
Η ΕΡΤ εχει τεραστιους θησαυρους στο αρχειο της ,που αποτελουν την ιστορικη και πνευματικη κληρονομια αυτου του τοπου,ας τους εκμεταλευθουν.Αν τωρα σε καποιους απο εμας δεν μας αρεσουν τα προγραμματα της και μας αρεσουν τα προγραμματα των υπολοιπων καναλιων,που τα πληρωνουμε εμμεσα και δεν το νοιωθουμε ,ας δουμε εκεινα τα προγραμματα.Ελπιζω να μην νομιζει καποιος οτι τα υπολοιπα καναλια ειναι δωρεαν,γιατι το κοστος της διαφημησης το πληρωνουμε σαν καταναλωτες.
Και βεβαια ας δωσουν στη δημοσιοτητα αυτα που χρωστανε τα<ελευθερα>καναλια σε εφορια και ΙΚΑ και τοτε το ξανασυζητουμε.Γιατι και τις οφειλες τους το πιθανοτερο ειναι οτι θα τα πληρωσουμε εμεις
Ας εξυγιανουν την ΕΡΤ και να αναβαθμισει το εργο της
Και μια υποσημειωση,το ΔΝΤ μπηκε με μαγκια στο Γ.Ν Αεροποριας και πηρε οσα στοιχεια ηθελε,τωρα στην ΕΡΤ θα κολλησουμε?

Last edited:

Τα προβλήματα που αναφέρεις και είναι υπαρκτά, δεν λύνονται όμως με μείωση των εσόδων της ΕΡΤ, κατάργηση καναλιών, και υποβάθμιση της (το ακριβώς ανάποδο θα επιτευχθεί, για παράδειγμα αν τώρα τα ψηφιακά καθυστερούν ήδη να πάνε στην επαρχία, πόσο θα καθυστερήσουν περισσότερο και σε τι υποβαθμισμένη ποιότητα θα φτάσουν τελικά, αν δεν υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα; ). Λύνονται με καλύτερη διαχείριση, και πιο ανοιχτά μυαλιά στην διοίκηση...

Ελπιζω να μην νομιζει καποιος οτι τα υπολοιπα καναλια ειναι δωρεαν,γιατι το κοστος της διαφημησης το πληρωνουμε σαν καταναλωτες.

Ακριβώς έτσι! Και αν βάλεις και τα χρωστούμενα...

Last edited:
Συμφωνώ κι εγω ότι τα λεφτα για ΕΡΤ δεν ειναι πολλά και θέλω να υπάρχει και μία μη εμπορική τηλεόραση που δεν κοιτάζει να βάλει σε prime time αυτά που βαζουν τα ιδιωτικά, αλλά τολμάει να έχει και ντοκιμαντερ ή προγράμματα πολιτιστικά. Ακόμη πιο πολύ ειμαι οπαδός των κρατικών ραδιοφώνων ΕΡΑ2, ΕΡΑ3 αφού δεν ακούω άλλα...
Ομως, όπως ο malakudi δεν γουσταρω να δίνει η ΕΡΤ τα λεφτά μου για να χρυσοπληρώνει τους αγώνες του Γάβρου (διπλά απο ότι έδινε το επόμενο ιδιωτικό κανάλι, μεγα σκάνδαλο δηλαδή), δεν θέλω να πληρώνω τόσα χρόνια τα ίδια και ...να μην έχω (σχεδόν 5 χρόνια απο όταν ξεκίνησαν δεν βλέπω ακόμη τα ψηφιακά!), δεν γουστάρω που πέρασαν 30 χρόνια για να βάλουν στην περιοχή μου πομπό της ΕΡΑ3 που δεν στοίχιζε παραπάνω απο τον ετήσιο μισθό ενός μόνο υπαλλήλου και τέλος θελω να εξορθολογίσουν τα έξοδα και τον αριθμό των υπαλλήλων (και τους μισθούς τους) σε λογικά επίπεδα και να είναι απόλυτα διαφανείς στο τι ξοδεύουν και που! Στην πράξη είμαι υποχρεωτικός μέτοχος στην ΕΡΤ και ως μέτοχος θέλω να μπορω να ελέγχω το που πηγαίνουν τα λεφτα μου. Ο κύριος που υπέγραψε την συμφωνία με τον Γάβρο θα πρέπει να πάει φυλακή, γιατι προφανώς λαδώθηκε και έδωσε τα διπλά απο όσα έπρεπε απο τα δικά μας λεφτά!

Ο κύριος που υπέγραψε την συμφωνία με τον Γάβρο θα πρέπει να πάει φυλακή, γιατι προφανώς λαδώθηκε και έδωσε τα διπλά απο όσα έπρεπε απο τα δικά μας λεφτά!

Εδώ ο συγκεκριμένος πάει να βγει και από πάνω (εκτός κι αν κάνω λάθος και δεν ήταν αυτός που υπέγραψε, anyway, έχει κάνει τόσα άλλα)...

http://www.skai.gr/news/greece/article/157647/anakoinosi-hr-panagopoulou-gia-ta-pepragmena-tis-ert/

Ο βασικότερος κίνδυνος που υπάρχει από την όλη ιστορία, δεν είναι τόσο ότι ο κάθε «Ταγματάρχης» που θα διοικεί την ΕΡΤ, θα είναι αιρετός από τον εκάστοτε Υπουργό Οικονομικών (αν και από την κυβέρνηση είχε οριστεί ο αντίστοιχος υπουργός αναπληρωτής πολιτισμού, ο οποίος παρακάμπτεται πλέον…)… Αλλά ότι εμείς θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε τον «νέοβαπτισμένο ειδικό φόρο», είτε αυτός πηγαίνει υπέρ της ΕΡΤ, είτε της αφαιρεθεί (με όλα τα επακόλουθα συρρίκνωσης…) και πηγαίνει για άλλους σκοπούς!!! Με λίγα λόγια βάζει χέρι η «Τρόικα» στα λεφτά που πληρώνουμε όλοι μας, μέσα από την ΔΕΗ (4.5 Ευρώ/τομηνα)…

Θέλω να πληρώνω μόνο για μια εξυγιασμένη ΕΡΤ, που θα προσφέρει θεματικά ψηφιακά κανάλια χαμηλού και μέσου κόστους. Θα είναι η ίδια παραγωγός και συμπαραγωγός σημαντικών ελληνικών και διεθνών προγραμμάτων και θα προσφέρει σημαντικά πολιτιστικά και αθλητικά γεγονότα που κυρίως μεταδίδονται από τις κρατικές τηλεοράσεις στη Ευρώπη… Και θα πρέπει να είναι και ανταγωνιστική απέναντι στα Ιδιωτικά κανάλια, όπως συμβαίνει με το BBC (στη Βρετανία), με την RAI (στην Ιταλία), με την ZDF (στη Γερμανία)…

Διαφορετικά δεν υπάρχει λόγος να πληρώνουμε για την ΕΡΤ, πόσο μαλών, εάν οι εξυπνάκηδες της Τρόικα και του Υπουργείου Οικονομικών μας τον υφαρπάξουν και το δίνουν στους Τραπεζίτες και τα Ιδιωτικά συμφέροντα…

Last edited:
Φίλε SatZapper, αν και τα post σου είναι συνήθως ενδιαφέροντα, αυτή η εμμονή να χρωματίζεις bold ένα σωρό λέξεις είναι ενοχλητική. Προσωπικά δυσκολεύομαι να διαβάσω τα post σου. Μπορείς να δώσεις επιτονισμό στη φράση σου χωρίς bold. 61 λέξεις bold σε σύνολο 203!

Υποστηρίζω θερμά την έναρξη καταβολής του τέλους χρήσης των συχνοτήτων από τους Ιδιωτικούς σταθμούς προς το κράτος καθώς και το σωστό καταμερισμό του τέλους για την ΕΡΤ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ,αφού είναι άδικο αποθήκες και χωράφια με ποτιστικά να το πληρώνουν !!!

Βρε παιδιά, εμένα περισσότερο με τσατίζει το τέλος χρήσης κινητού τηλεφώνου, παρά το ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ. Φυσικά υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνουν και δεν έχουν καθόλου τηλεόραση ή δεν πιάνουν τα κρατικά. Αυτοί είναι λογικό να διαμαρτύρονται. Αν κοιτάξουμε έναν λογαριασμό ΔΕΗ, θα δούμε ότι πληρώνουμε πολλά και διάφορα τέλη (εκτός από τα δημοτικά τέλη).
Η ΕΡΤ ως δημόσια τηλεόραση έχει διαφορετικό ρόλο από τα ιδιωτικά. Μπορεί να έχει ξεφύγει λίγο ή πολύ από το ρόλο της, μπορεί να είναι μεγάλος ο αριθμός τους, μπορεί κάποιοι να μην έκαναν σωστά τη δουλειά τους, μπορεί ... μπορεί... Σε καμιά περίπτωση όμως δεν πρέπει να καταργηθεί. Να εξυγιανθεί, να συρρικνωθεί ίσως (λιγότερα και θεματικά κανάλια), να παίξει σωστά το ρόλο της, με πλήρη διαφάνεια.

Κανένα χωράφι με γεώτρηση δεν πληρώνει ΕΡΤ (καράτσεκαρισμένο)…

Mr. malakudi για Σένα:
Ο βασικότερος κίνδυνος που υπάρχει από την όλη ιστορία, δεν είναι τόσο ότι ο κάθε «Ταγματάρχης» που θα διοικεί την ΕΡΤ, θα είναι αιρετός από τον εκάστοτε Υπουργό Οικονομικών (αν και από την κυβέρνηση είχε οριστεί ο αντίστοιχος υπουργός αναπληρωτής πολιτισμού, ο οποίος παρακάμπτεται πλέον…)… Αλλά ότι εμείς θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε τον «νέοβαπτισμένο ειδικό φόρο», είτε αυτός πηγαίνει υπέρ της ΕΡΤ, είτε της αφαιρεθεί (με όλα τα επακόλουθα συρρίκνωσης…) και πηγαίνει για άλλους σκοπούς!!! Με λίγα λόγια βάζει χέρι η «Τρόικα» στα λεφτά που πληρώνουμε όλοι μας, μέσα από την ΔΕΗ (4.5 Ευρώ/τομηνα)…

Θέλω να πληρώνω μόνο για μια εξυγιασμένη ΕΡΤ, που θα προσφέρει θεματικά ψηφιακά κανάλια χαμηλού και μέσου κόστους. Θα είναι η ίδια παραγωγός και συμπαραγωγός σημαντικών ελληνικών και διεθνών προγραμμάτων και θα προσφέρει σημαντικά πολιτιστικά και αθλητικά γεγονότα που κυρίως μεταδίδονται από τις κρατικές τηλεοράσεις στη Ευρώπη… Και θα πρέπει να είναι και ανταγωνιστική απέναντι στα Ιδιωτικά κανάλια, όπως συμβαίνει με το BBC (στη Βρετανία), με την RAI (στην Ιταλία), με την ZDF (στη Γερμανία)…

Διαφορετικά δεν υπάρχει λόγος να πληρώνουμε για την ΕΡΤ, πόσο μαλών, εάν οι εξυπνάκηδες της Τρόικα και του Υπουργείου Οικονομικών μας τον υφαρπάξουν και το δίνουν στους Τραπεζίτες και τα Ιδιωτικά συμφέροντα…

Re: Απάντηση: «Χούντα ΔΝΤ στην ΕΡΤ»: Κλέβουν και το ανταποδοτικό τέλος από τους πολίτ

Αν το πάρουμε έτσι (με όλα αυτά), μπορούμε να καταργήσουμε τελείως και το κράτος, και να ζήσουμε σε μία ακρατική και ιδιωτικά ελεγχόμενη κοινωνία. Γίνεται η συζήτηση να επικεντρωθεί στο συγκεκριμένο θέμα; Αν είναι να μιλάμε γενικά για το κράτος, την κατάντια του, κλπ, υπάρχουν κι άλλες συζητήσεις...

ΥΓ. Η αναφορά στο "δικαίωμα" του πολίτη στο CL, είναι υποβάθμιση του θέματος. Ο πολίτης έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, ενημέρωση, ψυχαγωγία, επιμόρφωση, γενικότερα. Από όσες περισσότερες πηγές, τόσο καλύτερα...

Εγώ δεν είπα τίποτε για "ακρατική και ιδιωτικά ελεγχόμενη κοινωνία" ή για άλλα πολιτικά συστήματα (υπαρκτά ή φανταστικά). Συ είπας...*

Εγώ μίλησα για τη σαπίλα και τη διαφθορά που μας έχει κατακλύσει και θέλουμε δε θέλουμε, τη βιώνουμε σε όλες τις εκφάνσεις του δημόσιου βίου. Μίλησα για την ανάγκη να κάνουμε "reset", σε όλη αυτή τη φαύλη κατάσταση και να επανιδρύσουμε (με την καλή έννοια...) κάποιες απαραίτητες δημόσιες λειτουργίες-υπηρεσίες, με γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον και όχι το εκάστοτε κομματικό ή ατομικό.

Τώρα, για να μη μπερδεύεσαι "με όλα αυτά", όπως αναφέρεις και για να μη θεωρηθώ ότι γενικολογώ, σου προτείνω όπου δεις στο κείμενο μου τη λέξη "κράτος" ή "δημόσιο", να την αντικαταστήσεις με τη λέξη "ΕΡΤ" και αμέσως όλα θα είναι πιο ξεκάθαρα. Ούτως ή άλλως, ολόκληρο το κράτος παρουσιάζει πάνω-κάτω την ίδια συμπτωματολογία, είτε εστιάσεις στην ΕΡΤ, είτε στον ΟΣΕ, είτε σε οποιοδήποτε άλλο δημόσιο οργανισμό. Η πλήρης αναξιοκρατία, η σπατάλη, κλπ, κλπ, κλπ.

ΥΓ. Δεν ήταν στις προθέσεις μου να υποβαθμίσω το θέμα, όμως η κάποια δραματικότητα της τελευταίας παραγράφου στο πόστ #9 με παρέσυρε...:frusty:

* OFF-TOPIC
Πάντως, για να μην υπάρχουν ψευδαισθήσεις, έχω την πεποίθηση (για να μη πώ, τη βεβαιότητα) ότι αυτός είναι ο σκοπός της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας και της παγκόσμιας διακυβέρνησης που μας ετοιμάζουν... Μία "εικονική" και ουσιαστικά αδύναμη παγκόσμια διακυβέρνηση, που πίσω της θα κρύβονται και θα κινούν τα νήματα οι κάθε είδους πολυεθνικές (πετρελαϊκές, κατασκευαστικές, coca-cola, κλπ).

Last edited:

Εγω λεω να κανει η μανα!!!! επικεντρωθειτε στο θεμα παιδια. Εγω το ξαναλεω οτι τα κρατικα καναλια ειναι για τον π@&^*ο τελεια και παυλα, δεν θελω να πληρωνω απο υστερημα μου.........