Χρειάζομαι βοήθεια για επιλογή οικιακού ηχοσυνόλου - καταλληλότητας καλωδίων

johnapostol

New member
1 February 2011
14
Χαιρετώ την όμορφη παρέα! Θα ήθελα τη γνώμη σας για την τελική μου επιλογή. Παραθέτω, λοιπόν, τα δεδομένα μου: θέλω να εξοπλίσω το σαλόνι - τραπεζαρία (ενιαίος χώρος ορθογώνιος, 6*10=60τ.μ., με χώρο σαλονιού 6μ.*5μ. από το σύνολο) με ηχοσύστημα που να πληρεί τις εξής προϋποθέσεις:
1. να ακούω μουσική στο καθιστικό,
2. να έχω surround ήχο για ταινίες,
3. όταν κάθομαι στην τραπεζαρία και βάζω μουσική για τους προσκεκλημένους μου να έχω και εκεί επίσης surround ήχο με την έννοια ότι να μου ακούγεται στο χώρο όλο μουσική χωρίς να αναγκάζομαι να δυναμώνω από τα μπροστινά ηχεία για να ακούσουμε και να ενοχλεί κάποιον που εκείνη την ώρα κάθεται στο σαλόνι. Να συζητάμε μεν αλλά να έχουμε και στο βάθος μουσική. Υπόψιν, τα ηχεία της τραπεζαρίας δεν θα είναι μόνιμα, σκέφτομαι να τα βάζω με πρίζες όποτε χρειάζεται.
Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα που θέλω:
USB για σύνδεση με MP3 και ipod και εξωτερικό σκληρό, HDMI, Bluray, ίσως αργότερα βάλω κάποιο μηχάνημα για ιντερνετικούς σταθμούς, σύνδεση με TV.

Το σπίτι είναι νεοανεγερθέν και πριν το σοβάτισμα. Θα ήθελε ο ηλεκτρολόγος να του πω τι καλώδια να περάσει (τα κλασσικά κόκκινο - μαύρο ή κάτι πιο εξεζητημένο; ).

Μουσικός γαρ θα ήθελα να έχω ένα σωστό ήχο με προτεραιότητα στη μουσική και δευτερευόντως στις ταινίες.

Ένας φίλος μου έχει ένα αρκετά ακριβό σύστημα δικάναλο με κάτι θηρία ηχεία και ενισχυτή λαμπάτο που για να κάθεσαι μόνος και να ακούς μουσική είναι άψογο αλλά εντοπίζω πρόβλημα όταν μαζευόμαστε παρέα και θέλουμε να μιλήσουμε αλλά και να παίζει μουσική, για να ακούσουμε μουσική πρέπει να δυναμώσουμε σε σημείο που γίνεται ενοχλητικό γιατί δημιουργείται μια βαβούρα που σε πονοκεφαλιάζει. Αυτό θα ήθελα να αποφύγω.
Ενημερώνω ότι είμαι άσχετος με την argo του ήχου και ξέρω μόνο τα βασικά (δικάναλός, πολυκάναλος, τελικός...)

Θα προσπαθήσω να επισυνάψω κάτοψη του χώρου για μην μιλάμε θεωρητικά.

Άρα, πρωτίστως τι καλώδια να βάλει ο ηλεκτρολόγος και δευτερευόντως, πρόταση πακέτου.

Ξέρω το ότι έτσι το σκέφτομαι και το θέλω να δουλεύει δε σημαίνει ότι γίνεται κιόλας. Εσείς θα μου πείτε...
Και το βασικό... ποσό που σκέφτομαι να διαθέσω 1500 - 2000 Ε. (ηχεία, ενισχυτής - ές)

Ευχαριστώ πολύ παιδιά που με διαβάσατε και ελπίζω σε προτάσεις...
Θέσεις ηχείων.jpg

Φίλε FragoulisNaval πώς θα το χαρακτήριζες το συνολάκι αυτό; Πληρεί αυτά που θέλω και παραθέτω πιο πάνω;

Δεν μου έγραψες τι καλώδια χρειάζονται...

Σ' ευχαριστώ πάντως για την ανταπόκρισή σου!

Περιμένω κι άλλες προτάσεις και γνώμες

Last edited:
Subwoofer σου έχω προτείνει ήδη το ομοσταυλο της εταιρείας. Η αλήθεια είναι οτι δεν μοιάζει και πολύ.... Το σύνολο που σου προτείνω είναι αρκετά μουσικό

Βεβαίως υπάρχουν και άλλες προτάσεις αλλά θα πρέπει να περάσεις να τα ακούσεις πρώτα....

Καλώδια και πηγή δεν σου προτείνω επίτηδες διότι δεν είναι του παρόντος. Ας καταλήξεις πρώτα στα μηχανήματα και στο τέλος τα καλώδια. Επίσης δεν σου έχω προτείνει πηγή....

Ναι, το είδα και το διόρθωσα μετά...

Οκ, αυτό που με ενδιαφέρει είναι να στέκεται αξιοπρεπώς στο χώρο διότι το σπίτι έχει κεκλιμένη στέγη και φαντάσου ότι πρέπει να καλύψει αρκετό εσωτερικό όγκο και εννοείται φαντάζομαι ότι θα είναι αρκετά καλύτερο από ένα έτοιμο πακέτο

Α, δεν είναι δηλαδή κάτι standar στα καλώδια έτσι;

Όταν λες πηγή;

Υ.Γ. Είσαι από Χαλκίδα; Μένω στα Στύρα...

Last edited:
FragoulisNaval, μελέτησα τα χαρακτηριστικά του Denon και νομίζω πως σε κάτι τέτοιο πηγαίνω. Τι καλώδια χρειάζομαι γι' αυτό το μηχάνημα; Επίσης, αν μπορείς να μου προτείνεις, αν νομίζεις, και κάποια άλλη εταιρεία περίπου σ' αυτά τα χρήματα και ανάλογων δυνατοτήτων.

Υ.Γ. Είσαι από Χαλκίδα; Μένω στα Στύρα...

Κοντοχωριανός! ! ! Ωραίος!!!

FragoulisNaval, μελέτησα τα χαρακτηριστικά του Denon και νομίζω πως σε κάτι τέτοιο πηγαίνω. Τι καλώδια χρειάζομαι γι' αυτό το μηχάνημα; Επίσης, αν μπορείς να μου προτείνεις, αν νομίζεις, και κάποια άλλη εταιρεία περίπου σ' αυτά τα χρήματα και ανάλογων δυνατοτήτων.

Τα καλώδια δεν είναι στάνταρ. Θα πρότεινα να πάρεις τα φθηνότερα που μπορείς. Θα σου πρότεινα να κοιτάξεις εδώ : http://www.bluejeanscable.com/

Θα σε καλύψουν πλήρως σε ότι καλώδιο θές να βρείς.

Τώρα αυτό με την εταιρεία δεν το κατάλαβα. Θέλεις να σου προτείνουμε και άλλο μαγαζί δλδ ? Η εταιρεία για ηχεία, ενισχυτή ?

Κοντοχωριανός! ! ! Ωραίος!!!

Τα καλώδια δεν είναι στάνταρ. Θα πρότεινα να πάρεις τα φθηνότερα που μπορείς. Θα σου πρότεινα να κοιτάξεις εδώ : http://www.bluejeanscable.com/

Θα σε καλύψουν πλήρως σε ότι καλώδιο θές να βρείς.

Τώρα αυτό με την εταιρεία δεν το κατάλαβα. Θέλεις να σου προτείνουμε και άλλο μαγαζί δλδ ? Η εταιρεία για ηχεία, ενισχυτή ?

Εταιρεία εννοώ άλλη μάρκα για ηχεία και ενισχυτή