Χρειάζομαι Βοήθεια

SAERDNA

New member
14 January 2008
30
Εδώ και ένα μήνα έχω αγοράσει καινούργια τηλεόραση 40Χ3500 και ψάχνω για ένα σοβαρό σύστημα ήχου.

Το σαλόνι μου είναι περίπου 70τμ. και έχω περάσει καλώδια μέσα στον τοίχο για να μπορώ να ενώσω τα πίσω ηχεία και τα πλαϊνά.

Ψάχνω για ένα καλό ενισχυτή για souround ήχο και καλά ηχεία. Όλα μαζί περίπου 2000 - 2500 ευρώ. Και πιο λίγα δεν θα με πείραζε.

Τι προτείνεται?

Re: Απάντηση: Χρειάζομαι Βοήθεια

Σοβαρό σύστημα ήχου σε 70 τ.μ με 2-2,5 χιλιάρικα???
Είσαι δύσκολη περίπτωση!

Χε Χε και ποίος είπε πρέπει να σας βάλω εύκολα.

Πάντως εάν είναι παραπάνω και αξίζει τα λεφτά του τότε θα το σκεφτώ.

Ηχεία: Chario Piccolo (Ε1300)
Ενισχυτής: Yamaha RXV-1600 (Ε1000) ή RXV-631 (Ε500)
Πηγή: Μπλεσκατούλι (θα το χρηδιμοποιήσεις μόνο για τράνσπορτ, Ε35) ή Pioneer DV-600 (universal player, E170)

Γνωστός έχει τα Chario με τον φτηνό Yamaha και ένα DVD της πλάκας και το αποτέλεσμα είναι αξιοπρεπές για όλες τις χρήσεις εκτός από πάρτυ.

Σοβαρό σύστημα ήχου με τα δικά μου κριτήρια δεν είναι. Στο κάτω-κάτω έχεις 3πλάσια κανάλια απ' όσα χρειάζεσαι για σοβαρό σύστημα ήχου.

Ηχεία: Chario Piccolo (Ε1300)
Ενισχυτής: Yamaha RXV-1600 (Ε1000) ή RXV-631 (Ε500)
Πηγή: Μπλεσκατούλι (θα το χρηδιμοποιήσεις μόνο για τράνσπορτ, Ε35) ή Pioneer DV-600 (universal player, E170)

Γνωστός έχει τα Chario με τον φτηνό Yamaha και ένα DVD της πλάκας και το αποτέλεσμα είναι αξιοπρεπές για όλες τις χρήσεις εκτός από πάρτυ.

Σοβαρό σύστημα ήχου με τα δικά μου κριτήρια δεν είναι. Στο κάτω-κάτω έχεις 3πλάσια κανάλια απ' όσα χρειάζεσαι για σοβαρό σύστημα ήχου.

To Yamaha δεν υποστηρίζει 1080 και έχει μόνο HDMI 1.1. Κοιτάζω κάτι που θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία της καινούργιας τηλεόρασης όπως Full HD. Κοίταζα το RX-V3800 τι νομίζεται?

Re: Απάντηση: Χρειάζομαι Βοήθεια

Σοβαρό σύστημα ήχου σε 70 τ.μ με 2-2,5 χιλιάρικα???
Είσαι δύσκολη περίπτωση!

Κι εγώ διαβάζοντας τον τίτλο του θέματος αυτό κατάλαβα. Οικονομική βοήθεια.

Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ για το χιούμορ μου:clown:

...
...
quote]
Επειδή δεν έχω καταλάβει καλά: Αυτό σημαίνει ότι συνδέουμε ψηφιακά με τον ΑV ενισχυτή (δηλαδή χρησιμοποιούμε τα DAC του AV);
Ή σημαίναι κάτι άλλο;
Ευχαριστώ...

Ναι, θα το συνδέσεις ψηφιακά με το Yamaha και θα χρησιμοποιήσεις τα DAC του ενισχυτή.

Όσο για το HDMI, αν δεν έχεις άλλη πηγή μπορείς να το ρίξεις κατευθείαν στην τηλεόραση και να ξεμπερδεύεις, χωρίς να σε νοιάζει τι κάνει ο ενισχυτής.

Ο RX-V3800 είναι πολύ καλύτερος, αλλά κάνει Ε1600 από μόνος του.

Last edited:
Απάντηση: Re: Χρειάζομαι Βοήθεια

Ναι, θα το συνδέσεις ψηφιακά με το Yamaha και θα χρησιμοποιήσεις τα DAC του ενισχυτή.

Όσο για το HDMI, αν δεν έχεις άλλη πηγή μπορείς να το ρίξεις κατευθείαν στην τηλεόραση και να ξεμπερδεύεις, χωρίς να σε νοιάζει τι κάνει ο ενισχυτής.

Ο RX-V3800 είναι πολύ καλύτερος, αλλά κάνει Ε1600 από μόνος του.

αν δεν κανω λαθος,το ατου του μπλεσκατ... ειναι το ντακ που φοραει κι οχι το ιδιο το μηχανημα,οποτε γιατι καποιος να το παρακαμψει? :grandpa:

Re: Απάντηση: Re: Χρειάζομαι Βοήθεια

αν δεν κανω λαθος,το ατου του μπλεσκατ... ειναι το ντακ που φοραει κι οχι το ιδιο το μηχανημα,οποτε γιατι καποιος να το παρακαμψει? :grandpa:

Παιδία με τρελαίνεται δεν έχω και πολλή ιδέα από ήχο δεν μου εξηγεί κανένας τι γίνεται και πια είναι τα βασικά τα οποία πρέπει να προσέξω για να έχω ένα σοβαρό σύστημα.

Re: Απάντηση: Re: Χρειάζομαι Βοήθεια

Παιδία με τρελαίνεται δεν έχω και πολλή ιδέα από ήχο δεν μου εξηγεί κανένας τι γίνεται και πια είναι τα βασικά τα οποία πρέπει να προσέξω για να έχω ένα σοβαρό σύστημα.

Να παίζει για τα αυτιά σου μουσική και όχι συχνότητες.

Και είναι κάτι που συναντάται αρκετά συχνά τώρα πια.

Το σοβαρό σύστημα για τα 70 τ.μ ξεκινά πρωτίστως από τα ηχεία που θα καλύψουν το χώρο.
Αν καταφέρεις να βρεις κάτι καλό και φθηνό... τα υπόλοιπα είναι πολύ πιο εύκολα!
Βέβαια πάντα υπάρχει μια διαβάθμιση στο τι εννοεί ο καθένας μας με την λέξη "σοβαρό".

Από ιδιοκατασκευές πως τα πας????