χρειαζομαι DAC για την χρηση αυτη...?

g_kourk

Senior Member
30 January 2012
379
παιδια γεια σας,

εχω εναν χωρο με καποια βασικα οργανα γυμναστικης οπου γυμναζομαι και θα μεταφερω εκει εναν ραδιοενισχυτη (yamaha RX-397) και 2 ηχεια (q acoustics 2020i).

θα αγορασω ενα CD player για πηγη και αναρωτιεμαι εαν χρειαζομαι DAC για την χρηση αυτη?
αναρωτιεμαι διοτι ο ενισχυτης ειναι ηδη αναλογικος οποτε δε γνωριζω εαν το DAC εχει να προσφερει κατι η δεν δουλευει ετσι το πραμα...?

αυτη τη στιγμη χρησημοποιω εαν ετοιμο συστημα με cd player δεκαετιας. Αποδιδει ΟΚ αλλα επειδη η μουσικη μου δινει μεγαλο Motivation σκεφτομουν να παω σε κατι ποιο ποιοτικο.

σας ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια σας.

Τι να το κάνεις το dac;
Συνδέεις το cd σου στον ενισχυτή από τις αναλογικές εξόδους>εισόδους κι είσαι έτοιμος.

αψογα sokmav! σε ευχαριστω!

ουσιαστικα η πηγη ειναι που κανει κανει την διαφορα στην ποιοτητα του ηχου σε αυτες τις περιπτωσεις?

τα CD που εχω και ακουω ειναι συνηθως αυτα τα οποια εχουν οι εφημεριδες τις κυριακες...

εχεις να μου προτηνεις καποιο CD player για αγορα οπου να ταιριαζει με τον ενισχυτη και τα ηχεια?

ευρος τιμης αναλογα το ποσο χρειαζεται, πιστευω θα μπορουσα να διαθεσω μεχρι και 400 ευρω εαν αξιζει.

thaaaaaaanks!

ακούγοντας cd εφημερίδων και κάνοντας γυμναστική, όσο motivation και να θες, τα 400 είναι καθαρή σπατάλη, εκτός αν και βροντάει η τσέπη σου.
Αγόρασε το φτηνότερο dvd player γύρω στα 40-50 ευρώ και κάνε motivation με τα ρέστα

Απάντηση: Re: χρειαζομαι DAC για την χρηση αυτη...?

ακούγοντας cd εφημερίδων και κάνοντας γυμναστική, όσο motivation και να θες, τα 400 είναι καθαρή σπατάλη, εκτός αν και βροντάει η τσέπη σου.
Αγόρασε το φτηνότερο dvd player γύρω στα 40-50 ευρώ και κάνε motivation με τα ρέστα

+1

σε ευχαριστω supersonic!! σιγουρα υπαρχουν καλυτεροι τροποι να αξιοποιησω αυτα τα χρηματα..!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

αψογα! θα κινηθω σε αυτο το μοτιβο..!

μια ερωτηση ακομα, εχετε να μου προτεινετε καποια συσκευη ?

χμμμ, έξαρση σοφίας τον τελευταίο καιρό ! κούντος, που λένε και στο χωριό μου ...

φίλε, έχει απόλυτο δίκαιο ο supersonic ... δώσε (max) 50 ευρώ ...

ευχαριστω για την προταση αλλα αυτο κοστιζει 170! :P

καποια προταση κοντα στο πενηνταρικο υπαρχει?

χμμμ, έξαρση σοφίας τον τελευταίο καιρό ! κούντος, που λένε και στο χωριό μου ...

αγαπητε Δημοκηδη μιας και γνωριζεις τον "παλμο" της αγορας εχεις να προτηνεις καποια συσκευη απο ελλαδα ειτε απο εξωτερικο στο πενηνταρικο?

επισης ηθελα να ρωτησω εαν το DAC χρησημευει οταν ακουμε μουσικη απο το ραδιοφωνο?

σας ευχαριστω.

σε ευχαριστω supersonic!! σιγουρα υπαρχουν καλυτεροι τροποι να αξιοποιησω αυτα τα χρηματα..!!

αψογα! θα κινηθω σε αυτο το μοτιβο..!

μια ερωτηση ακομα, εχετε να μου προτεινετε καποια συσκευη ?

Πήγαινε στον Κωτσόβολο ή το Πλαίσιο και αγόρασε κάποιο πλέιερ μάρκας στο 50άρικο, όχι παραπάνω.

κυριοι σας ευχαριστω πολυ!

ομως,οταν ακουμε μουσικη απο το ραδιοφωνο,εαν εχουμε DAC,τοτε η ποιοτητα του ηχου βελτιωνεται?
συγγνωμη για τις βλακωδεις ερωτησεις μου αλλα ειμαι στα σπαργανα ακομα και στο googlarisma μπερδευομαι ακομα περισσοτερο..

και τελος μια ακομα ερωτηση,για το συστημα (denon 4100) που εχω σπιτι οπου ακουω μουσικη δια μεσο του laptop (πηγη),ειτε spotify,ειτε CDs εαν παρω το DENON DA-300USB DAC
τοτε θα βελτιωθει η ποιοτητα του ηχου?

σας ευχαριστω και παλι,συγγνωμη για τυχον καταχρηση της καλοσυνης σας..

μεσο HDMI που πηγαινει στον 4100.

άρα την όλη επεξεργασία αναλαμβάνουν τα εσωτερικά ντακ του ενισχυτή, ο οποίος είναι και τελευταίας γενιάς ... νομίζω ότι είσαι μια χαρά, μην τρέχεις για έξοδα ....

Σπύρο η σοφία συνάρτηση της αφραγκίας είναι ουδεν κακόν αμιγές καλού..