Χρειαζομαι καρτα γραφικων?

drgt

Senior Member
15 February 2009
456
Γεια σας.

Παιρνω ενα λαπτοπ dual core p6100, 4gb ram, 500gb hdd, windows 7 home premium 64 bit.

ΔΕΝ θα παιζω καθολου παιχνιδια ΑΛΛΑ θελω να μπορω να βλεπω κατεβασμενες ταινιες σ' αυτο.

Χρειαζομαι καρτα γραφικων? (Αυτο δεν εχει).

Καλημέρα, τι κάρτα έχει, πιθανότατα on board, συνήθως με κάποιες μικρές "υποχωρήσεις", θα μπορείς να βλέπεις.

Ειναι το samsung rv511-a01. ΔΕΝ εχει καρτα γραφικων. VRAM: Shared.

Θα εχω προβλημα με τις ταινιες?

Στις κατεβασμένες ταινίες αυτό που χρησιμοποιείς είναι ο επεξεργαστής. Ο δικός σου αν είναι ο i3-380 (όπως είδα από μια σύντομη αναζήτηση) τότε είναι παραπάνω από ικανός να κάνει αναπαραγωγή αρχείων 1080p. Αρκεί να μην χρησιμοποιείς βαριά φίλτρα :)

Κωστη το ειδα και εγω αυτο το (ιδιο) μοντελο με ι3-380Μ. Ομως η ετικετα στο κουτι του "δικου μου" (δεν το πηρα ακομα), γραφει CPU: Pentium Dual Core P6100.

Πως γινεται ιδιο μοντελο αλλος επεξεργαστης, δεν ξερω.

Τωρα στο θεμα μας, με τον Ρ6100 θα ειμαι ενταξει?

Και οταν λες βαρια φιλτρα, τι εννοεις?

H διαφορά του P6100 με τον i3 είναι ότι ο δεύτερος έχει HYPER-THREADING και έχει λιγότερη κατανάλωση σε ρεύμα ( 25 watt έναντι 35w).
Για να έχεις μια ιδέα στο μυαλό σου για την επεξεργαστική ισχύ τους να φανταστείς ο Ρ6100 στα 2.00GHz είναι ισοδύναμος με τους διπύρινους προηγούμενης (core 2 duo) γενιάς στα 2,50GHz.

To όριο για να παίζεις τα 1080p ήταν τα 2,2-2,3 GHz.

Λογικά για απλή αναπαραγωγή με κανά πρόγραμμα τύπου VLC- MPC-HC θα είσαι καλημένος. Όταν λέω για φίλτρα εννοώ πως Frame Interpolation denoise και άλλα τέτοια αμφιβάλλω αν θα παίζουν σε υψηλής ανάλυσης αρχεία.
Αν δεν σε ενδιαφέρουν αυτά τότε νομίζω πως θα είσαι ΟΚ