Χρειάζομαι την βοήθειά σας...

kuriakos

New member
19 December 2014
13
Αθήνα
Ενα μεγάλο γειά σε όλους. Θέλω να αγοράσω ενισχυτή και διαθέτω 500 . Θα ήθελα την βοήθεια σας οσο αφορά την επιλογή αυτή. Εχω βρεί ενα μεταχειρισμένο Cambridge Audio Azur τον 650r. Είναι καλή επιλογή ο συγκεκριμένος σε αυτά τα χρήματα ή έχει τα χρονάκια του; Πάιζει ρόλο το αν υποςτηρίζει τις φόρμες ήχου THX και ΤΗΧ 2; Με αυτά τα χρήματα μπρορώ να αγοράσω ίσως κάτι πιο σύγχρονο; Να κοιτάξω για κάποιο άλλο μηχάνημα; Απο ηχεία δεν εχω κάτι, σκέφτομαι να αγοράσω τα Mordaunt Short Alumni 5.1. Θα ήθελα, οσο γίνεται, ποιοτικό ήχο για ταινίες και μουσική. Για ολο το πακέτο θέλω να διαθέσω ενα ποσό στα 1.500 . Να σημειώσω οτι πιο πρίν είχα ενα Bose 321 Series 3. Σαν ηχητικό αποτέλεσμα ήμουν ικανοποιημένος τουλάχιστον απο καθαρό ήχο. Στο παρελθόν σκέφτηκα να αγοράσω το Bose Acoustimass 10 Series 3 και να το κουμπώσω πάνω σε ενα ενισχυτή αλλά πιστεύω οτι μπορώ να βρω το ίδιο ποιοτικό ήχο και απο κάποιο άλλο ηχητικό σύνολο. Η οποιδήποτε βοήθειά σας θα ήταν πολύ συμαντική για εμένα. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά. Εύχομαι ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ σε όλους σας!!!

Re: Απάντηση: Χρειάζομαι την βοήθειά σας...

Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση. Κάποια κατεύθυνση ως προς τα που να προσανατολιστώ; Ευχαριστώ!

Αν δεν είναι κάτι πολύ βιαστικό, μέσα απο το site συνεχώς υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες. Με υπομονή και με τις γνώμες και άλλων συμφορουμιτών θα βρεθεί κάποια καλή λύση. Καλό θα είναι να δώσετε και διαστάσεις του χώρου, ώστε οι πιο ειδικοί συμφορουμίτες να προτείνουν.

Η τηλεόρασή μου δεν υποστηρίζει 3D. Οσο αφορά το χώρο είναι 35 τ.μ. Ευχαριστώ όλους σας για το ενδιαφέρον!!

Και πρεπει τα ηχεια να ειναι ντιζαινια;
Δηλαδη κατι σε βασης δεν κανει;
Μουσικη απο τετοια μικρουλια δεν προκειται να ευχαριατηθεις.
Για ενισχυτες προσωπικα ειμαι κολλημενος με τη marantz. Ειδικα αφου εμπεριεχεται και δικαναλο προγραμμα στο πλανο νομιζω οτι ειναι καλη φαση. Δες για τον 5008 απο ευρωπη (amazon, ebay κλπ)
Με κανα φοκαλακι, κανα tannoy... και κανα monitor audio

Δεν με ενδιαφέρει το ντιζάϊν, με ενδιαφέρει η ποιότητα του ήχου. Αν είναι να μην ευχαριστηθώ ήχο απο τα μικρά τα ξεχνάω. Για τα μπροστά να επιλέξω κάτι σε κολώνες ή δεν είναι απαραίτητο; Για πόσα watt να κοιτάω; Οσο αφορά τον ενισχυτή, χρειάζεται να υποστηρίζει THX φόρματ; Επίσης ποιά η γνώμη σας για τους "Ανακασκευασμένους";
Ευχαριστώ για την υποστήριξη! Είναι πολύ σημαντικό για τα "σταβάδια σαν εμένα"... :-)

To thx προσωπικά δεν το δίνω πολλή σημασία. Δεν είναι deal breaker.
Γενικά για μουσική είναι καλύτερα να έχεις κολώνες μπροστά αν έχεις χώρο να τις βάλεις σχετικά άνετα και όχι θαμμένες ανάμεσα από έπιπλα και κολλητά σε τοίχους. Τα watt στην κατηγορία ηχείων που κοιτάς δεν πρέπει να σε ενδιαφέρουν και πάρα πολύ. Το κεφάλαιο γενικά φαίνεται να το έχεις χωρίσει σωστά. 500 περίπου ενισχυτής και 1000 για ηχεία. Στα λεφτά που κοιτάς πολλοί από εδώ μέσα έχουν πάει και σε dali zenzor και qacoustics σειρά 20.

Για "Ανακατασκευασμένο" ενισχυτή να ψάχνω ή το ξεχνάμε;;; Σαν ήχο ο Azur 650r θα ήταν καλύτερος απο το Marantz sr5008; Οσο αφορά τις κολώνες, θα τις προτιμούσα και εγω, υπάρχει χώρος, απλά μου είχαν πει οτι για κάτι καλό θα χρειαστώ απο 400 και επάνω... Ευχαριστώ!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να ξεκινήσω με κολώνες και Sub με 1000 που διαθέτω και μετά να φτιάξω κεντρικό και πειφερειακά;;;