Χρεωκοπια και τέλος...και το High End

Χιούστον

Supreme Member
19 November 2006
4,862
Δίπλα στον economides...
Η κατηγορία όπως και άλλες αντίστοιχες έχει πέσει πολύ...Όλοι πιστεύαμε ότι έφταιγε το καλοκαίρι όπου διαχρονικά η κίνηση παρουσίαζε σημαντικη μείωση! Ήταν όμως μόνο αυτο?

Προσωπική μου άποψη είναι ότι πάμε ολοταχώς για χρεοκοπία με ότι αυτό συνεπάγεται, κυρίως απογορευτικη η αγορά προϊόντων από το εξωτερικό!

τέλος το high end λοιπόν? ότι πήραμε πήραμε?

Μήπως θα χρειαστεί να ξεπουλησουμε στο εξωτερικό και αυτά που έχουμε? Πάλι καλά που υπάρχει το audiogon και το audiomarkt θα πούνε μερικοί!

Τουλάχιστον υπάρχουν πολλοί Έλληνες κατασκευαστές που αναγκαστικά και αυτοί θα ρίξουν τις τιμές...

Κακά τα ψέματα υπάρχει περίπτωση να ζήσουμε πολύ άσχημες στιγμές, για ποιο high end μιλάμε...

Απλά σκέφτομαι φωναχτα...

Εχε και κάνα ντενεκέ λάδι καβάτζα.Δεν ξέρεις τι γίνεται...

Μήπως ανταλλάσει κανείς στα δύσκολα, τίποτα MBL, κανένα μεγάλο Tidal...

:flipout:

Εντάξει, αν γίνει απαγορευτική η εισαγωγή, θα κοιτάξουμε να στηρίξουμε την εγχώρια αγορά.

Έχουμε τουλάχιστον κατασκευαστές αρκετούς που ξέρουν τη δουλειά τους.

Εδώ έχουν γεμίσει τα μπαούλα, οι κήποι, τα πατάρια με λεφτά επειδή σχεδόν κανένας δεν εμπιστεύεται τις τράπεζες πλέον για ποιο high end ψάχνουμε......

Που να δεις μεσα σε κατι ηχεια τι κρυβουν μερικοι :flipout:

Νομίζω οτι αρκετή κινδυνολογία και απαισιοδοξία ταίζουν τα ΜΜΕ την αγορά και την έχουν τελειώσει. Η αγορά είναι κυρίως ψυχολογία.
Εμείς παλεύουμε να μείνουμε όρθιοι αλλα περιμένουμε από σας-ιδιαίτερα τους μικρότερους-να μας ενθαρύνουν όχι να κάνουν τέτοιες φωναχτές σκέψεις.
Κανένα δεν ωφελούν, αντίθετα σκορπούν ανησυχία, αβεβαιότητα και κατάθλιψη.
Υγεία και προσπάθεια κύριοι.:a0210:

Νομίζω οτι αρκετή κινδυνολογία και απαισιοδοξία ταίζουν τα ΜΜΕ την αγορά και την έχουν τελειώσει. Η αγορά είναι κυρίως ψυχολογία.
Εμείς παλεύουμε να μείνουμε όρθιοι αλλα περιμένουμε από σας-ιδιαίτερα τους μικρότερους-να μας ενθαρύνουν όχι να κάνουν τέτοιες φωναχτές σκέψεις.
Έτσι. Σε κανέναν δε περισσεύουν αλλά δεν πρέπει να παίξουμε το παιχνίδι τους.
Αυτό το κομμάτι, έτσι κι αλλιώς δεν είναι για πολλούς. Αλλού πρέπει να στραφεί η προσοχή μας για να διεκδικήσουμε αυτά που μας έκλεψαν και καταχράστηκαν.
Το χόμπι, είναι χόμπι, είναι πόρωση είναι .... είναι.... και σίγουρα ομορφαίνει τη ζωή μας.
Σιγά μην τους κάνουμε το χατήρι.

Μπράβο!

Αύριο έχω ραντεβού να ακούσω το Northstar DAC και στη συνέχεια αν προλάβω θα πάω Stepcom για το Hegel HD20.

Αν δε μου αρέσουν, κοιτάω και προς το Bryston αλλά μου φαίνεται δε θα μου φτάσουν τα λεφτά :bandit:

Δε μασάω!!! Θα τα σκάσω για ένα από τα τρία κι ας έχω και το DacMagic απούλητο!! :furious3:

ΥΓ. Και μόλις πλήρωσα και την έκτακτη εισφορά - προσοχή όσοι υποβάλλατε δήλωση μέσω Ιντερνέτ, έχει βγει το εκκαθαριστικό!!!
Μιζέρια; Δε νομίζω Τάκη!!! :fahne90: :fahne90:

Και όμως οι νέοι είαναι αυτοί που πρέπει να τα λένε και να τα φωνάζουν αυτά διότι ´λοταν οι γενιές μετά το ΒΠΠ (για να μην πούμε η γενιά του Πούτεχνείου κα γίνουμε κακοί) υποθήκευαν το μέλλον των νέων και τρωγοπίναν, δεν είδα και πολλούς να παθαίνουν κατάθλιψη, και να πλέουν σε πελλάγη αβεβαιότητας όπως πολλοί συνομίλικοί μου που αναγκάστηκαν να αλλάξουν χώρα για ένα καλύτερο αύριο......

Anyway στο θέμα μας. Οσο και να γουστάρουμε όλοι μας (που έτσι είναι για να φ=γράφουμε σε αυτό το forum), εμένα προσωπικά δεν μου πάει η καρδιά να δώσω έστω και 1000Ε για να αλλάξω ενισχυτή ή να πάρω ένα καινπύργιο dac από την στιγμή που ο γείτονάς μου πέρνει τόσα τον μήνα....Για να μην πιάσουμε και οικογένειες νπου την βγάζοιυν με τόσα.....

Βέβαια κάποιος θα πεί ότι τα λεφτά εγώ τα δούλεψα για να πάρω τον νέο Luxman......Δεκτόν.

ΙΜΗΟ, αφήνουμε τα μηχανήματα στην άκρη και πιάνουμε κανα βινύλιο/cd/sacd/flac/mac όπως την βρίσκει ο καθένας και προσπαθούμε να ξεφύγουμε από την μιζέρια. Με τα μηχανήματα μόνο δεν κάνουμε χαίρι πατριώτες.....

H καλυτερη επένδυση αυτή την εποχή είναι το υλικό και το λογισμικό που έχει σχέση με τη διασκέδαση. Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα με χαϊφιντελίστες που δεν πρόλαβαν να κάνουν την αναβάθμιση που θα τους γέμιζε της μπαταρίες της ζωής για 10 επιπλέον χρόνια.
Οσα χρήματα δίνουμε για τη διασκέδασή μας, τα γλιτώνουμε από τους γιατρούς !

Δλδ να υποθέσω ότι όλοι όσοι γράφουν εδώ δεν τους έχει ακουμπίσει η κρίση?

Το υλικό είναι η μουσική και το λογισμικό ο κάθε ένας από εμάς.

Τώρα εάν το ηχείο μου δεν έχει τόσα db στα τόσα kHz επειδή ο ενισχυτλης μου δεν το οδηγεί σωστά , ε δεν θα πεθάνω κιόλας ειδικά αυτή την περίοδο. Θα γεμίσω το αυτί μου "μαρμελάδα" μέχρι να στρώσουν λίγο τα πράγματα και μετά βλέπουμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε.

Εκτός και αν έχω κ'ανει τόσοπ καλό budget που δεν φοβ´'αμαι για τους επόμενους 6 μήνες ότι μου τύχει (πλήν υγείας ). Αλλά και πόσοι τοι έχουν κατορθώσει αυτό.....

Εγώ αναφέρομαι στην αναβάθμιση που είναι απαραίτητη για να ακούσουμε πιο καλά την αγαπημένη μας μουσική. Δεν πετάμε λεφτά για αναβαθμίσεις που δεν έχουν πραγματικά θετικά αποτελέσματα. Αυτό είναι το real entertainment !

Last edited:
Δλδ να υποθέσω ότι όλοι όσοι γράφουν εδώ δεν τους έχει ακουμπίσει η κρίση?

Το υλικό είναι η μουσική και το λογισμικό ο κάθε ένας από εμάς.

Τώρα εάν το ηχείο μου δεν έχει τόσα db στα τόσα kHz επειδή ο ενισχυτλης μου δεν το οδηγεί σωστά , ε δεν θα πεθάνω κιόλας ειδικά αυτή την περίοδο. Θα γεμίσω το αυτί μου "μαρμελάδα" μέχρι να στρώσουν λίγο τα πράγματα και μετά βλέπουμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε.

Εκτός και αν έχω κ'ανει τόσοπ καλό budget που δεν φοβ´'αμαι για τους επόμενους 6 μήνες ότι μου τύχει (πλήν υγείας ). Αλλά και πόσοι τοι έχουν κατορθώσει αυτό.....

Ουάου. Εδω στο θέμα έχει πολύ αισιόδοξους !!!!! :flipout:

Δυστυχώς τώρα θα έχουν "πέραση" οι πρακτικές των μεταναστών (0 κατανάλωση)
Οι Έλληνες ξαφνικά μετά από τόσα χρόνια θα σταματήσουν να καταναλώνουν απερίσκεπτα και θα μετράνε τα πάντα ,τα κλισέ "εμείς είμαστε Έλληνες και το κέφι μας θα κάνουμε"πέρασαν ανεπιστρεπτι
Τουλάχιστον 3-4 ζευγάρια που ξέρω γυρίζοντας από διακοπές έφεραν μαζί τους χρήματα ,άλλες χρονιές μόλις γύριζαν κατευθείαν στις τράπεζες για τα "βασικά ρε παιδί μου"

DF

Στα Κύθηρα και την Ελαφόνησο, τέλος Αυγουστου δεν υπήρχε ούτε ένα δωμάτιο ελεύθερο. Στην ταβέρνα του Σωτήρη στον Αβλέμονα υπήρχαν 5 αστακοί του κιλού σε κάθε 2 τραπέζια. Η μακαρονάδα δωρεάν.

Στα Κύθηρα και την Ελαφόνησο, τέλος Αυγουστου δεν υπήρχε ούτε ένα δωμάτιο ελεύθερο. Στην ταβέρνα του Σωτήρη στον Αβλέμονα υπήρχαν 5 αστακοί του κιλού σε κάθε 2 τραπέζια. Η μακαρονάδα δωρεάν.

Και στην Εκάλη τα τα ψιλικατζίδικα έχουν ακόμα δουλειά.
Η παραμύθα ότι ο κόσμος έχει λεφτά να τελειώνει κάποια στιγμή.
Έχει η Αθήνα 5.000.000 κόσμο και επειδή πάνε 5000 στα μπουζούκια, βγάζουμε το πόρισμα ότι ο Έλληνας έχει λεφτά.

Στα του τόπικ, το χόμπι (όποιο και να είναι αυτό, από μηχανάκια και καλή αναπαραγωγή μουσικής, μέχρι π@@τ@νες και συλλογή πεταλούδων) είναι πάντα δευτερεύον.

Last edited by a moderator: