Χρεωκοπια και τέλος...και το High End

Re: Απάντηση: Χρεωκοπια και τέλος...και το High End

Και στην Εκάλη τα τα ψιλικατζίδικα έχουν ακόμα δουλειά.
Η παραμύθα ότι ο κόσμος έχει λεφτά να τελειώνει κάποια στιγμή.
Έχει η Αθήνα 5.000.000 κόσμο και επειδή πάνε 5000 στα μπουζούκια, βγάζουμε το πόρισμα ότι ο Έλληνας έχει λεφτά.

Στα του τόπικ, το χόμπι (όποιο και να είναι αυτό, από μηχανάκια και καλή αναπαραγωγή μουσικής, μέχρι π@@τ@νες και συλλογή πεταλούδων) είναι πάντα δευτερεύον.

Σωστος χιλιες φορες σωστος σε ολα οσα γραφεις.
Μας εχουν ζαλισει οτι οι Ελληνες εχουμε λεφτα και και και.....
εγω βλεπω πολλα μαγαζια κλειστα μενω πειραια, επισης βλεπω πολλα παιδια νεους που περνουν εναν χυμο η καμια μπυρα στο χερι απο το περιπτερο και πανε στις πλατειες να το πιουν με την παρεα τους, λεφτα υπαρχουν και εχουν λιγοι και πολλες που τους τα τρωνε ακομα... :ADFADF1:

Last edited by a moderator:
Πάντως το "καλό" της κρόσης είναι ότι θα υπάρχει μια εξορθολόγηση τιμών. Εχουν περάσει ανεπιστρεπτή οι εποχές που κάποιος έδινε 6000Ε για να πάρει ένα τελικό 50W/ch επειδή είναι τάξη Α....

Πάντως το "καλό" της κρόσης είναι ότι θα υπάρχει μια εξορθολόγηση τιμών. Εχουν περάσει ανεπιστρεπτή οι εποχές που κάποιος έδινε 6000Ε για να πάρει ένα τελικό 50W/ch επειδή είναι τάξη Α....
Σε μια κριση παντοτε υπαρχουν καποιοι που δεν την νοιωθουν.
Κριση η οχι,θα παρουν αυτο που θελουν.
Η ζημια σε μια χωρα γινεται στους πιο χαμηλα αμοιβομενους οι οποιοι κατα η μετα την κριση συμβιβαζονται με λιγοτερα για να περασουν.
Και μετα την κριση,οι 6000 του ενισχυτη θα γινουν 8000,και παλι θα πουλαει,και παλι απο την αρχη.

Επέτρεψε μου να διαφωνήσω Φραγκούλη.

Το αντίθετο θα έλεγα, λόγω κρίσης μειώνουμε τις απαιτήσεις μας στην ποιότητα και αυξάνουμε τις αγορές σε είδη που νομίζουμε ότι θα μας καλύψουν και ταυτόχρονα τα βρήκαμε φθηνά.

Παραδείγματα πολλά, όχι μέσα από το χώρο του χόμπι μας αλλά και από τα σχολικά είδη που είναι της εποχής.
Η ξύστρα για μολύβια και ξυλομπογιές του 1,00 είναι για πέταμα, κυριολεκτικά!
Αντί να ξύσει το μολύβι, τρώει «πολύτιμους» πόντους γιατί βγαίνει μόνιμα σπασμένη η μύτη!
Οι φθηνοί μαρκαδόροι, κοστίζουν πολύ περισσότερο, τελικά, απ’ ότι οι ακριβότεροι, όταν ξεραίνονται άμεσα, αν το παιδί ξεχάσει να τοποθετήσει το καπάκι μετά τη ζωγραφιά!
Η κλασσική σάκα, για τη μεταφορά… των φωτοτυπιών… εχμ, βιβλίων ήθελα να γράψω… η στραβοραμμένη σκίζεται στο πρώτο τρίμηνο, ζήτημα να βγάλει και το Γενάρη αλλά κοστίζει ελάχιστα ευρώ σε σχέση με την καλοραμμένη που θα βγάλει όλη τη χρονιά αλλά η διαφορά τιμής μας επιτρέπει να πάρουμε και την κασετίνα, στυλό, χάρακες κλπ.
Άμεσο κέρδος μεν, έμμεσο χάσιμο χρημάτων στο σύνολο της σχολικής χρονιάς.

Σε περίοδο κρίσης, επιθυμούμε να ικανοποιήσουμε τις επιθυμίες των δικών μας αλλά και τις δικές μας, με αποτέλεσμα να ξοδεύουμε περισσότερα, έμμεσα, απ’ ότι αν είχαμε επιλέξει να πληρώσουμε κάτι παραπάνω και να εκμεταλλευόμασταν τη διαχρονική ποιότητα των προϊόντων.

Όμως, βάσει αυτών που μάθαμε και συνηθίσαμε τόσα χρόνια, δεν υπάρχει υπομονή για τους περισσότερους καταναλωτές, ότι θέλω το θέλω τώρα, άμεσα, δε θα κοιτάξω την προσφερόμενη ποιότητα, θα κοιτάξω μόνο την τιμή.

«Είμαι φτωχός και αγοράζω καλά πράγματα» έλεγε και λέει η ρήση.

Συμφωνώ απόλυτα με τον κύριο Θέμη, η ψυχολογία του κόσμου έχει καταστραφεί.
Θέλει το «καλό» αλλά φοβούμενος με όλα αυτά που ακούει, διαβάζει, βλέπει, γύρω του, ρίχνει τα επίπεδα ποιότητας των «θέλω» του αλλά όχι και την ποσότητα των «θέλω» του.

Περισσότερο με φοβίζει ότι «κοντά στο βασιλικό ποτίστηκε και η γλάστρα», δηλαδή η ευκαιρία για τον ιδιωτικό τομέα να εκμεταλλευτεί την κατάσταση του δημόσιου και να κόψει μισθούς ή να απειλεί με απολύσεις κόσμο και κοσμάκη, που έτσι και αλλιώς εργαζόταν και απέδιδε πολύ περισσότερο από πολλούς του δημόσιου τομέα και αμείβονταν χαμηλότερα.

Καλή σας ημέρα παιδιά :-)

καλά όλα αυτά...
το θέμα είναι αν στη σημερινή συγκυρία χρειάζεσαι στέρεο, ή 5.1 ή 7.1 ή πλάσμα ή προβόλι στο ταβάνι.
διότι ναι το παιδί σου μπορεί και να βολευτεί και με απλό μολύβι και όχι faber castel (μια και το έφερε η κουβέντα η ξύστρα της faber castel είναι κορυφή) ...αλλά μολύβι ΠΡΕΠΕΙ να αγοράσει και να έχει.
Τετράδια επίσης.
Αντίστοιχα εσύ και εγώ μπορούμε να ζήσουμε και με λιγότερα κανάλια, με απλές lcd ή με τα ηχειάκια του υπολογιστή.

Η γνώση είναι ανάγκη η ακρόαση μουσικής πολυτέλεια.
Όποιος δεν μπορεί να ζήσει χωρίς μουσική μπορεί να την ακούσει με walkman.
Δεν χρειάζεται set 7 watt.
Όσο πιό γρήγορα το καταλάβουμε (και το εφαρμόσουμε και σε άλλες πτυχές της ζωής μας) τόσο καλύτερα.

καλά παιδιά, εύχομαι να μην ζήσουμε την χρεοκοπία (επίσημα) και για να το χοντρύνω και έξοδο από το ευρώ, ούτε καν θέλετε να ξέρετε τι έχει να γίνει.....μιλάμε για super high-end καταστάσεις.

το πόσο θα στοιχίζει ο ενισχυτής ή το πικάπ πιστέψτε με θα είναι ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟ. Μα τελείως όμως.
Ολα RESET θα γίνουν.

Σε μια κριση παντοτε υπαρχουν καποιοι που δεν την νοιωθουν.
Κριση η οχι,θα παρουν αυτο που θελουν.
Η ζημια σε μια χωρα γινεται στους πιο χαμηλα αμοιβομενους οι οποιοι κατα η μετα την κριση συμβιβαζονται με λιγοτερα για να περασουν.
Και μετα την κριση,οι 6000 του ενισχυτη θα γινουν 8000,και παλι θα πουλαει,και παλι απο την αρχη.

Επέτρεψε μου να διαφωνήσω Φραγκούλη.

Το αντίθετο θα έλεγα, λόγω κρίσης μειώνουμε τις απαιτήσεις μας στην ποιότητα και αυξάνουμε τις αγορές σε είδη που νομίζουμε ότι θα μας καλύψουν και ταυτόχρονα τα βρήκαμε φθηνά.

Παραδείγματα πολλά, όχι μέσα από το χώρο του χόμπι μας αλλά και από τα σχολικά είδη που είναι της εποχής.
Η ξύστρα για μολύβια και ξυλομπογιές του 1,00 είναι για πέταμα, κυριολεκτικά!
Αντί να ξύσει το μολύβι, τρώει «πολύτιμους» πόντους γιατί βγαίνει μόνιμα σπασμένη η μύτη!
Οι φθηνοί μαρκαδόροι, κοστίζουν πολύ περισσότερο, τελικά, απ’ ότι οι ακριβότεροι, όταν ξεραίνονται άμεσα, αν το παιδί ξεχάσει να τοποθετήσει το καπάκι μετά τη ζωγραφιά!
Η κλασσική σάκα, για τη μεταφορά… των φωτοτυπιών… εχμ, βιβλίων ήθελα να γράψω… η στραβοραμμένη σκίζεται στο πρώτο τρίμηνο, ζήτημα να βγάλει και το Γενάρη αλλά κοστίζει ελάχιστα ευρώ σε σχέση με την καλοραμμένη που θα βγάλει όλη τη χρονιά αλλά η διαφορά τιμής μας επιτρέπει να πάρουμε και την κασετίνα, στυλό, χάρακες κλπ.
Άμεσο κέρδος μεν, έμμεσο χάσιμο χρημάτων στο σύνολο της σχολικής χρονιάς.

Σε περίοδο κρίσης, επιθυμούμε να ικανοποιήσουμε τις επιθυμίες των δικών μας αλλά και τις δικές μας, με αποτέλεσμα να ξοδεύουμε περισσότερα, έμμεσα, απ’ ότι αν είχαμε επιλέξει να πληρώσουμε κάτι παραπάνω και να εκμεταλλευόμασταν τη διαχρονική ποιότητα των προϊόντων.

Όμως, βάσει αυτών που μάθαμε και συνηθίσαμε τόσα χρόνια, δεν υπάρχει υπομονή για τους περισσότερους καταναλωτές, ότι θέλω το θέλω τώρα, άμεσα, δε θα κοιτάξω την προσφερόμενη ποιότητα, θα κοιτάξω μόνο την τιμή.

«Είμαι φτωχός και αγοράζω καλά πράγματα» έλεγε και λέει η ρήση.

Συμφωνώ απόλυτα με τον κύριο Θέμη, η ψυχολογία του κόσμου έχει καταστραφεί.
Θέλει το «καλό» αλλά φοβούμενος με όλα αυτά που ακούει, διαβάζει, βλέπει, γύρω του, ρίχνει τα επίπεδα ποιότητας των «θέλω» του αλλά όχι και την ποσότητα των «θέλω» του.

Περισσότερο με φοβίζει ότι «κοντά στο βασιλικό ποτίστηκε και η γλάστρα», δηλαδή η ευκαιρία για τον ιδιωτικό τομέα να εκμεταλλευτεί την κατάσταση του δημόσιου και να κόψει μισθούς ή να απειλεί με απολύσεις κόσμο και κοσμάκη, που έτσι και αλλιώς εργαζόταν και απέδιδε πολύ περισσότερο από πολλούς του δημόσιου τομέα και αμείβονταν χαμηλότερα.

Καλή σας ημέρα παιδιά :-)

Συνεπώς? Να μην υπάρχει εξορθολόγηση τιμών? Να συνεχίσουμε όπως είμαστε? Και αν ναι τότε γιατί γκρινιάζουμε ότι ο κόσμος δεν ακούει μουσική, ο χώρος περνάει κρίση, τρισκατάρατο downloading κλπ κλπ?

Συμφωνώ ότι κάποιοι δεν νιώθουν. ΑΛΛΑ και πόσοι είναι αυτοί? Μπορούν αυτοί να στηρίξουν τα μαγαζιά που υπάρχουν? Υπάρχουν και οι κατασταλαγμένοι που ξέρουν τί θέλουν αλλά δεν θέλουν να τους πιάσουν και τον γλουτιαίο. Οχι φίλοι μου. Θα κάτσω να ακούω τα ηχεία μου που υποοδηγούνται και την πηγή μου που δεν είναι τόσο αναλυτική. Καλύτερα τα λεφτά στο πατάρι παρά στο ράκ.....

Αν δεν υπάρξει ΚΑΙ τιμολογιακή αναπροσαρμογή τότε πολύ φοβάμαι ότι θα κλείσουν πολλά μαγαζιά.

ΥΓ : Και συμφωνώ με έναν φίλο που είπε να αγοράσουμε πράγματα που να έχουν μ,ερταπωλητική αξία. Συνεπώς πρέπει οι ενισχυτές και οι πηγές μας κατ ελάχιστον να έχουν προσόψεις με βουρτσισμένα αλουμίνια, επίχρυσα WBT, οι ενώσεις να γίνονται με υγρή πλατίνα. Εκεί που αναμένεται να πάνε οι τιμές των μετάλλων είναι η πιο σίγουρη επένδυση ! ! ! :flipout:

Άψογοι και οι δύο προλαλήσαντες (Αντώνης - Δημήτρης) ! :SFGSFGSF:

ΙΜΟ
- Όταν η ποιότητα πέφτει θα το πληρώσεις αργότερα διπλά...
- Όταν οι προτεραιότητες δεν εκτιμηθούν σωστά πέφτεις έξω...
- Όταν το περιεχόμενο υστερεί του μέσου δεν πρόκειται να βρεις ποτέ "γαλήνη"... μόνιμα στο ψάξιμο θα είσαι ανεξαρτήτως κρίσης!

Και ένα μπράβο στον Φραγκ για την άποψή του για την πρόβλεψη "επιβίωσης" για ένα εξάμηνο...
Αν δεν το έχουμε κάνει αυτό (ειδικά οι οικογενειάρχες) και ταυτόχρονα ψάχνουμε το νέο σούπερ ντούπερ μηχανάκι μας... τότε κάτι έχουμε πάρει πολύ, μα πολύ στραβά!

:ernaehrung004:

δυστυχώς δεν καταλαβαίνει (ακόμα ίσως) ο κόσμος ότι hiend πάντα θα υπάρχει.
Υπήρχε ακόμα και σε περιόδους πολέμου ή κατοχής.
Πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα προβληματίζονται αν πρέπει να αγοράσουν στρώματα για τα καλώδια που αγόρασαν ενώ κάποιοι άλλοι θα αντιμετωπίζουν βασικά προβλήματα επιβίωσης.

Re: Απάντηση: Χρεωκοπια και τέλος...και το High End

Και στην Εκάλη τα τα ψιλικατζίδικα έχουν ακόμα δουλειά.
Η παραμύθα ότι ο κόσμος έχει λεφτά να τελειώνει κάποια στιγμή.
Έχει η Αθήνα 5.000.000 κόσμο και επειδή πάνε 5000 στα μπουζούκια, βγάζουμε το πόρισμα ότι ο Έλληνας έχει λεφτά.

Στα του τόπικ, το χόμπι (όποιο και να είναι αυτό, από μηχανάκια και καλή αναπαραγωγή μουσικής, μέχρι π@@τ@νες και συλλογή πεταλούδων) είναι πάντα δευτερεύον.

Πέστα ρε Μητσάρα.:ernaehrung004:

FragoulisNaval,δεν διαφωνω.Απλα αυτοι που συντηρουν την πλειοψηφια των high-end καταστηματων μαλλον δεν εχουν σοβαρο προβλημα.

Οι χαμηλα αμοιβομενοι το εχουν και αυτοι συμφωνω οτι πρεπει να "πιεσουν" ακριβως μεσω του προβληματος τους να "συνετησουν" τους αντιπροσωπους/ντηλερς ωστε να αναθεωρησουν τις τιμες.:a0210: (εννοω τις πιο χαμηλες τιμες απο το high-end)

Να καταλαβουν οτι οι εποχες του 200+ % εχουν παρελθει εδω και καιρο,αλλως,ας τα κλεισουν......

Last edited:
Όλα χρειάζονται και κινούμαστε στο ίδιο μήκος «κύματος» κύριε Δημήτρη.

Εξορθολογισμός, σε προσωπικό επίπεδο, είναι η συνετή διαχείριση των «σειρήνων» που μας «τραγουδούν» σε καθημερινή βάση.

Έχω τον 5.1 ενισχυτή (εδώ δε μπορώ να βολέψω τα 5 ηχεία όπως πρέπει, αλλάζω τον 5/κάναλο για 7…), έχω τον προβολέα μου, έχω την πηγή εικόνας, ήχου, την CRT τηλεόρασή μου κλπ., δεν είναι ανάγκη να τα αλλάξω γιατί βγήκε το νέο μοντέλο με διπλή hdmi έξοδο, led, παίζει και M3U format κλπ.

Αν η αρχική μου επιλογή, έγινε με κριτήριο την ποιότητα και όχι την ποσότητα, τότε δεν έχω τίποτα να φοβηθώ στο χρόνο, θα «ζήσω» και χωρίς την αναπαραγωγή του ASX format!
Με αυτό τον τρόπο, θα εξοικονομήσω τα χρήματα που χρειάζομαι για τις λοιπές ανάγκες.

Όποιος πάει σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας και μείνει για λίγο, θα δει ανθρώπους που αγοράζουν smart phone χωρίς να ξέρουν να χρησιμοποιήσουν αυτά που τους προσφέρει!
Από κεκτημένη ταχύτητα, από τις «σειρήνες» των διαφημίσεων, ζητούν ένα smart phone για να κάνουν κλήσεις και τίποτα άλλο… ούτε καν μήνυμα γραπτό!
Αυτό, για εμένα, είναι σπατάλη!
Την ίδια δουλειά θα έκαναν με ένα απλό κινητό τηλέφωνο των 30,00 και το ποσό της αναβάθμισης θα το χρησιμοποιούσαν για μείωση του πάγιού τους…

Τάσο καλημέρα, καιρό έχω να σε «δω» να γράφεις στο forum :-)

Αν συμβεί το «κακό», τότε το λιγότερο που θα μας απασχολήσει είναι το ίδιο το «κακό».
Θα γίνει εμφύλιος πόλεμος :-(

4 Χρόνια ψάχναμε στην Αμέρικα για ρίμπον από Infinity RSII
κανα 1000 δολαρια ζητάγαν !! εαν το έβρισκες

μόλις βρήκαμε ανετα 2 ζευγάρια με 200 !!

αλλά και πάλι μ@λ@κες μιας πιάσανε
http://miami.olx.com/infinity-rsii-speakers-iid-44101801

είναι παντού η κρίση ..

Όλα χρειάζονται και κινούμαστε στο ίδιο μήκος «κύματος» κύριε Δημήτρη.

Εξορθολογισμός, σε προσωπικό επίπεδο, είναι η συνετή διαχείριση των «σειρήνων» που μας «τραγουδούν» σε καθημερινή βάση.

μα κύριε Αντώνη είναι άραγε θέμα εξορθολογισμού το δίλημα:
"32άρα ή 40άρα για την κρεβατοκάμαρα"

μην τρελλαθούμε κι όλας.
Ας πάμε μια βόλτα στις τηλεοράσεις και θα το δούμε να επαναλαμβάνεται.

εδώ ο κόσμος αναμένει πως και πως να σκάσει για την μα@ακια τηλεφωνο νο 5 του τζομπς 600-700 ευρώ
γιατί να μην κάνει ένας ενισχυτής 5000 ?
έχει διορθώσει με όλα αυτά που συμβαίνουν την επιδειξιομανια του ο ελληνας
κατηγορηματικά ΟΧΙ

εδώ ο κόσμος αναμένει πως και πως να σκάσει για την μα@ακια τηλεφωνο νο 5 του τζομπς 600-700 ευρώ
γιατί να μην κάνει ένας ενισχυτής 5000 ?
έχει διορθώσει με όλα αυτά που συμβαίνουν την επιδειξιομανια του ο ελληνας
κατηγορηματικά ΟΧΙ

αμα δεν έχεις δεν σκάς ,, απλά ..

αμα έχεις και γουστάρεις τα σκάς

σιμπλ θινκσς :2thumb22sup:

το γιατί κάνει ένας ενισχ. 5 και 10 λιαρικα ,, αλλού παπά ..

φίλος άνεργος με την αποζημίωση αγόρασε τζηπ 2300 κυβικών γιατί το είχε μεράκι , ε να τώρα που έπεσαν οι τιμές ας το πάρω ( το αυτοκίνητο είχε 40000 και το πήρε 17000 )
α πες εσύ τώρα

Όσοι επαγγελματίες το καταλάβουν , θα επιζήσουν. Οι υπόλοιποι bye bye.

Σε πολλές περιπτώσεις το ίδιο προϊόν στην Ελλάδα προσφέρεται με σημαντικό καπέλο.

Προσωπικά όποτε βλέπω το ίδιο προϊόν να έχει διαφορά με το εξωτερικό πάνω από 5%-10% , το παραγγέλνω απέξω η δεν το παίρνω καθόλου.

Ακόμη και στα ανταλλακτικά βουρτσάκια της οδοντόβουρτσάς μου, χωρίς πλάκα!!!

Θα δεχόμουν να πληρώσω κάτι παραπάνω, αλλά αυτό πρέπει να κάπως να δικαιολογείται.

Χωρίς να προσβάλλω τους επαγγελματίες του χώρου, αν η αγορά συρρικνώνεται σε βαθμό που δε βγαίνετε, γιατί δε γίνονται "συγχωνεύσεις¨;

Δεν μπορεί να κρατάς ένα μαγαζί με 5 αντιπροσωπίες, και να περιμένεις όλο το μήνα να μπω μέσα να αγοράσω ένα πικάπ για να βγάλεις το μηνιάτικό σου!!!

Πως καταφέρνουν άλλοι και πουλάνε φθηνά δηλαδή; Μου έστειλαν τιμή για ένα DAC + μεταφορικά (δε λέω μάρκα γιατί ούτε καν μου έδωσε τιμή ο Έλληνας αντιπρόσωπος, ακόμη περιμένω τηλεφώνημα), σε τιμή 35% κάτω από της εγχώριας αγοράς..

Ήρθε η ώρα να αλλάξουν κάποιες συνήθειες. Και των εμπόρων, και των αγοραστών φυσικά....