Χρήση δέκτη COSMOTE TV σε δύο τηλεοράσεις (όχι ταυτόχρονα)

SotirisSt

New member
17 October 2013
5
Καλησπερα παιδια,

Θελω να κανω μια ερωτηση, και περιμενω απαντηση οσο πιο συντομα μπορειτε ( γιατι περιμενω τον τυπο να μου κανει εγκατασταση του ote tv )

Τι πρεπει να κανω ( να του πω ) ωστε να μπορω να μεταφερω το κουτι του Ote tv απο την μια τηλεοραση στην αλλη ? oxi παραλληλα, αλλα οταν θελω να ειμαι π.χ στο σαλονι, να το εχω εκει, και οταν παω στο δωματιο, να το μεταφερω παλι.

Ξερω απο εναν φιλο μου, οτι εχει βαλει διπλο LNB και μεταφεροντας το κουτι απο την μια tv στην αλλη, βλεπει οπου θελει. Μου ειπε οτι γινεται με 2 τροπους: ειτε με το διπλο LNB, ειτε με διακλαδωτη !! μπορειτε να μου πειτε τι μπορω να κανω ????

Ευχαριστω παρα πολυ !

Re: OTE TV σε 2 τηλεορασεις ( οχι ταυτοχρονα ) SOS

Το σπίτι σου έχει εσωτερικά στους τοίχους ομοαξονικά καλώδια ή τα έχεις περασμένα εκτός των τοίχων;

Καλησπέρα.Αν βάλεις διπλό lnb,θα έχεις 2 καλώδια εξωτερικά του σπιτιού που θα καταλήγουν στα σημεία που θες,χωρίς καμία απώλεια.Αν βάλεις διακλαδωτή,θα έχεις ένα καλώδιο εσωτερικά του σπιτιού.Αυτό θα πρέπει να το "κρύψεις",ώστε να μην είναι χύμα ανάμεσα στα σημεία που θα βάλεις τον αποκωδικοποιητή.Αυτό είναι ένα μειονέκτημα.Το άλλο μειονέκτημα είναι ότι θα έχεις κάποιες απώλειες λόγω του διακλαδωτή.Άρα λοιπόν,σου προτείνω διπλό lnb και 2 αυτόνομα εξωτερικά καλώδια.

αρα να πω στον τεχνικο οτι θελω διπλο LNB να μου τοποθετησει στο πιατο ? Και αν ναι, ποσο στοιχιζει ?

διπλο lnb περιπου 15 ευρω το πολυ.
και θα σου κατεβασει τα καλωδια στα σημεια που θες.

Το σπίτι σου έχει εσωτερικά στους τοίχους ομοαξονικά καλώδια ή τα έχεις περασμένα εκτός των τοίχων;

τα καλωδια ερχονται απο πανω ( την ταρατσα ) και σκανε κατω , εξωτερικα ειναι, με την εννοια οτι μπορω να τα δω και να τα " ακολουθησω ". δεν ειναι μεσα απο τον τοιχο. Επισης, αν βοηθαει αυτο που θα πω, εχω 2 πιατα ( επειδη παλιοτερα ειχα 2x nova ) , οποτε ισως μπορει να ρυθμισει την θεση για ote tv και στα 2, και να κατεβαινει το ενα καλωδιο για το πισω μερος του σπιτιου, και ενα για το μπροστα...λεω εγω τωρα...

Ναι,να του πεις να σου βάλει διπλό lnb.Οι τιμές ποικίλουν,δεν είναι στάνταρ.Ενδεικτικά σου αναφέρω πως ένα καλό twin lnb κοστίζει γύρω στα 15 ευρώ.

EDIT:​Αφού έχεις 2 πιάτα,μπορείς να του πεις να είναι κεντραρισμένα και τα 2 στις 9 μοίρες για ΟΤΕ,κατεβάζοντας ένα καλώδιο από το κάθε πιάτο.Έτσι θα γλυτώσεις και τα λεφτά για το διπλό lnb.

Last edited:
Διπλό lnb σε ένα δορυφορικό πιάτo και είσαι ok. Απλά θα έχεις δυο καλώδια να κατεβαίνουν από την ταράτσα, αλλά χωρίς απώλειες όπως αναφέρθηκε παραπάνω από τον hdanca.

Ναι,να του πεις να σου βάλει διπλό lnb.Οι τιμές ποικίλουν,δεν είναι στάνταρ.Ενδεικτικά σου αναφέρω πως ένα καλό twin lnb κοστίζει γύρω στα 15 ευρώ.

EDIT:​Αφού έχεις 2 πιάτα,μπορείς να του πεις να είναι κεντραρισμένα και τα 2 στις 9 μοίρες για ΟΤΕ,κατεβάζοντας ένα καλώδιο από το κάθε πιάτο.Έτσι θα γλυτώσεις και τα λεφτά για το διπλό lnb.

Μη του χρεώσει παραπάνω τη στόχευση και του δεύτερου πιάτου όμως...

Last edited by a moderator:

Σωστό κι αυτό.Ο εγκαταστάτης θα του πει το κόστος και για τις 2 περιπτώσεις κι ο φίλος μας αποφασίζει.

μου ειπε οτι η καθε στοχευση ειναι 25

Ε,τότε βάλε διπλό lnb.Πιο φτηνά θα σου έρθει.

Απάντηση: Χρήση δέκτη OTE TV σε δύο τηλεοράσεις (όχι ταυτόχρονα)

ενταξει δεν με εκαιγε τοσο η διαφορα ( 10-15 ευρω ) , + οτι εχουν ηδη γινει καλωδιωσεις και εχω και στις 5 διαφορετικες τηλεορασεις καλωδιο για οτε και το δοκιμασα παντου και πιανει ! οποτε μικρο το κακο !

Ευχαριστω παρα πολυ, ολους σας για την αμεση βοηθεια σας :))))) !!!

Last edited by a moderator:
Re: Χρήση δέκτη OTE TV σε δύο τηλεοράσεις (όχι ταυτόχρονα)

5 τηλεορασεις ... σε μεγαρο μενεις :) φιλε μου καλη θεαση

Απάντηση: Re: Χρήση δέκτη OTE TV σε δύο τηλεοράσεις (όχι ταυτόχρονα)

Εαν εχεις οπως λες κεντρικη εγκατασταση βαλε ενα modulator και τελειωσες

Last edited:

εχετε να προτεινεται κανα καλο modulator?

Γνωρίζουμε τιμή για lemco? Είχα την εντύπωση ότι είναι ακριβά γενικώς τα προϊόντα τους.

Χρήση δέκτη OTE TV σε δύο τηλεοράσεις (όχι ταυτόχρονα)

Καλημερα. εχω και εγω μια σχετικη απορια με τη χρηση διαχωριστη. Υπαρχει πιατο στην ταρατσα με διαμετρο ανω του 1 μετρου , εχω βαλει δευτερο LNB (το Πρωτο για Nova), και απο εκει κατεβαινε το καλωδιο εσωτερικα στο δεκτη μου μονο. Μετα απο λιγο καποιος αλλος ενοικος εκανε συνδρομη σε Οτε TV , και χωρις να με ρωτησει εβαλε διαχωριστη στο καλωδιο που ερχεται απο το LNB και πηρε σημα για τον δικο του αποκωδικοποιητη.
Γενικα εχω σπασιματα στην εικονα και χανω καναλια.
Η ισχυς του σηματος ειναι κοντα στο 50% καθώς και η ισχύς κοντά στο 50%. Η ταράτσα είναι στον 7ο και το διαμέρισμα στον 3ο. Και έχω αποκωδικοποιητή με σκληρό διςκο. Πιστεύετε ότι η ποιότητα έχει επηρεαστεί από το διαχωριστή;

Last edited:
Λογικά το κακό σου σήμα οφείλεται στην παρέμβαση που έγινε. Αλλά πρέπει να γνωρίζουμε ποια ακριβώς είναι αυτή η παρέμβαση για να πούμε περισσότερα.