Χρήση δέκτη COSMOTE TV σε δύο τηλεοράσεις (όχι ταυτόχρονα)

Re: Χρήση δέκτη OTE TV σε δύο τηλεοράσεις (όχι ταυτόχρονα)

Μπήκε διαχωρίστης και το σήμα από το lnb του ΟΤΕ TV κατεβαίνει σε 2 διαμέρισματα σε 2 διαφορετικούς αποκωδικοποιητές.

Απάντηση: Χρήση δέκτη OTE TV σε δύο τηλεοράσεις (όχι ταυτόχρονα)

Το θέμα είναι τι ακριβώς έβαλε ο τύπος .
Εγώ παλιά είχα διαχωριστές που έδιναν σήμα ή στην μία ή στη άλλη έξοδο , όταν ήταν και οι δυο δέκτες μαζί είχαν πρόβλημα .
Ακόμα υπάρχουν πολλές ποιότητες στους διαχωριστές, και οι φτηνιάρικοι έχουν μεγαλύτερες απώλειες από τους πιο καλούς .

Καλημερα. εχω και εγω μια σχετικη απορια με τη χρηση διαχωριστη. Υπαρχει πιατο στην ταρατσα με διαμετρο ανω του 1 μετρου , εχω βαλει δευτερο LNB (το Πρωτο για Nova), και απο εκει κατεβαινε το καλωδιο εσωτερικα στο δεκτη μου μονο. Μετα απο λιγο καποιος αλλος ενοικος εκανε συνδρομη σε Οτε TV , και χωρις να με ρωτησει εβαλε διαχωριστη στο καλωδιο που ερχεται απο το LNB και πηρε σημα για τον δικο του αποκωδικοποιητη.
Γενικα εχω σπασιματα στην εικονα και χανω καναλια.
Η ισχυς του σηματος ειναι κοντα στο 50% καθώς και η ισχύς κοντά στο 50%. Η ταράτσα είναι στον 7ο και το διαμέρισμα στον 3ο. Και έχω αποκωδικοποιητή με σκληρό διςκο. Πιστεύετε ότι η ποιότητα έχει επηρεαστεί από το διαχωριστή;

Μου είναι αδιανόητο να πιστέψω ότι πήγε κάποιος αυθαίρετα και έβαλε splitter στο καλώδιο που φεύγει από το lnb.Αυτό,εκτός του ότι δείχνει ασχετοσύνη και ανευθυνότητα,είναι και επικίνδυνο για τον εξοπλισμό σου.
Στη θέση σου (στην καλύτερη περίπτωση) θα απαιτούσα να βγει το splitter,που μπήκε χωρίς να το γνωρίζω.
Χαριστικά,θα του επέβαλα να τοποθετήσει ένα dual lnb και φυσικά πολύ καλύτερης ποιότητας από το ήδη υπάρχον.
Αυτά βέβαια για την περίπτωση που το κάτοπτρο δεν ήταν κοινόχρηστο,αλλά δικό μου.Αν ήταν κοινόχρηστο,θα έπρεπε αναγκαστικά να μοιραστούμε το κόστος αγοράς dual lnb.
Η τρίτη περίπτωση θα ήταν να αφήσω το splitter όπως είναι τώρα και να μην του πω τίποτα.
Διαλέγεις και παίρνεις.

Last edited:

Δυστυχώς πήγε αυθερετα και έβαλε διαχωριστή. Είναι κοινόχρηστη η κεραία αλλά θα έπρεπε να συνεννοηθούμε για να βάλουμε διπλό lnb. Όσο για την ποιότητα του διαχωριστή πρέπει να είναι ότι πιο φθηνό.

Φίλε μου,είτε φτηνό,είτε ακριβό,το splitter πρέπει να φύγει.
Δεν είναι φυσιολογικό να λαμβάνουν δορυφορικό σήμα 2 δέκτες,από διαφορετικό σπίτι,με αυτόν τον τρόπο.
Η τοποθέτηση dual lnb είναι μονόδρομος.

Καλημερα και απο μενα. Οντας ασχετος με το θεμα εχω μια παρομοια απορια. Σε διαμερισμα 5ου οροφου υπαρχει δορυφορικο πιατο και αποκωδικοποιητης ote tv και παιζει κανονικα ολα μια χαρα.
Το ερωτημα ειναι υπαρχει δυνατοτητα με μια λυση τυπου 2πλου lnb που προαναφερθηκε να εχω σημα απο το πιατο στον 5ο σε διαμερισμα στο ισογειο?
Αν ναι, τι υποδομη χρειαζεται και ποιοι οι περιορισμοι σε παραλληλη χρηση των 2 σπιτιων? Χρειαζεται νεα συνδρομη?
Ευχαριστω.

Ναι,υπάρχει η δυνατότητα για ανεξάρτητη λήψη σήματος ΟΤΕ TV σε δεύτερο διαμέρισμα.
Το μόνο που θα χρειαστεί είναι η αντικατάσταση του υπάρχοντος lnb με dual.Στο νέο lnb θα συνδεθούν το υπάρχον καλώδιο και άλλο ένα,το οποίο θα καταλήγει στον αποκωδικοποιητή ΟΤΕ TV του διαμερίσματος του ισογείου.Και φυσικά,σύνδεση του αποκωδικοποιητή του ισογείου με την τηλεόραση.
Χρειάζεται νέα συνδρομή και δεν υπάρχει κανένας απολύτως περιορισμός σε παράλληλη χρήση ΟΤΕ TV των 2 σπιτιών.

Re: Απάντηση: Χρήση δέκτη OTE TV σε δύο τηλεοράσεις (όχι ταυτόχρονα)

Ναι,υπάρχει η δυνατότητα για ανεξάρτητη λήψη σήματος ΟΤΕ TV σε δεύτερο διαμέρισμα.
Το μόνο που θα χρειαστεί είναι η αντικατάσταση του υπάρχοντος lnb με dual.Στο νέο lnb θα συνδεθούν το υπάρχον καλώδιο και άλλο ένα,το οποίο θα καταλήγει στον αποκωδικοποιητή ΟΤΕ TV του διαμερίσματος του ισογείου.Και φυσικά,σύνδεση του αποκωδικοποιητή του ισογείου με την τηλεόραση.
Χρειάζεται νέα συνδρομή και δεν υπάρχει κανένας απολύτως περιορισμός σε παράλληλη χρήση ΟΤΕ TV των 2 σπιτιών.
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση!

Να 'σαι καλά φίλε!

καλημερα σας!δεν ξερω αν ειμαι στο σωστο ποστ.θα ηθενα να ρωτησω αν γίνεται η καρτα του οτε να παιζει και σε δευτερο αποκωδικοποιητή η αν υπαρχει η δυνατοτητα δευτερου αποκωδικοποιητη απο τον οτε με μια συνδρομη.

Re: Απάντηση: Χρήση δέκτη OTE TV σε δύο τηλεοράσεις (όχι ταυτόχρονα)

καλημερα σας!δεν ξερω αν ειμαι στο σωστο ποστ.θα ηθενα να ρωτησω αν γίνεται η καρτα του οτε να παιζει και σε δευτερο αποκωδικοποιητή η αν υπαρχει η δυνατοτητα δευτερου αποκωδικοποιητη απο τον οτε με μια συνδρομη.

Όχι και Όχι επί του παρόντος.