Χρήση μνήμης στην cache?

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,609
αυτή τη στιγμή είμαι με το λαπτοπ της κόρης μου.
είναι ένα centrino2 με 3 gb που τρέχει βίστα.
Τώρα τρέχει μόνο το chrome και στην διαχείριση βλέπω χρήση

γύρω στο 5% cpu
1.06 gb μνήμη

όμως λέει σύνολο μνήμης 3065MB
στην cache 2217 ?????
ελεύθερη 4 ??????????

τί σημαίνουν αυτά?

Αν θυμάμαι καλά, τα Windows προσπαθούν να κρατούν όσο περισσότερη ελεύθερη RAM μπορούν, μεταφέροντας τα λιγότερα βασικά στην cache (σκληρό δίσκο)

Όταν βλέπεις ελεύθερη μνήμη 4GB, ειναι η συνολική (RAM+cache)

δεν κατάλαβες...
ελεύθερη λέει 4 ΜΒ.

κοινώς είναι φορτωμένο τίγκα...

Ναι, sorry δεν είδα τη μονάδα μέτρησης.

Το δικό μου με Win7 και 2GB μνημη λέει 33ΜΒ ελεύθερα μόνο με Firefox και uTorrent. Οι αναλυτική αναφορά (Windows task manager>Performance>Resaurce Monitor>Memory) δείχνει οτι περίπου 850ΜΒ ειναι ελεύθερα αλλά σε κατάσταση "standby", με δεδομένα που δεν ειναι ενεργά αλλα μπορεί να χρειαστούν.

Standby (blue) Windows 7 tries as hard as it can to keep this cache of memory as full as possible. In XP and earlier, the Standby list was basically a dumb first-in, first-out cache. Beginning with Windows Vista and continuing with Windows 7, the memory manager is much smarter about the Standby list, prioritizing every page on a scale of 0 to 7 and reusing low-priority pages ahead of high-priority ones. (Another Russinovich article, Inside the Windows Vista Kernel: Part 2, explains this well. Look for the “Memory Priorities” section.) If you start a new process that needs memory, the lowest-priority pages on this list are discarded and made available to the new process.

.....

In short, Windows 7 (unlike XP and earlier Windows versions) goes by the philosophy that empty RAM is wasted RAM and tries to keep it as full as possible, without impacting performance.

http://www.zdnet.com/blog/bott/windows-7-memory-usage-whats-the-best-way-to-measure/1786

πολύ παράξενο είναι πάντως.

πάντως δοκίμασε το chrome, πιάνει πολύ λιγότερη μνήμη....

Το έχω αλλά δεν μπορώ να το συνηθίσω. Μου λείπει τρομερά το drop-down με τις διευθύνσεις. Έτσι κι αλλιώς μόνο αυτό τρέχω στον φορητό, ας πιάνει όση μνήμη θέλει :smile:

@supersonic

Όλα τα σύγχρονα λειτουργικά συστήματα προκειμένου να εκμεταλλευτούν όσο το δυνατό καλύτερα όλη την εγκατεστημένη μνήμη χρησιμοποιούν όση από αυτή περισσεύει ως cache.

Σε περίπτωση που αυτή απαιτηθεί από κάποια εφαρμογή, την απελευθερώνουν άμεσα.

Με άλλα λόγια είναι απόλυτα λογικό να βλέπεις ελάχιστη ελεύθερη μνήμη. Σημαίνει ότι το σύστημα όντως εκμεταλλεύεται όλη τη μνήμη σου.