Χρηση ολοκληρωμενου σαν προενισχυτη?

felixxx

Senior Member
20 June 2006
584
Το ερωτημα μου εχει να κανει με το αν αξιζει να χρησιμοποιησω τον ολοκληρωμενο ενισχυτη μου σαν προ σε σχεση με εναν κανονικο προενισχυτη! Ποια ειναι τα πλεονεκτηματα ενος προενισχυτη σε σχεση με τον ολοκληρωμενο, υπαρχουν? ειναι ακουστες οι διαφορες?

Το ερωτημα μου εχει να κανει με το αν αξιζει να χρησιμοποιησω τον ολοκληρωμενο ενισχυτη μου σαν προ σε σχεση με εναν κανονικο προενισχυτη! Ποια ειναι τα πλεονεκτηματα ενος προενισχυτη σε σχεση με τον ολοκληρωμενο, υπαρχουν? ειναι ακουστες οι διαφορες?

Τα κλασσικα setup προ τελικου εχουν πλεονεκτημα οτι τα δυο κομματια εχουν ξεχωριστη τροφοδοσια σε σχεση με τον ολοκληρωμενο που ειναι κοινη, και οτι η υλοποιηση τους μιας και προκειται για ξεχωριστα κομματια, ειναι καλυτερη.

Last edited:
... ενας κλασσικος προενισχυτης των 800 πχ ευρω, εχει καλυτερο κυκλωμα προενισχυσης απο εναν ολοκληρωμενο των 800 ευρω γιατι στη δευτερη περιπτωση με 800 ευρω αγοραζεις ολοκληρωμενο (προ, τελικο σταδιο one box) ενω στην πρωτη περιπτωση τα 800 ευρω αντιστοιχουν μονο σε προ, σε καλυτερα υλικα και υλοποιηση.

Για να μην μπλεξεις με ματσαρισματα του Rega με τελικο αλλης εταιριας, καλυτερα πηγαινε σε εναν ολοκληρωμενο με το ρευμα και την ισχυ που χρειαζεσαι για τον χωρο που θα παιξεις τα ηχεια σου

Last edited:
Απάντηση: Re: Χρηση ολοκληρωμενου σαν προενισχυτη?

Τα κλασσικα setup προ τελικου εχουν πλεονεκτημα οτι τα δυο κομματια εχουν ξεχωριστη τροφοδοσια σε σχεση με τον ολοκληρωμενο που ειναι κοινη, και οτι η υλοποιηση τους μιας και προκειται για ξεχωριστα κομματια, ειναι καλυτερη.[/QUOT
αν κανει τον rega προ, παλι η τροφοδοσια θα ειναι ξεχωριστη με του τελικου.

κοιταξε , ο προ ειναι πολυ σημαντικο κομματι στην αλυσιδα.

πρεπει να κανεις δοκιμες.

ειχα τον M.F. A5 (2400euro) και σαν προ , δεν ελεγε τιποτα.

Re: Απάντηση: Re: Χρηση ολοκληρωμενου σαν προενισχυτη?

κοιταξε , ο προ ειναι πολυ σημαντικο κομματι στην αλυσιδα.

πρεπει να κανεις δοκιμες.

ειχα τον M.F. A5 (2400euro) και σαν προ , δεν ελεγε τιποτα.

συμφωνω απολυτα, απλα η ερωτηση του φιλου ειναι αν ειναι καλυτερος ενας κλασσικος προενισχυτης σε σχεση με εναν ολοκληρωμενο του οποιου μπορεις να χρησιμοποιησεις το προενισχυτικο τμημα. Για να του το εξηγησω του εφερα και το παραπανω παραδειγμα. Αυτο ακριβως εγραψα, οτι ενας ολοκληρωμενος των 800 ευρω πχ, σαν προενισχυτης κατα πασα πιθανοτητα ειναι χειροτερος απο εναν κλασσικο προ της ιδιας τιμης..

και βεβαια θελει δοκιμες για το ματσαρισμα στον ηχο, αλλα και στη συνεργεια με τον τελικο οσον αφορα τις ευαισθησιες εξοδου του ενος και εισοδου του αλλου που καθοριζουν την οδηγηση του τελικου απο τον προ.

και γω εχω ακουσει λαμπατο προ 4500 ευρω με διθυραμβικα σχολια απο τα μεσα, να ακουγεται "λιγος"..

Last edited:
Μαλον λυθηκε το προβλημα τον πουλησα και ηρεμησα, αντε ψαξιμο απο την αρχη παλι! :smile:

Τελικα αγορασα τον xindak 6950, ενα κομματι που ειχε βγαλει σε προσφορα ο αντιπροσωπος! Ακομα δεν εχω στησει το συστημα μου, ειναι ολα στα κουτια τους αλλα ειμαι πολυ ικανοποιημενος απο τις αγορες μου και ανυπομονω να τα τοποθετησω ολα στον χωρο τους! Επισης μου εκανε εντυπωση η ευγενεια και η αντιμετωπιση μου απο τον ανθρωπο της Auditorium (xindak) εξυπηρετικος και χωρις ιχνος σνομπισμου!