Χρήση RF Modulator

1) Δες τα καλώδια που χρησιμοποίησες να μην έχουν πρόβλημα. Που είναι πολύ πιθανόν.
2) Έλεγξε/άλλαξε συχνότητα εκπομπής.
3) Κάνε μικροσυντονισμό στην TV σου.
4) Βάλε φωτογραφία να δούμε το πρόβλημα.

Μήπως εννοείς είδωλα? Αν ναι τσέκαρε λίγο τα καλώδια σου και την συχνότητα, όπως σου είπε ο Σάκης . Δουλεύουν κανονικά τα rf modulators

Οταν λεω ολογραμματα εννοω οτι η εικονα παιζει κανονικα και ο ηχος απλα περνανει κατι γραμες καθετες πλατιες και πανε απο αριστερα στα δεξια..
Τωρα να σας πω τι θελω να κανω να μου πειτε την γνωμη σας.
Θελω να κατεβασω καλωδιο RF απο τον 2ο στο ισογειο στην εισοδο κεραιας του κατω σπιτιου.
Το σπιτι μεσα εχει 6 πριζες RF και θελω να συνδεσω το καλωδιο απο τον modulator την εξοδο του στην εισοδο των πριζων αυτων,
Τωρα θα χρειαστω ενισχυτη γιατι αποσταση απο το modulator μεχρι κατω ειναι γυρο στα 50 μετρα.
Ευχαριστω για τον χρονο σας!!

η τν είναι πολύ κοντά ? τι ολογράμματα εννοείς? εάν κάνει είδωλα και τα βλέπεις διπλά τριπλά μάλλον έχει πολύ σήμα .εάν είχει ρυθμιστή να χαμηλώσεις την ένταση
εάν είναι μακριά να δοκιμάσεις και άλλο κανάλι μπορεί να είναι καλύτερα

Ναι η ΤV ειναι διπλα.
Στην ουσια κανω τεστ τωρα να δω πως δουλευει το μηχανημα,
Εχω δωσει εικονα απο δορυφορικο δεκτη και εχω τραβηξει καλωδιο RF στην ιδια TV που δινει και ο δεκτης,
Βλεπω τις ιδιες γραμμες σε ολα τα καναλια.
Θα δοκιμασω αυριο με καλυτερα καλωδια αν και νομιζω απο το modulator θα ειναι.Ειναι ομως περιεργο στην ρυθμιση του γιατι πρωρα βρησκει την εικονα και μετα
πατας και τα 2 κουμπια του και ρυθμιζει μονο του και τον ηχο στην ιδια συχνοτητα.
Ρωταω τωρα για να μην κανω αδικα εγκατασταση 50 μετρα καλωδιο και τελικα βλεπω ετσι και κατω..

Λογικά κάνει υπερδιαμορφωση. Δοκίμασε να βάλεις πολλά μέτρα από το mod μέχρι την TV για να τσεκάρεις το mod, πριν το βάλεις στο σπίτι.

Απάντηση: Re: Χρήση RF Modulator

Οταν λεω ολογραμματα εννοω οτι η εικονα παιζει κανονικα και ο ηχος απλα περνανει κατι γραμες καθετες πλατιες και πανε απο αριστερα στα δεξια..
Όπως έχεις το μηχάνημα ανοιχτό και βλέπεις αυτές τις γραμμές... το κλείνεις τελείως. Βλέπεις εικόνα από κάποιο κανάλι ή οτιδήποτε άλλο?
Αν ναι, τότε κάτι εκπέμπει εκεί... αν όχι, έλεγξε τα παραπάνω που είπαμε.

Εχω βρει το καναλι που να εκπεμπει. Στην εικονα απλα εχει τεμοπαιγμα δεξια και αριστερα.στο κεντρο ειναι μια χαρα..
Οταν λες να κλεισω το μηχανημα ενοεις την πηγη που δινω εικονα στο modulator?

Λοιπον ξεκινησα να ψαχνω απο το C 29 μεχρι το C 60 επαιξε καλυτερα στο 43.
Να τονισω οτι ο mod ειναι UHF. Απλα βλεπω την εικονα και εχει χασει ποιοτητα απο την κανονικη πηγη..
Θα χρειαστω παιδια ενισχηση σηματος που θα στειλω κατω η οχι? και αν ναι που να τον κουμποσω τον ενισχυτη?

Last edited by a moderator:
εχω δοκιμασει αρκετους αναλογικους mod UHF/VHF και ολοι αλλοι λιγο και αλλοι πολυ ειχαν παραρεμβολες. Το προβλημα το ελυσα αγοραζοντας δυο LEMCO MOD4st S BAND (ενα για ΟΤΕ και ενα για NOVA) Απο τον 3 οροφο στελνω σημα στην ταρατσα (30 μετρα καλωδιο) στην εξοδο του κεντρικου ενισχυτη
Η εικονα που εχω και στους 4 οροφους (6 πριζες TV ανα οροφο ) ειναι πολυ καλη .

Εχω βρει το καναλι που να εκπεμπει. Στην εικονα απλα εχει τεμοπαιγμα δεξια και αριστερα.στο κεντρο ειναι μια χαρα..
Οταν λες να κλεισω το μηχανημα ενοεις την πηγη που δινω εικονα στο modulator?

Λοιπον ξεκινησα να ψαχνω απο το C 29 μεχρι το C 60 επαιξε καλυτερα στο 43.
Να τονισω οτι ο mod ειναι UHF. Απλα βλεπω την εικονα και εχει χασει ποιοτητα απο την κανονικη πηγη..
Θα χρειαστω παιδια ενισχηση σηματος που θα στειλω κατω η οχι? και αν ναι που να τον κουμποσω τον ενισχυτη?

Να κλείσεις το mod για να δεις στην TV αν η συχνότητα είναι καθαρή ή έχει παρεμβολές.
Εννοείται ότι η εικόνα θα είναι χαμηλότερης ποιότητας από το δέκτη, αυτή είναι μια θυσία που πρέπει να κάνεις.

@nmamag
Είναι καλύτερα να πας σε S band, αλλά το παλικάρι ήδη το έχει το mod.

Last edited:
Να κλείσεις το mod για να δεις στην TV αν η συχνότητα είναι καθαρή ή έχει παρεμβολές.
Αυτό ακριβώς εννοούσα. Για να έχεις καλύτερη εικόνα τώρα στην 43, εκεί που το είχες πριν είχε κάτι (έστω και αχνά) από πίσω.
Ακόμα και ενδοδιαμόρφωση του ενισχυτή της κεραίας σου μπορεί να είναι αυτό.

Παιδια ενισχυση θα χρειαστω? 50 μετρα περιπου θα παει το ομοαξονικο και μετα θα δεινει σε 6 πριζες στο κατω σπιτι.

Αν η εγκατάσταση είναι καλή (καλό καλώδιο, σωστές πρίζες), ίσως να μην χρειαστείς.
Αλλά και πάλι, δοκίμασε πρώτα και μετά ενεργείς αναλόγως.

Ειναι εγκατάσταση 10ετιας.θα αλαξω ενα καλωδιο αλλα τα αλλα στις πριζες θα μεινουν τα ιδια.
Ωραια αν υπαρχει προχειρος καποιος ενισχητης δωστε καποιο λινκ να το εχω υποψιν μου αν χρειαστεί.
Ευχαριστώ για την βοηθεια παιδια!!!

Δοκίμασε διαφορετική συχνότητα και δες τι εικόνα παίρνεις με κάθε αλλαγή συχνότητας. Εγώ έχω 2 rf vhf modulators για Nova και OTE, συνδεδεμένα το ένα πίσω από το άλλο και παίρνω άψογη εικόνα χωρίς είδωλα.

Θυμάμαι ότι όταν τα ρύθμιζα είχε σημασία ποιο θα μπει πρώτο και ποιο δεύτερο αλλά και σε ποια συχνότητα vhf θα παίζουν. Εκεί τώρα που είναι ανάθεμα και αν μπορώ να καταλάβω πως είναι συνδεδεμένα (σε έπιπλο με στενά ράφια πίσω από τους δέκτες και με τα καλώδια μαζεμένα).

Πάντως αν έχεις ένα Modulator δε θα σου πάρει λογικά πάνω από 10 λεπτά να ελέγξεις όλες τις συχνότητες. Το πρόβλημα θα είναι να έχεις σε όλες παράσιτα. Τότε μάλλον φταίει η καλωδίωσή σου.

Είχα τον Kaon του OTE συνδεμένο με RF modulator μέσω των RCA του αποκωδικοποιητή και έστελνα σήμα στις τηλεοράσεις, βλέπωντας σαν αναλογικό κανάλι.Αντικατέστησα τον Kaon με τον Tehnicolor αλλά αυτός δεν έχει RCA μόνο audio L,R και έτσι τα RCA του modulator τα σύνδεσα στον αποκωδικοποιητή με έναν scart αντάπτορα στην θύρα scart του αποκωδικοποιητή.Δυστυχώς όμως δεν έχω εικόνα στις υπόλοιπες τηλεοράσεις και δεν έχω καταλάβει τον λόγο.Το RF modulator έχει κάποια jumber-άκια θα πρέπει να αλλάξω κάτι εκεί ή μήπως φταίει κάτι άλλο.Καμιά ιδέα παίδες??

Last edited by a moderator:
Δες μήπως ο ανταπτορας scart - rca είναι για in και όχι για out. Συχνό πρόβλημα με αυτά τα ανταπτορακια

Φαντάζομαι ότι δεν έχεις ούτε ήχο έτσι?

ούτε ήχο ούτε εικόνα (δείχνει μια μαύρη εικόνα με λευκές γραμμές να πέφτουν γρήγορα)