Χρήση RF Modulator

δεν νομιζω να ειναι θεμα του modulator...
δεν ξερω αν ειναι θεμα του δεκτη γιατι ειναι ο παλιος του οτε και οχι ο καινουριος..
θα το δω παλι και θα σου πω...νομιζω οτι εχω βαλει τυπος τηλεορασης SD και αναλογια οθονης 4/3 και μετατροπη σηματος απο κατω σε ευρεια οθονη...κατι τετοιο..δεν το συγκρατησα γιατι παει μηχανικα το χερι μου σαυτα.
κανε μια δοκιμη δεν εχεις να χασεις κατι..και αν δεν βρεις ακρη πες μ να παω παλι εκει να το δω και να σου πω σιγουρα
mistral Modulator χρησιμοποιο και η 2η τηλεοραση ειναι Philips 16/9

Να ρωτησω κατι ακομη. Καταρχην ειναι πολυκατοικια και το δωματιο ειναι στη σειρα αμεσως μετα το σαλονι αρα ειναι συνδεμενα με το ιδιο rf καλωδιο. Δεν ξερω εχουν σχεση τα υπολοιπα διαμερισματα στην πολυκατοικια? Το Modulator μπορω να το βαλω στο σαλονι και τελειωσα ? ή εχει να κανει και με τους ενισχυτες και την κεραια της πολυκατοικιας αρα να μην μπλεξω καθολου με τετοια!! και να αγορασω ενα ασυρματο video sender να ξεμπερδευω.

ok, το καταλαβα απ'οτι θυμαμαι δεν ειμαι και σιγουρος θα ρωτησω αυτον που τα εφτιαξε, παει το ιδιο καλωδιο απο διαμερισμα σε διαμερισμα , δεν εχουμε ξεχωριστο καλωδιο για επιγειο σημα μόνο για δορυφορικο,αρα δεν θα δουλεψει. Αν υπαρχει ομως ενα μικρο ποσοστο να δουλεψει αυτο σημαινει οτι θα μπορει να βλεπει και ο διπλανος μου ετσι?

Τελικα δανειστικα ενα modulator televess και τελικα δουλεει μια χαρα αρκετα καλη εικονα σε ολες τις μπριζες κεραιας σε ολο το σπιτι, δε το περιμενα τετοια εικονα.Λογικα θα βλεπουν ολοιστην πολυκατοικια βαση αυτης της εικονας που εχω. Δεν ρωτησα ακομη. Τωρα με το θεμα τηλεκοντρολ τι γινεται υπαρχει καποια συσκευη θα εχει καλη αποδοση και αυτο; Μου δινεται ενα λινκ να το ψαξω και αυτο η πως λεγονται;

Απάντηση: Re: Χρήση RF Modulator

δεν νομιζω να ειναι θεμα του modulator...
δεν ξερω αν ειναι θεμα του δεκτη γιατι ειναι ο παλιος του οτε και οχι ο καινουριος..
θα το δω παλι και θα σου πω...νομιζω οτι εχω βαλει τυπος τηλεορασης SD και αναλογια οθονης 4/3 και μετατροπη σηματος απο κατω σε ευρεια οθονη...κατι τετοιο..δεν το συγκρατησα γιατι παει μηχανικα το χερι μου σαυτα.
κανε μια δοκιμη δεν εχεις να χασεις κατι..και αν δεν βρεις ακρη πες μ να παω παλι εκει να το δω και να σου πω σιγουρα
mistral Modulator χρησιμοποιο και η 2η τηλεοραση ειναι Philips 16/9

Τελικά έφυγαν οι μαύρες μπάρες.
Έβαλα SD και 16/9 στον δέκτη του ΟΤΕ.
Σ' ευχαριστώ πολύ.

ωραιος....χαιρομαι που σε βοηθησα!οτι χρειαστεις εδω ημαστε..
καλες θεασεις.
γενικα παντως αναλογα το modulator και τις απωλειες απο μπριζες κλπ θα παρεις σχετικα καλο σημα χωρις παρεμβολες...
τα καλυτερα Modulator που βαζαμε παλιοτερα ηταν τις μπαντας s που δεν ειχανε θεμα με τις αναλογικες uhf συχνοτητες.

Απάντηση: Re: Χρήση RF Modulator

Τελικα δανειστικα ενα modulator televess και τελικα δουλεει μια χαρα αρκετα καλη εικονα σε ολες τις μπριζες κεραιας σε ολο το σπιτι, δε το περιμενα τετοια εικονα.Λογικα θα βλεπουν ολοιστην πολυκατοικια βαση αυτης της εικονας που εχω. Δεν ρωτησα ακομη. Τωρα με το θεμα τηλεκοντρολ τι γινεται υπαρχει καποια συσκευη θα εχει καλη αποδοση και αυτο; Μου δινεται ενα λινκ να το ψαξω και αυτο η πως λεγονται;

Θα σου πρότεινα να πάρεις ένα σετ ασύρματης αναμετάδοσης τηλεχειρισμού.Θα κάνεις άνετα και πολύ εύκολα τη δουλειά σου.Το συγκεκριμένο για παράδειγμα,δουλεύει άψογα και μάλιστα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε 3 πηγές ταυτόχρονα,καθώς περιέχει 3 "ματάκια" υπέρυθρων στο ίδιο καλώδιο!Είναι δοκιμασμένο μάλιστα σε ταυτόχρονη λειτουργία τηλεχειρισμού ΟΤΕ και NOVA.

ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟΥ ILLUSION (REMOTEC)

Attachments

• phpThumb_generated_thumbnailjpg.jpg
    phpThumb_generated_thumbnailjpg.jpg
    20.1 KB · Views: 232
Απλα κολαμε τα ματακια μπροστα στην συσκευη που θελουμε να παρουμε σημα ετσι ? και στο δωματιο βαζουμε τον δεκτη, δεν χρειαζεται κατι αλλο? και χρησιμοποιυμε κανονικα το τηλεκοντρολ?

Ακριβώς!Και θα σημαδεύεις με το χειριστήριο,στον αναμεταδότη εντολών.

Αν μάλιστα χρησιμοποιείς RF modulator με πάνω από μία εισόδους πηγών,μπορείς με το ζεύγος συσκευών της φωτογραφίας να τις τηλεχειρίζεσαι όλες ταυτόχρονα.

Αρκεί μόνο να τοποθετήσεις τα "ματάκια" που παρέχονται με το ίδιο καλώδιο,μπροστά στις συσκευές που επιθυμείς.Μέχρι 3 είναι εφικτό.

Γι αυτό το εκνευριστικό μήνυμα για προστασία πνευματικών δικαιωμάτων πάνω αριστερά στην οθόνη σε κανάλια του ΟΤΕ υπάρχει λύση; Παίρνω σήμα από RCA και δίνω σε RF Modulator για τις υπόλοιπες τηλεοράσεις. Αν έπαιρνα από SCART θα είχε διαφορά;

Ευχαριστώ και συγνώμη αν απαντήθηκε ήδη.

Δεν πρέπει να το βγάζει μόνιμα.Αν ο δέκτης του ΟΤΕ και ο modulator μένουν μόνιμα ανοιχτοί,δεν θα εμφανίζεται αυτό το μήνυμα.

Είναι μόνιμα ανοιχτοί και οι δύο εδώ και πολλές μέρες.
Το πρόσεξα χθες σε live αγώνες champions league.
Τώρα δεν υπάρχει.
Μήπως το εμφανίζει στα live;

Και για ποια προστασία HD λέει;
Από RCA παίρνω εικόνα.

Last edited:
Αυτό που έχει διαπιστωθεί στην πράξη, είναι αυτό που ανέφερα.
Αν μείνουν συνεχώς αναμμένοι, ούτε σε live εμφανίζεται το μήνυμα αυτό.
Οποιαδήποτε αλλαγή κι αν γίνει, πχ αλλαγή συχνότητας,σβήσιμο κλπ,το μήνυμα εμφανίζεται και πάλι.Μετά, εφόσον δεν σβήσουν για κάποιο διάστημα, το μήνυμα δεν ξαναεμφανίζεται.
Τουλάχιστον στην πράξη, αυτό έχω διαπιστώσει εγώ προσωπικά.

Last edited:
Θα το παρακολουθήσω μερικές μέρες να δω πως θα πάει.
Ίσως υπήρξε κάποια μικροδιακοπή ρεύματος χθες που δεν πρόσεξα και το εμφάνισε.
Ευχαριστώ.

Καλησπερα χρησιμοποιω απλο rf modulator και παω το σημα του οτε tv απο το σαλονι σε ολα τα δωματια του σπιτιου με αρκετα καλο σημα. Υπαρχει καποιος τροπος να δεχτει και δευτερο σημα εχω και νοβα, χωρις βεβαια να αλλαζω καλωδια. Αλλιως υπαρχει modulator που να δεχεται και δευτερο σημα και να το βγαζει σε άλλη συχνοτητα;

Το συγκεκριμένο (είναι της Tecatel) το γνωρίζω από προσωπική χρήση, είναι πολύ καλό και ταιριάζει για την περίπτωσή σου. Δέχεται είσοδο από 3 πηγές...

627_463_41040_600x600aa-700x700.jpg

Αν στη Nova έχεις τον 831 ή τον 865 κι όχι τον καινούργιο 3001, υπάρχει ήδη ενσωματωμένο RF modulator στον δέκτη της Nova. Άρα αγοράζεις μόνο ένα αλλά να έχει και είσοδο και έξοδο RF. Το παρακάτω της FRACCARO είναι μία πολύ καλή λύση την οποία κι έχω χρησιμοποιήσει αρκετές φορές.

31Bc5taMk4L.jpg

Μια ερώτηση και από μένα. Έχω τον Novabox Pace 831HD, και μέσω καλωδίου κεραίας από την RF έξοδό του, δίνω εικόνα και στις υπόλοιπες δύο τηλεoράσεις του σπιτιού. Τώρα που ανανέωσα ζήτησα, και θα μου στείλουν, τον Pace 3001HD. Δυστυχώς όμως διαπίστωσα ότι δέν έχει ενσωματωμένο RF modulator. Η ερώτηση λοιπόν είναι η εξής: έχει δουλέψει κανείς κάποιο φθηνό modulator που να είναι ΟΚ; Δε με ενδιαφέρει το HD σήμα. Βρίσκω αυτό θα κάνει δουλειά λέτε ή πρέπει να πάω σε κάτι ακριβότερο;

Last edited by a moderator:
Δεν το ξέρω αυτό αλλά θα σου πρότεινα να πάρεις της Mistral που προσωπικά τα θεωρώ πιο αξιόπιστα . Βέβαια είναι ακριβότερο γύρω στα 35-40 ευρώ.

Μια βοηθεια. Θελω να μεταφερω το δορυφορικο σημα (οτεtv), σε μια τηλεοραση, απο τον δευτερο οροφο στο πρωτο με χρηση καλωδιου κεραιας γυρω στα 30 μετρα. Δες μας ενδιαφερει ο τηλεχειρισμος. Απλα να βλεπουν το ιδιο καναλι και οι 2 τηλεορασεις. Διαβαζοντας το νημα, καταλαβα οτι θα χρειαστω ενα rf modulator? Με budget μεχρι 50 ευρω (για τον modulator) υπαρχει καποιο συγκεκριμενο που πρεπει να κοιταξω? Ειναι ευκολο να μου περιγραψετε και τη συνδεσμολογια? Να πω εδω οτι εχω τον combo αποκωδικοποιητη. Τον πρωτο δλδ.

εγω εχω αυτο Televes VHF/UHF TV Modulator , τρια χρονια και κανει μια χαρα την δουλεια του και εχω και καλη εικονα μπορω να πω

εγω εχω αυτο Televes VHF/UHF TV Modulator , τρια χρονια και κανει μια χαρα την δουλεια του και εχω και καλη εικονα μπορω να πω

Οταν λες καλη εικονα? 240p? 360p? 480p? 576p ? Με ποσα μετρα καλωδιο εχεις?