Χρήση ΤΝ για την επεξεργασία εικόνας - image processing using AI assistance

To θέμα με αυτά τα μοντέλα προς το παρών είναι το κατά πόσο "art-directable" είναι. Δηλαδή ενώ φτιάχνουν από ένα open text prompt αρχικά κάτι εντυπωσιακό, όσο περνά η ώρα και τα prompts γίνονται πιο συγκεκριμένα, η αν έχεις κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σου, βλέπεις οτι στη πορεία εισάγουν artifacts, χαλάνε μερη της εικόνας, μπορεί πχ να του πείς να αλλάξει τα ρούχα και σου αλλάξει και το πρόσωπο κλπ. Και εχω δει οτι σαν να " κουράζονται" και μετα απο ωρα βγάζουν κατι άσχετα, σαν να τρολλάρουν.

• Like
Reactions: takisot
ετσι ειναι , δεν ειναι ακομα ετοιμα για μεγαλες παραγωγες... αλλα πλησιαζουν.

Μπορουν προς το παρον ομως να βοηθησουν αρκετα σε πολυπλοκες διαδικασιες πχ... στο να αφεραισεις ενα background απο ενα δυσκολο θεμα, να κανεις relight σε μια σκηνη, να αλλαξεις καποια λαθεμενα χαρακτηριστικα σε μια φωτογραφηση/βιντεσκοπηση χωρς να τη ξανακανεις (πχ ενα λαθος logo ή prompt) κλπ

Και φυσικα σε ποια απλες διαδικασιιες οπως εβαλα παραπανω, ενα καλο upscale/denoise κλπ

Τα ξεχώρισα και βλέπουμε...

edit: χρησιμοποιώ ΤΝ για πιο "πεζά" πράγματα. Προσθέτω metadata βάσει συγκεκριμένων σεναρίων χρήσης, όπου παρατηρώ κι εγώ το φαινόμενο της "κούρασης": μετά από κάμποση ώρα αρχίζουν άσχετα ή "αζήτητα" αποτελέσματα. Για επαναληπτικές εργασίες μια λύση είναι να έχεις ένα πολύ ακριβές κείμενο απαιτήσεων σωσμένο - του το ρίχνεις κι έρχεται στα ίσα του.

Last edited:
Ένας τομέας ακόμα που χρησιμεύει πολύ, είναι η επιδιόρθωση παλιών φωτογραφιών ...μια αρκετά χρονοβόρα διαδικασία, που τώρα γίνεται με ένα κλικ.

Πχ εδώ με μια φώτο που βρήκα στο ίντερνετ

0b7c4d02e624e0cac08b2892d21287a4.jpg
f9a5630dd8bbc56a1c0faa6f4bd1f7a2.jpg

Sent from my 24030PN60G using Tapatalk

• Like
Reactions: cacau
δοκιμασα διαφορα Workflows στο comfyui, αλλα με τα "πετσοκομμενα" μοντελα για τις καρτες μας το αποτελεσμα ηταν μετριο.

Ετσι ειπα να δοκιμασω και gemini 3 /chatgpt (δωρεαν εκδοσεις) και με το σωστο prompt δουλεψε καλυτερα (chatgpt) ... δυστυχως τα online μοντελα τους ειναι τεραστια και δεν μπορει κανενα τοπικο να τα ανταγωνιστει ακομα.

• Like
Reactions: toupia
αν τις θελεις Μπαμπη και σε καλυτερη ποιοτητα τις εκανα upsclale ...

Όχι Γιάννη μου, σ’ευχαριστώ, δεν μου χρησιμεύουν κάπου, τα πρόσωπα τα παραμορφώνει εντελώς.
Εγώ δεν έχω καμία σχέση μ’αυτούς που βλέπω 😀
Επίσης οι ρίγες στις φανέλες είναι μπλέ κι όχι κόκκινες.

• Like
Reactions: Sotiris
Μόλις τώρα διάβαζα το θέμα από το τέλος και δεν είχα δει τις αρχικές φωτό.
Στις πειραγμένες είσαι άλλος άνθρωπος, δεν κατάλαβα ότι ήσουν εσύ.
Πιο πολύ σαν τον Πάνο Μιχαλόπουλο μου έκανε στα Τσακάλια :ROFLMAO: