Χρήσιμα βίντεο, έξυπνες ιδέες, βελτιώσεις εργαλείων

Re: Χρησιμα βιντεο, εξυπνες ιδεες, βελτιώσεις εργαλειων

Προσωπικά νομίζω οτι ειναι ο καλυτερος τρόπος να διαλύσεις μια παλέτα εύκολα χωρις εργαλεια...και χωρις πολλα σπασίματα...
https://youtu.be/JMcyXes7MPg

Sent from my iPad using Tapatalk

Καλά Ευγένιε αυτή είναι παλέτα της πλάκας .... χωρίς τις περίεργες προκοβίδες ...για να δοκιμάσει καμία ευροπαλέτα με τάκους και τα λέμε.

Λοιπόν προχθές αποσυναρμολογησα μια παλέτα ντουκι.
Δεν έχω δει πιο καλά δεμένη παλέτα με καδρονακια τριών εκατοστών και στριφτα καρφιά.
Εκεί η λύση ήρθε με χρήση του γρυλου από το αυτοκίνητο!!!!
Δοκιμάστε το!

Καλά Ευγένιε αυτή είναι παλέτα της πλάκας .... χωρίς τις περίεργες προκοβίδες ...για να δοκιμάσει καμία ευροπαλέτα με τάκους και τα λέμε.

Ακριβως αυτο ετοιμαζόμουν να γράψω Νικόλα !
Οι ευρώ παλέτες ειναι αλλο φρούτο.
Εκει Νικόλα και Ευγένιε, η Σπαθοσεγα μπαταρίας του Λίντλ με τη λάμα της Bosch δίνουν ρέστα !
Το μονο αρνητικό, οι κομμένες προκες μεσα στους τακους, οι οποίοι γίνονται ρεσω ή οπως έκανα προσφατα, ματσολα !

Sent from my iPad using Tapatalk

παλιοτερα δεν ειχαμε δει ενα βιντεο που ο τυπος χρησιμοποιουσα ενα αρθωτο μοχλο απο ξυλο για να βγαζει τις παλετες?

με μια τετοια εμθοδο πιστευετε οτι θα εβγαιναν και στριφτα καρφιά?

ναι ισως η ευρωπαλετα να θελει ποιο πολυ δουλεια...αλλα σαν μεθοδο αν την δεις ειναι απολυτα σωστη...και ο λογος γιατι δινει αρκετο πατημα ωστε να μην σπανε τα ξυλα...χρησιμοποιει το ιδιο το βαρος της παλετας για να ξεκαρφωση σε συνδιασμο με το χτυπημα που της κανει...
Υποθέτω οτι το μονο που θα θελησει παραπανω η ευρωπαλετα θα ειναι περισσοτερο χτυπημα...
δεν μπορώ να δω γιατι να μην δουλεψει αντιστοιχα καλα η παραπανω τεχνικη...

Ξηλωσα χθες παλετα με τακους με αυτον τον τροπο. Πολυ ευκολα μπορω να πω.
Γενικα οι παλετες απο ελατο ειναι οι πιο δυσκολες στην αποσυρναμολογηση, δυσκολα χωρις απωλειες.

*Δεν το εχω δοκιμασει ακομα, αλλα εχω μια αισθηση οτι ευρωπαλετες που εχουν τακους απο συμπιεσμενο πριονιδι λυνονται πιο ευκολα σε σχεση με τους μασιφ τακους
Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

ενα κολπακι που ανακαλυψα...

Ο ενοικιαστης εφυγε και εβαψε και τον σπατουλαριστο τοιχο του σαλονιου. Οπως καταλαβατε αφησε παντου "δακρυα" μπογιας.
παρατηρησα οτι αν βαλω την ξυτρα με την ακρη απο το χερουλι να ακουμπα στον τοιχο, η λεπιδα ερχεται ακριβως στη σωστη γωνια για να ξυρισει το δακρυ χωρις να αφησει σημαδι πισω της.

Εδω εισαι, πρωτο πραμα, καθαρη και ακριβης δουλεια, αλλα απο τιμη τσουζει λιγακι για ερασιτεχνη. Αν ειναι να περασεις μονο 1-2 φορες σοκοροταινια δεν αξιζει.
https://www.festool.com/Products/Pa...id=574605&name=Edge-bander-CONTURO-KA-65-Plus

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Χρησιμα βιντεο, εξυπνες ιδεες, βελτιώσεις εργαλειων

σε ευχαριστω Vrass αλλα ψαχνω κατι οικονομικο ....και φανταζομαι αυτο πυ ειναι στο βιντεο θα ειναι οικονομικο ...Festool ουτε που τα ακουμπαω ...ακριβα .....μηχανηματα , αλλα για καποιον που τα δουλευει καθημερινα....για εμας που θα κολησουμε ολοι την χρονια 10 - 20 ξυλα δεν λεει ....και με το κλασικο τροπο με το σιδερο (οικιακο) βαρεθηκα ...ηθελα κατι αλλο ...

σε ευχαριστω παντως για την αμεση απαντηση σου ....

Re: Απάντηση: Χρησιμα βιντεο, εξυπνες ιδεες, βελτιώσεις εργαλειων

σε ευχαριστω Vrass αλλα ψαχνω κατι οικονομικο ....και φανταζομαι αυτο πυ ειναι στο βιντεο θα ειναι οικονομικο ...Festool ουτε που τα ακουμπαω ...ακριβα .....μηχανηματα , αλλα για καποιον που τα δουλευει καθημερινα....για εμας που θα κολησουμε ολοι την χρονια 10 - 20 ξυλα δεν λεει ....και με το κλασικο τροπο με το σιδερο (οικιακο) βαρεθηκα ...ηθελα κατι αλλο ...

σε ευχαριστω παντως για την αμεση απαντηση σου ....

Να πας σε έναν επαγγελματία να σου τα κολλήσει με πολυουρεθάνη (αν βρεις βέβαια γιατί είναι νέα τεχνολογία).
Δεν θα ξεκολλήσουν ποτέ!

Απάντηση: Χρησιμα βιντεο, εξυπνες ιδεες, βελτιώσεις εργαλειων

Ακολουθώ εδώ & καιρό στον YouTube αυτόν τον τύπο. Σήμερα ανέβασε το παρακάτω βίντεο.

Δεν ξέρω όμως αν έχει επιτυχία η συνταγή του. Το video έχει & υπότιτλους κάτω δεξιά.

https://youtu.be/8Or4dPZUzFU

Eνδιαφερον βιντεο με τον ανθρωπο να φτιαχνει 'danish oil' αναμιγνυοντας λινελαιο, νεφτι και βερνικι πολυουρεθανης σε ισα μερη. Καπως ετσι ειναι το danish oil που το αγοραζουμε ετοιμο.

Προσωπικα εχω κανει λιγα πειραματα αναμιγνυοντας λαδια νεφτι και βερνικια αλλα το αποτελεσμα δεν μου αρεσε. Ειναι δυσκολο να βρεις τον συνδυασμο που θα σε ικανοποιει απολυτα για φινιρισμα.
Θελει βεβαια χρονο και πολλα πειραματα για να καταληξεις σε κατι σωστο, ομορφο (υποκειμενικα) και φτηνο, ομως ειναι απολυτα εφικτο.

Για το σκαμνακι του κυριου στο βιντεο εγω θα εβαζα 1/4 λινελαιο βρασμενο 1/2 βερνικι και 1/4 νεφτι/white spirit.
Oπως το εφτιαξε μου φαινεται παρα πολυ αραιο και θα θελει παρα πολλα χερια για να το προστατεψει οπως λεει οτι θα ηθελε.

με αφορμη αυτη την φωτο του Δημητρη, εχω βρει πιο τεμπελικο κολπο για την κολλα.
Εκοψα ενα χονδρο μπουκαλακι νερου του μισου λιτρου (εχουν ολα διαφορες διαστασις μεταξυ τους) , και την βαζω εκει

http://i11.servimg.com/u/f11/11/22/64/62/boxe9916.jpg

με αφορμη αυτη την φωτο του Δημητρη, εχω βρει πιο τεμπελικο κολπο για την κολλα.
Εκοψα ενα χονδρο μπουκαλακι νερου του μισου λιτρου (εχουν ολα διαφορες διαστασις μεταξυ τους) , και την βαζω εκει

http://i11.servimg.com/u/f11/11/22/64/62/boxe9916.jpg

Είναι στέρεο μήν πέσει Κώστα ? εγώ είχα καδρόνι 7 Χ 7 cm τό έκοψα καί άνοιξα μιά τρύπα γιά τό στόμιο τής κόλλας,μπορείς καί από τάκο παλέτας νά τό κάνεις.