Χρήσιμα προγράμματα

Νομίζω ότι είχε αναφερθεί αλλά δεν το είχα εγκαταστήσει. Better Display Pro. Τα γράμματα επιτέλους έγιναν σχετικά κοντά με αυτό που θέλω. Όχι τέλειο αλλά κοντά. Έχω οθόνη 1920*1200 και ενεργοποίησα το HiDPI με αποτέλεσμα να αποκτήσω "εικονική" 3840*2400 :p

Το μόνο πρόβλημα είναι στις εφαρμογές που έχουν υποστήριξη Retina όπως το Pixea. Εκεί βλέπει την εικονική ανάλυση με αποτέλεσμα οι φωτογραφίες να είναι μια σταλιά. Πχ έχω κάτι HD wallpapers και τα εμφανίζει μια σταλιά. Την ίδια στιγμή το XNviewMP που δεν έχει την υποστήριξη τα εμφανίζει κανονικά σε όλη την οθόνη.

Οπως ειπα παραπανω, εγκατεστησα τη δωρεαν εκδοση πριν 2-3 μερες, τη δοκιμασα λιγο και χθες ειπα να τη δω λιγο πιο αναλυτικα και μου εβγαλε μηνυμα οτι ή πρεπει να αναβαθμισω στην premium ή να περιμενω μεχρι την αλλη μερα το απογευμα.

Την απεγκατεστησα.

Οπως ειπα παραπανω, εγκατεστησα τη δωρεαν εκδοση πριν 2-3 μερες, τη δοκιμασα λιγο και χθες ειπα να τη δω λιγο πιο αναλυτικα και μου εβγαλε μηνυμα οτι ή πρεπει να αναβαθμισω στην premium ή να περιμενω μεχρι την αλλη μερα το απογευμα.

Την απεγκατεστησα.
Δημιούργησε έναν δωρεάν λογαριασμό και ξαναδοκιμασε.

Ειχα δωρεαν λογαριασμο, αυτο με παραξενεψε, να μπορω να κανω χρηση πχ μια φορα καθε 3-4 μερες ? Εστω και με τους περιορισμους της δωρεαν χρησης...

Θα το ξαναδοκιμασω καποια στιγμη.

Έβαλα την δοκιμαστική έκδοση του Default Folder X που το θυμάμαι εδώ και αμέτρητα χρόνια. ΌΜΩΣ όταν πιάνω το παράθυρο ανοίγματος αρχείων να το μετακινήσω "σβήνει" το πλαίσιο του προγράμματος DFX και μένει σκέτο το άλλο. Όταν το αφήσω σε νέα θέση τότε επανεμφανίζεται. Παίζει κάτι με τις άδειες;

Δωρεάν δυο εικαστικά προγράμματα απο την Escape Motions στις εκδόσεις για ios & ipadOs:

Flame Painter​

Particle creator

Inspirit

Mandala Creator

Για οσους εχουν και τις 2 πλατφορμες σε κινητα η πισι, ισως αυτο τους εξυπηρετει σε μεταφορες αρχειων.

Εγω δεν καταφερα να το κανω να δουλεψει με το win λαπτοπ της δουλειας - ισως γιατι συνδεεται μονο μεσω VPN και δεν βρισκει ιδιο δικτυο πχ με το κινητο η να εκανα κατι λαθος ?

Σημερα το ειδα καπου και το δοκιμασα.... λιγα σχόλια που διαβασα στο νετ, για καλο το λενε. Σε μενα ειπε οτι αδειασε καπου στα 10γιγα χωρο.
Βρισκει καταλοιπα προγραμματων που εχουν απεγκατασταθει και τα καθαριζει. Εχει καποια θεματακια χρηστικοτητας, αλλα τουλαχιστον δεν χαλασε και κατι -προς το παρον....

Pearcleaner​

Screenshot 2025-02-05 at 17.48.21.png

Καλησπέρα ,μάλλον θα σας έχει ερθει ενα μήνυμα με τίτλο

Νέοι όροι και προϋποθέσεις icloud

Είναι αρκετά μεγάλο και μας ζητούν να τους αποδεχθούμε ή να τους απορρίψουμε

Δεν ξέρω αν είναι το κατάλληλο topic, αν όχι ας μεταφερθεί παρακαλώ.
Σε windows χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια έναν πολύ δυνατό file manager, τον XYplorer. Μεταξύ άλλων λειτουργιών, υπάρχει μία που μου είναι υπεραπαραίτητη. Η δυνατότητα να έχω ανοιχτό ένα φάκελο αρχείων και αφού επιλέξω όσα θέλω, να κάνω copy στο clipboard μόνο το basename των αρχείων (δηλαδή το όνομα αρχείου χωρίς την κατάληξη).

Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει κάτι αντίστοιχο για mac;

Δες forklift , pathfinder, nimble commander.
Για δημιουργία folder structure duplicate directory & Post Haste

Το forklift δεν το κάνει, αυτόν χρησιμοποιώ στο mbp. Θα τσεκάρω και τα άλλα, ευχαριστώ!