Christiania .......

D I M __ Z

AVClub Fanatic
27 June 2006
11,105
Ελλάδα

Attachments

• rndpic-s.jpg
    rndpic-s.jpg
    150.4 KB · Views: 26
  • 270px-Entr%C3%A9e_de_Christiania.jpg
    270px-Entr%C3%A9e_de_Christiania.jpg
    11.7 KB · Views: 21
Ένας μικρός παράδεισος από πολλές απόψεις. Πάντως αν θυμάμαι καλά μεγάλες ταραχές ξέσπασαν επειδή ήθελαν να καταργήσουν το χαρακτήρα της. Έχει περάσει νομοθεσία στην ουσία για να ισχύσει το δίκαιο της υπόλοιπης Δανίας και εκεί. Πάντως ας ρίξουν μια ματιά στα ποσοστά της εγκληματικότητας μέσα στην κοινότητα τα τελευταία 30 χρόνια χωρίς παρουσία αστυνομίας και ας τα συγκρίνουν με αυτά έξω από αυτή...

εντάξει, υπήρξαν προβλήματα, κυρίως με ναρκωτικά , αλλά συμφωνώ οτι είναι ένας μικρός παράδεισος .........

βέβαια το πρόβλημα των ναρκωτικών δεν το έχουν λύσει πουθενά σε όλο τον κόσμο, η Κριστιανία τους πείραξε ??? τεσπα ....

δεν είναι καθόλου η μοναδική αυτοδιαχειριζόμενη κοινότητα. Όλα τα κιμπούτς στο Ισραήλ και τα κατεχόμενα εδάφη είναι εντελώς κοινοκτητικά και αυτοδιαχειρζόμενα. Ατομική ιδιοκτησία δεν υπάρχει, ακόμη και το δικαίωμα της οικογένειας επί των παιδιών είναι περιορισμένο.

Κατ´εμέ προχωρημένο στάδιο κομμουνισμού.

Υπάρχει το ζήτημα,του να προσπαθήσεις ν' αλλάξεις κάτι στον άδικο και μάταιο αυτό κόσμο που ζούμε ή να μονάσεις.Αυτοί μονάζουν σε σχεδόν ιδανικές συνθήκες.

Είναι κι αυτή μιά επιλογή...

σωστά, τα κιμπούτς είναι αυτοδιαχειριζόμενες κοινότητες αν και έχω την εντύπωση οτι τά τελευταία χρόνια δεν έχουν τον χαρακτήρα που είχαν.

Αγοραπωλησίες σπιτιών, μισθωτή εργασία διαφοροποιημένη αναλόγως των προσόντων, πρόσληψη Ταυλανδών εργατών κλπ κλπ

Last edited:
Απάντηση: Re: Christiania .......

δεν είναι καθόλου η μοναδική αυτοδιαχειριζόμενη κοινότητα. Όλα τα κιμπούτς στο Ισραήλ και τα κατεχόμενα εδάφη είναι εντελώς κοινοκτητικά και αυτοδιαχειρζόμενα. Ατομική ιδιοκτησία δεν υπάρχει, ακόμη και το δικαίωμα της οικογένειας επί των παιδιών είναι περιορισμένο.

Κατ´εμέ προχωρημένο στάδιο κομμουνισμού.

Τα κιμπούτς να πω την αλήθεια περισσότερο μου φέρνουν στο μυαλό προχωρημένο στάδιο εθνικοσοσιαλισμού.

Πιο ελευθεριακές πάντως κοινότητες στήθηκαν στην Λατινική Αμερική, ακόμα και από Ευρωπαιους. Δεν έχω δυστυχώς χρόνο τώρα για references...