Χριστιανικές δηλώσεις.....

Re: Απάντηση: Χριστιανικές δηλώσεις.....

Πρός τί Κώστα τό τσουβάλιασμα ??

Στά βίντεο πού ανέβασες υπάρχουν καί δηλώσεις τού αρχιεπισκόπου καθώς καί 4-5 ακόμη μητροπολιτών πού αντικρούουν τήν άποψη Αμβρόσιου.

Καλά λέει ό Γιάννης πιό πάνω..Βρήκαμε παπά, άς θάψουμε πέντε-έξι..

δεν είναι τσουβάλιασμα βρε φίλε, αλλά εάν είδες και τα 2 βίντεο λένε οτι
υπάρχει διχασμός μέσα στους κόλπους της εκκλησίας για τους μετανάστες...
πάνω σε αυτό νομίζω οτι κολλάει το βίντεο των ΟΡΑ...:grandpa:

Το ότι το νήμα αναφέρεται σε ιερωμένους δεν κάνει το νήμα θρησκευτικό, καθώς αναφέρεται σε "κοσμικά" τους "κυρήγματα".

Αλλά καλό θα ήταν να λείψουν οι κορώνες και τα τσουβαλιάσματα. Εάν κάποιος έχει απλώς διάθεση να ξεφωνίσει για τους πολιτικούς ή τους παπάδες, ας βγει στο μπαλκόνι του να το κάνει, που θα έχει ενδεχομένως και κάποια απήχηση, σε ένα φόρουμ υποτίθεται πως γίνονται συζητήσεις.

Αγαπητέ μου η δήλωσή σου είναι άκαιρη και εκτός κανονισμού, γιατί το σχόλιό σου είναι θρησκευτικό. Και ...τσουβαλιαστικό.

Μα τι λες τώρα αγαπητέ?? Η εκκλησία στην ελλάδα έχει λόγο ΓΙΑ ΟΛΑ... Αφού οι παπάδες έχουν πάρει τη ¨θεία Φώτιση¨ ξέρουν καλύτερα από όλους μας (ακόμα και τους επιστήμονες) τα πάντα..

ΑΚΡΙΒΩΣ. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΛΕΟΝ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΚΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΟΙ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΖΗΛΩΤΕΣ.

Αγαπητέ μου η δήλωσή σου είναι άκαιρη και εκτός κανονισμού, γιατί το σχόλιό σου είναι θρησκευτικό. Και ...τσουβαλιαστικό.

Όπως και οι δύο παραπάνω πιστεύω.

θα μπορούσες εστω με ΡΜ να μου πεις γιατί αυτο που έγραψα ειναι θρησκευτικό
σχόλιο και εκτός κανονισμού ?

Απάντηση: Re: Χριστιανικές δηλώσεις.....

ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΗ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.

Δεν ισχύει αυτό που γράφεις, αλλά ακόμα και έτσι να είναι, όταν η ''μειοψηφία'' είναι επικεφαλής και θεσμική φωνή του ιερατείου που εκπροσωπεί και η οποία συμπλέει και συμπίπτει με την πλειονότητα των πιστών επί του θέματος, εμένα μου φτάνει και μου περισσεύει. Εσένα??

Απάντηση: Re: Απάντηση: Χριστιανικές δηλώσεις.....

Και πως βρε Κώστα, το δημοσιογραφικό δαιμόνιο έφτασε σε τέτοιο συμπέρασμα, όταν οι μοναδικές 2 δηλώσεις ανθρώπων που ανέβασε συμπίπτουν με την άποψη του Αρχιεπισκόπου??

Δηλαδή, άντε είπε ένας δημοσιογράφος μια ανεπιβεβαίωτη παπάτζα και τη θεωρούμε ακριβές πόρισμα για να εξάγουμε συμπεράσματα??

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΤΑΝΗ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΘΟΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΕΣΕΝΑ ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΑΥΤΟ? Η ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΕΣ?

Δεν ισχύει αυτό που γράφεις, αλλά ακόμα και έτσι να είναι, όταν η ''μειοψηφία'' είναι επικεφαλής και θεσμική φωνή του ιερατείου που εκπροσωπεί και η οποία συμπλέει και συμπίπτει με την πλειονότητα των πιστών επί του θέματος, εμένα μου φτάνει και μου περισσεύει. Εσένα??

Εμένα θα μου έφτανε αν τον έστελναν σπιτάκι του Γιάννη.
Αλλά θα έχαναν κεριά μετά (και ψηφοφόρους).

(Και να τον ξούριζαν, ακόμα καλύτερα)

Νομίζω ότι η εκλογή του Ιερώνυμου, ήταν ό,τι καλύτερο για το μέλλον της Εκκλησίας της Ελλάδος. Από την άλλη, ο Αρχιεπίσκοπος δεν ηγεμονεύει της εκκλησίας της Ελλάδος, εκ θέσεως. Ο Χριστόδουλος το κατάφερε εκ φύσεως, κακώς. Οπότε είναι λογικό να παίρνουν το θάρρος οι ιεράρχες και να εκφράζονται ειλικρινά, γιατί ο τωρινός αρχιεπίσκοπος είναι ένας λογικός άνθρωπος, σε αντίθεση κατ' εμέ με τον Χριστόδουλο. Στην τελική, βαρύνουσα σημασία έχουν οι αποφάσεις της Ι.Σ. ως απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ακόμα και η κριτική του Ιερώνυμου είναι προσωπική και η άποψη του δεν είναι δεσμευτική για κανέναν. Πιστεύω ότι ο Άνθιμος και ο Αμβρόσιος και οποιοσδήποτε άλλος με τέτοιες απόψεις δεν μπορεί να επιτελέσει το ιερό του καθήκον, ως πνευματικός ηγέτης των πιστών της μητρόπολής του. Ειδικά αν στολίζουν τις απόψεις τους με ανακρίβειες και αν γυρίζουν τα λόγια τους μετά από την δημόσια κριτική.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Χριστιανικές δηλώσεις.....

Και πως βρε Κώστα, το δημοσιογραφικό δαιμόνιο έφτασε σε τέτοιο συμπέρασμα, όταν οι μοναδικές 2 δηλώσεις ανθρώπων που ανέβασε συμπίπτουν με την άποψη του Αρχιεπισκόπου??

Δηλαδή, άντε είπε ένας δημοσιογράφος μια ανεπιβεβαίωτη παπάτζα και τη θεωρούμε ακριβές πόρισμα για να εξάγουμε συμπεράσματα??

δηλαδή θεωρείς οτι δεν υπάρχει διχασμός στους κόλπους της εκκλησίας
για το θέμα των μεταναστών ????
και εαν ειναι έτσι τοτε δεν θα έσπευδε η εκκλησία να διαψεύσει τα
λεγόμενα του δημοσιογράφου ???
άλλωστε το είπε και ο Ιερώνυμος, ελευθερία λόγου έχουμε και η ιστορία θα τον κρήνη ( εννοώντας τον Αμβροσιο )

ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΟΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΣΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ. ΚΑΙ ΕΔΩ ΠΡΟΚΑΛΩ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΗ ΤΑ ΕΝΤΥΠΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΑ ΕΝΤΥΠΑ ΤΩΝ ΙΕΧΩΒΑΔΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΤΡΟΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΣΑΛΟΔΟΞΙΑΣ ΠΟΥ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ. ΑΦΗΝΩ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΝ ΕΜΜΕΣΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΜΙΣΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΑΛΛΟΥΣ".

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΤΑΝΗ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΘΟΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΕΣΕΝΑ ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΑΥΤΟ? Η ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΕΣ?

Δεν είναι αλήθεια αυτό, αλλά, επαναλαμβάνω, ακόμα και αλήθεια να ήταν, γιατί ο Ιερώνυμος τότε βρίσκεται στη θέση που βρίσκεται???

Εμένα θα μου έφτανε αν τον έστελναν σπιτάκι του Γιάννη.
Αλλά θα έχαναν κεριά μετά (και ψηφοφόρους).

(Και να τον ξούριζαν, ακόμα καλύτερα)

Όχι, Μήτσε μου, να μην τον στείλουν σπιτάκι του. ''Πάντα δοκιμάζετε, το καλό κατέχετε''.

Αν το έκαναν αυτό, θα παρέμπεπαν σίγουρα σε άλλα πράγματα που, είμαι σίγουρος, ότι καταδικάζεις μετά βδελυγμίας. Το ότι λέγεται ''ποίμνιο'' δεν σημαίνει ότι αυτοί που ακούν είναι πρόβατα...

Νομίζω ότι η εκλογή του Ιερώνυμου, ήταν ό,τι καλύτερο για το μέλλον της Εκκλησίας της Ελλάδος. Από την άλλη, ο Αρχιεπίσκοπος δεν ηγεμονεύει της εκκλησίας της Ελλάδος, εκ θέσεως. Ο Χριστόδουλος το κατάφερε εκ φύσεως, κακώς. Οπότε είναι λογικό να παίρνουν το θάρρος οι ιεράρχες και να εκφράζονται ειλικρινά, γιατί ο τωρινός αρχιεπίσκοπος είναι ένας λογικός άνθρωπος, σε αντίθεση κατ' εμέ με τον Χριστόδουλο. Στην τελική, βαρύνουσα σημασία έχουν οι αποφάσεις της Ι.Σ. ως απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ακόμα και η κριτική του Ιερώνυμου είναι προσωπική και η άποψη του δεν είναι δεσμευτική για κανέναν. Πιστεύω ότι ο Άνθιμος και ο Αμβρόσιος και οποιοσδήποτε άλλος με τέτοιες απόψεις δεν μπορεί να επιτελέσει το ιερό του καθήκον, ως πνευματικός ηγέτης των πιστών της μητρόπολής του. Ειδικά αν στολίζουν τις απόψεις τους με ανακρίβειες και αν γυρίζουν τα λόγια τους μετά από την δημόσια κριτική.
ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ "ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ" ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΑΡΑΜΥΘΑ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Χριστιανικές δηλώσεις.....

δηλαδή θεωρείς οτι δεν υπάρχει διχασμός στους κόλπους της εκκλησίας
για το θέμα των μεταναστών ????
και εαν ειναι έτσι τοτε δεν θα έσπευδε η εκκλησία να διαψεύσει τα
λεγόμενα του δημοσιογράφου ???
άλλωστε το είπε και ο Ιερώνυμος, ελευθερία λόγου έχουμε και η ιστορία θα τον κρήνη ( εννοώντας τον Αμβροσιο )

Όταν λές εκκλησία, εννοείς το ιερατείο?? Πιθανό είναι. Ε και?? Να διαψεύσει τι? Την ''αίσθηση'' ενός δημοσιογράφου? Σιγά τώρα...

Αν έβγαινε ο Ιερώνυμος και η Σύνοδος λέγοντας ''πετάχτε τους μετανάστες στη φωτιά'', εκεί ναι, θα υπήρχε θέμα. Αλλά τώρα, τι θέμα να γεννηθεί από τη στιγμή που το ίδιο το κεφάλι καταδικάζει ακραίες θέσεις και απόψεις.

Αντί, λοιπόν, να βγούμε να πούμε ''μπράβο'', ''κράζουμε'' και από πάνω??????

Δεν είναι αλήθεια αυτό, αλλά, επαναλαμβάνω, ακόμα και αλήθεια να ήταν, γιατί ο Ιερώνυμος τότε βρίσκεται στη θέση που βρίσκεται???
ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Σ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΣΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ. ΤΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΚΙΟΛΑΣ?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Χριστιανικές δηλώσεις.....

Όταν λές εκκλησία, εννοείς το ιερατείο?? Πιθανό είναι. Ε και?? Να διαψεύσει τι? Την ''αίσθηση'' ενός δημοσιογράφου? Σιγά τώρα...

Αν έβγαινε ο Ιερώνυμος και η Σύνοδος λέγοντας ''πετάχτε τους μετανάστες στη φωτιά'', εκεί ναι, θα υπήρχε θέμα. Αλλά τώρα, τι θέμα να γεννηθεί από τη στιγμή που το ίδιο το κεφάλι καταδικάζει ακραίες θέσεις και απόψεις.

Αντί, λοιπόν, να βγούμε να πούμε ''μπράβο'', ''κράζουμε'' και από πάνω??????

σου ξαναλέω για πολλοστή φορά, δεν "κράζω" τον Ιερώνυμο αλλά τον Αμβροσιο και τον Ανθιμο για τις δηλώσεις τους !

ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΟΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΣΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ. ΚΑΙ ΕΔΩ ΠΡΟΚΑΛΩ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΗ ΤΑ ΕΝΤΥΠΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΑ ΕΝΤΥΠΑ ΤΩΝ ΙΕΧΩΒΑΔΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΤΡΟΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΣΑΛΟΔΟΞΙΑΣ ΠΟΥ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ. ΑΦΗΝΩ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΝ ΕΜΜΕΣΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΜΙΣΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΑΛΛΟΥΣ".

Είσαι off topic.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Χριστιανικές δηλώσεις.....

ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Σ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΣΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ. ΤΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΚΙΟΛΑΣ?

Πριν έγραψες ότι αποτελεί μειοψηφία. Σε ρώτησα πως γίνεται να είναι εκεί που είναι όντας μειοψηφία και μου απαντάς ότι όταν ανέβηκε βρέθηκε κατηγορούμενος από τις μασονίες κάποιων??

Τέλος πάντων, ακόμα και έτσι να είναι, δεν αυταποδεικνύεται ότι αυτοί οι κάποιοι είναι οι μειοψηφίες και όχι το αντίθετο??

ΚΑΘΟΛΟΥ OFF TOPIC. ΟΣΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙ ΕΚ ΒΑΘΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ. ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΟΤΙ.