Χριστουγενιάτικες "προσφορές" ?

Βασίλης 07

AVClub Enthusiast
18 June 2006
913
Λόγο των ημερών εμφανίζονται κάποιες προσφορές.Είναι όμως με όλη την σημασία της λέξης ή απλά σκοπεύουν το αίσθημα του υπερκαταναλωτισμού και μετά τις γιορτές μπορούμε να βρούμε καλύτερες τιμές ?

1)Nikon D60 - 18-55 VR στα 399 Ευρώ.

2)Canon Eos 450D Kit (Φακός 18-200IS & Κάρτα Μνήμης SDHC 8GB) στα 959 Ευρώ.

Στο κατάστημα μου είπαν πώς με αυτό τον συνδιασμό γλυτώνω τα βάλε-βγάλε φακούς.Ισχύει ?

3)Canon EOS 450 D Kit + EF-S 18-55 mm IS & 55-250 IS στα 849 Ευρώ

ΥΓ: Έχω δεί από κοντά και τις 2 και η Canon δείχνει καλύτερη ποιότητα κατασκευής.

Στο κατάστημα μου είπαν πώς με αυτό τον συνδιασμό γλυτώνω τα βάλε-βγάλε φακούς.Ισχύει ?

Εν μέρει ναι. Είναι ένας φακός all-around.

Αυτή η λύση είναι πιό πλήρης πιστεύω.

Λόγο των ημερών εμφανίζονται κάποιες προσφορές.Είναι όμως με όλη την σημασία της λέξης ή απλά σκοπεύουν το αίσθημα του υπερκαταναλωτισμού και μετά τις γιορτές μπορούμε να βρούμε καλύτερες τιμές ?

1)Nikon D60 - 18-55 VR στα 399 Ευρώ.

2)Canon Eos 450D Kit (Φακός 18-200IS & Κάρτα Μνήμης SDHC 8GB) στα 959 Ευρώ.

Εν μερει αλλά με τετοιους φακούς θα πρέπει να κανεις συμβιβασμους στην ποιότητα εαν σε ενδιαφέρει το κατι παραπάνω

ΥΓ: Έχω δεί από κοντά και τις 2 και η Canon δείχνει καλύτερη ποιότητα κατασκευής.

Επι της ουσιας δεν νομιζω οτι υπάρχει διαφορά στην ποιοτητα κατασκευής περα από το made in Japan της 450D. Και οι δυο μηχανες ειναι καλοφτιαγμενες και τα παράπονα των κατόχων τους σε σχέση με την ποιοτητα κατασκευής και την αξιοπιστία τους ειναι ελάχιστα. Οποιαδήποτε από τις 2 και εαν διαλέξεις δεν νομιζω οτι θα έχεις πρόβλημα

..

Προσανατολίζομαι στήν αγορά της Canon 450D.

1) Πρόκειται για ένα σώμα που θα με καλύψει για αρκετά χρόνια ή μιλάμε για μια entry level (όπως διαβάζω σε ορισμένα forum) με ημερομηνία λήξης ?

2)Να επιλέξω κάποιο κίτ με τον φακό 18-55 ή να πάω κατευθείαν σε κάποιο καλύτερο φακό Canon EOS 450D kit 17-85 IS στα 875 Ευρώ ?Έχουν μεγάλες διαφορές οι 2 φακοί ή θα με καλύψει και ο πρώτος ?

3)Με τα νέα μοντέλα που εμφανίζονται συνέχεια αναμένεται κάποια σημαντική μείωση της τιμής της 450D ?

4)Θα ήθελα να μου προτείνετε (με πμ) κάποιο μαγαζί εδώ ή έξω.

Μια ερώτηση:Οτιδήποτε 'made in Japan' είναι αυτόματα πιο ποιοτικό;

Νομιζω οτι σχετίζεται περισσότερο με το ονομα και την ποιοτητα του κατσκευαστή παρά με την τοποθεσία συναρμολόφησης.. Εαν ο κατασκευαστής θέλει να φτιαχνει ποιοτικά προιόντα μπορεί να το κανει παντού εξασφαλιζοντας καλά υλικά και ποιοτικες γραμμές παραγωγής και ελέγχου..

Τώρα σε εποχες τοσο εντονου ανταγωνισμου και συμπιεσης του κοστους με σκοπό την χαμηλή τιμή και τα υψηλά μερίδια πώλησης, ειναι προφανές οτι γινονται εκπτώσεις σε διαφορα σημεια ενος προιοντος που μπορουν ενδεχομενως να επηρεάσουν την ποιότητα. Το παιχνίδι δεώ παιζειται στο να μπορεις να κρατάς τα κοστη χαμηλά δινοτας ενα καλό προιον με εμφαση στις δυνατοτητες και στην σωστή λειτουργια και οχι στο να κρατήσει 10 χρόνια.. Εξαλλου για τις μηχανές που συζητάμε δεν νομιζω ενας υποψήφιος αγοραστης μιας 450D ή μιας D60 να σκεπτεται να κρατήσει το σώμα για 10 χρόνια...

Για τους φακους βεβαια τα πράγματα είναι μαλλον διαφορετικά...

Βεβαια προσωπικά δεν εχω δει τιποτα Μade in Japan να χαλάσει (νωρίς)

Re: Απάντηση: Χριστουγενιάτικες "προσφορές" ?

Προσανατολίζομαι στήν αγορά της Canon 450D.

1) Πρόκειται για ένα σώμα που θα με καλύψει για αρκετά χρόνια ή μιλάμε για μια entry level (όπως διαβάζω σε ορισμένα forum) με ημερομηνία λήξης ?

2)Να επιλέξω κάποιο κίτ με τον φακό 18-55 ή να πάω κατευθείαν σε κάποιο καλύτερο φακό Canon EOS 450D kit 17-85 IS στα 875 Ευρώ ?Έχουν μεγάλες διαφορές οι 2 φακοί ή θα με καλύψει και ο πρώτος ?

3)Με τα νέα μοντέλα που εμφανίζονται συνέχεια αναμένεται κάποια σημαντική μείωση της τιμής της 450D ?

4)Θα ήθελα να μου προτείνετε (με πμ) κάποιο μαγαζί εδώ ή έξω.

Από τα λιγα που ξερω

α) Εξαρτάται από το πόσο γρήγορα θα φτάσεις να αξιοποιήσεις τις δυνατότητες της και να αναζητήσεις κατι αλλο. Νομιζω οτι για αρχή ειναι μια χαρά αλλά εαν κολλήσεις το μικρόβιο σε βλέπω συντομα για αναβάθμιση. Σαν σωμα ειναι λιγο παραπάνω από την entry level Canon 1000D αλλά στην εισαφωγική κατηγορία σαφώς..

β) Τα σώματα απαρχαιόνονται πολύ γρήγορα ενώ οι καλοί φακοί μενουν. Νομιζω οτι ο κιτ φακος της Canon ειναι πολύ μετριος.. Δες για κάτι καλύτερο. Εδώ οι φιλοι της Canon ειμαι σιγουρος οτι θα σου προτεινουν κατι καλο οπότε ανάμενε :BDGBDGB53:

γ) Εννοείται.. Πάντα έτσι γίνεται.. Αλλά σε ποιό βαθμο θα γινει εξαρτάται από την Canon..

δ) Δες skroutz αλλα και τα γνωστά μαγαζιά του κέντρου (e-photodigital, Παπαδακης, Αδόραμα, Γιαννατος, Σταυρινακης, Φωτοαγορά, Γαλαίος, Κατερέλος ειναι μερικά από αυτά )