Χριστουγεννάτικες, Πασχαλινές & Εορταστικές ευχές

Re: Πάσχα, Κυρίου Πάσχα!

ευχαριστω συντροφε Βασιλη, και του χρονου, ναμαστε καλα!

(λουκουμι ο κατσικιους):eating:

Πολύ ωραίες παιδιά.
Εγώ τώρα μαντρώθηκα μετά από ατελείωτο γλέντι.
Γέμισα μια κάρτα με βίντεο κυρίως και κάποιες φώτο.
Ο καιρός επιτέλους μύρισε καλοκαίρι.
Μόνη συντροφιά σήμερα η panasonic αλλά αύριο με βλέπω να παίρνω παρά και τη fuji.

Tyrenia
by klekor_1, on Flickr

Tyrenia 2
by klekor_1, on Flickr

Τυρένιες... παραδοσιακό έθιμο της Κιμώλου... Το πρωί του Μ.Σαββάτου μυρίζει όλο το νησί από τις νοικοκυρές που τις φτιάχνουν... Τρώγονται μετά την πρώτη ανάσταση.

Candles in church
by klekor_1, on Flickr

Έχω και του επιταφίου, αλλά πρέπει να ξεσκαρτάρω γιατί δεν ξέρω ποια να διαλέξω!!!

Ευχαριστώ!

Το Πάσχα στην Κίμωλο είναι κάτι το διαφορετικό. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν τις σχέσεις που δεν έχω με την εκκλησία. Η κατάνυξη και το κλίμα που υπάρχει στο νησί αυτές τις μέρες είναι όμως κάτι το απίστευτο. Θα πρότεινα σε όποιον θέλει να έρθει να το ζήσει!

Ένα εξαιρετικό βίντεο που αποτυπώνει όσο είναι εφικτό αυτές τις μέρες.

https://vimeo.com/65840324

edit: Το βίντεο δεν είναι δικό μου παίδες, μη γίνει καμία παρανόηση... Είναι του Ανδρέα Χαλκιόπουλου!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και 2 φωτογραφίες του επιταφίου.

Epitafios
by klekor_1, on Flickr

Epitafios 2
by klekor_1, on Flickr

Last edited by a moderator:

Το βίντεο δεν είναι δικό μου παίδες, μη γίνει καμία παρανόηση... Είναι του Ανδρέα Χαλκιόπουλου!

Αν κάποιος διαχειριστής μπορεί ας το βάλει στο αρχικό ποστ παρακαλώ!

"Ένα εξαιρετικό βίντεο που αποτυπώνει όσο είναι εφικτό αυτές τις μέρες, από τον Ανδρέα Χαλκιόπουλο"

Και το φετινό, πάλι από τον Ανδρέα Χαλκιόπουλο!

Στο πρώτο μέρος είναι η Ανάσταση, στο δεύτερο το Έθιμο της Κούνιας.

Κατά τη λειτουργία της Ανάστασης μόλις δοθεί το φως, ο παπάς και ο κόσμος φεύγουν από την μεγάλη εκκλησία και πάνε σε μία ας το πούμε πλατεία ανάμεσα από δύο άλλες εκκλησίες(μόνο στο χωριό της Κιμώλου πρέπει να υπάρχουν πάνω από 50 εκκλησίες), και γίνεται εκεί η Ανάσταση. Έπειτα μετά από κάποιο διάστημα επιστρέφουν πίσω στην εκκλησία.

Το Έθιμο της Κούνιας. Παλιότερα, πολλές κούνιες σαν αυτή του βίντεο στήνονταν σε διάφορα μέρη του χωριού. Εκεί λοιπόν την Κυριακή του Πάσχα και για 40 μέρες ανέβαιναν οι κοπελιές, και τις κουνούσαν τα αγόρια. Και τους τραγουδούσαν διάφορα ποιηματάκια. Το φλερτ της εποχής. Μάλιστα αρκετά από αυτά ήταν και πρόστυχα αρκετά, δυστυχώς όμως όλοι οι μεγάλοι άνθρωποι που τα ξέρουν ντρέπονται να μας τα πουν...

https://vimeo.com/125553052