OΚ , αλλά για να δω αν καταλαβαίνω καλά : bitsream εννοούμε να κάνει passthrough και να στείλει ΟΛΗ την high def πληροφορία στον ενισχυτή ,
Ναι (χωρίς να κάνει decoding)
όμως LPCM τι είναι ; στέλνει πληροφορία (ασυμπίεστη; ) αφού έχει κάνει decoding,
Ναι
δηλαδή ακόμα και αν στέλνει όλη την πληροφορία την έχει πρώτα επεξεργαστεί με αποτέλεσμα απώλεια ποιότητας;
Θέμα απώλειας ποιότητας τίθεται αν υπάρχει πρόβλημα στο decoding.
Προσωπικά θεωρώ ότι είναι από τα πράγματα που ‘δουλεύουν ή όχι’.
Με λίγα λόγια δεν πιστεύω σε ‘καλό’ και ‘κακό’ decoding.
Το πρόβλημα είναι ότι η μετατροπή σε LPCM συνεπάγεται και downsampling του ήχου (στα PC μιλάμε πάντα).
αυτό είναι θέμα software και ελπίζουμε να λυθεί στο μέλλον;
Προφανώς είναι θέμα software.
Το αν θα λυθεί είναι άγνωστο.
Προσωπικά πιστεύω ότι επειδή δεν φαίνεται να υπάρχει safe path για τον ασυμπίεστο ήχο (safe με την έννοια της προστασίας), ίσως δεν δούμε ποτέ μη downsampled LPCM και μείνουμε στο, επερχόμενο (Auzentech Xfi Home Theater HD), bitstream.
Αργότερα θα δούμε σίγουρα bitstream λύσεις πάμφθηνες (όταν δλδ τα HD φορμα ήχου ‘καταντήσουν’ σαν τον DD, DTS etc) αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν θα δούμε ποτέ μη downsampled LPCM.
SOS: επειδή θα αγοράσω άλλο ένα καλώδιο HDMI, μπορεί κανείς να μου πει για την κάρτα μου EAH4670 asus, τι έξοδο HDMI έχει;
1.2; 1.3; 1.3α;
τι καλώδιο χρειάζομαι ώστε να μην πληρώσω 33 ευρώ για το oelbach;
Το βύσμα είναι το ίδιο.
Το τι HDMI έχει η 4ΧΧΧ δεν έχει καμία πρακτική σημασία (έχουν ακουστεί διάφορα, για 1,3 κλπ).
Αν μιλάς για μικρά μήκη (<2 m) δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα με οποιοδήποτε αξιοπρεπές καλώδιο των 10-30 Ευρω.