Χρώμα!

Απάντηση: ΧΡΩΜΑ!

jpil: Πολυ ομορφη
Gomar: Στην χαλασαν οι τουριστες πισω...(σβηστους)

Re: ΧΡΩΜΑ!

jpil, μ' αρέσει πολύ. Το φως είναι φυσικό ή όχι; Ιδανική η διάχυσή του πάντως.

Το κορυφαίο, ίσως, πλαίσιο δρόμου αυτή τη στιγμή σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά χρώματα που κυκλοφορούν (ντυμένο με περιφερειακά carbon της Bontrager και την ηλεκτρονική σειρά της Campagnolo, Super Record EPS). Ένα πραγματικό dream bike.

Trek Madone Series 7 - Radioactive Orange

Trek Madone 7 Radioactive Orange by NassosT, on Flickr

Πανέμορφη φωτογραφία! Για να μην πώ ότι το ποδήλατο τα σπάει!!

Και ειναι και φτηνο.... :guitarist:

Ηλία, είναι... όπλο :rifle::violent-smiley-030:! Πολλή τεχνολογία και μελέτη επάνω του. Και φοράει και κορυφαία περιφερειακά.

Ειχα διαβασει κατι σαιτ περι ποδηλατου παλιοτερα και εχω μια εικονα... ξερω λιγο και απο τιμες...

Εκεινο που δεν ξερω, ειναι αν αξιζει τετοια ακριβη αγορα απο ερασιτεχνη εστω και παθιασμενο... ειχα ακουσει οτι τα συγκεκριμενα (ή μαλλον αυτα των επαγγελματιων) μετα απο μια κουρσα ειναι για πεταμα λογω καταπονησεων και στρεβλωσεων στο σασι, ζαντες κτλ. Ο ερασιτεχνης μπορει να μην κανει μονοκοπανια 3.000χλμ αλλα και παλι... ειναι ποδηλατο για επιδοσεις (λιγο και καλα) και οχι για...διαρκεια (νομιζω)...

Απάντηση: Re: ΧΡΩΜΑ!

Ειχα διαβασει κατι σαιτ περι ποδηλατου παλιοτερα και εχω μια εικονα... ξερω λιγο και απο τιμες...

Εκεινο που δεν ξερω, ειναι αν αξιζει τετοια ακριβη αγορα απο ερασιτεχνη εστω και παθιασμενο... ειχα ακουσει οτι τα συγκεκριμενα (ή μαλλον αυτα των επαγγελματιων) μετα απο μια κουρσα ειναι για πεταμα λογω καταπονησεων και στρεβλωσεων στο σασι, ζαντες κτλ. Ο ερασιτεχνης μπορει να μην κανει μονοκοπανια 3.000χλμ αλλα και παλι... ειναι ποδηλατο για επιδοσεις (λιγο και καλα) και οχι για...διαρκεια (νομιζω)...

Αν είσαι επαγγελματίας έχεις χορηγούς που τα πληρώνουν όλα οπότε δεν σε ενδιαφέρει τίποτα περί εξόδων ποδηλάτου...
Τώρα αν είσαι ερασιτέχνης συμβιβάζεσαι και κάνεις το χόμπυ σου με κάτι μέτριο. Το μέτριο φυσικά δεν πάει να πεί ότι δεν θα είναι κάτι καλό για να κάνεις την δουλειά σου απλά δεν θα είναι τόσο καλό όσο το επαγγελματικό, και αναφέρομαι κυρίως σε θέματα βάρους, μορφολογίας και άλλων χαρακτηριστικών!
Ο καθένας φυσικά επιλέγει αυτό που θεωρεί καλό για τον εαυτό του φυσικά!
Πάντως αυτό στη φωτογραφία μου άρεσε πάρα πολυ και ειδικότερα η πρώτη φωτογραφία που το δείχνει ολόκληρο...
Πραγματικά πολύ όμορφο!

Καταρχήν το συγκεκριμένο ποδήλατο, είναι επαγγελματικό, καθώς με διαφορετική επιλογή σειράς και άλλο χρωματισμό είναι το ποδήλατο της Pro Tour ομάδας Radioshack-Nissan-Trek.

Δεν ισχύει ούτε κατά διάνοια το περί διάρκειας ζωής. Πρέπει να συμβεί πολύ μεγάλη... καταστροφή για να αχρηστευθεί beyond repair ένα τέτοιο ποδήλατο (υπ' όψη ότι το carbon επισκευάζεται, σε αντίθεση με το αλουμίνιο).
Οσο για το "αν αξίζει για ερασιτέχνη", αν δε σκοπεύει να συμμετάσχει σε αγώνες*, όχι, δεν αξίζει ένα τέτοιο ποδήλατο. Δεν του απαγορεύει, βέβαια, κανείς να το έχει και να κάνει την τρέλα του, αλλά δεν πρόκειται να αξιοποιήσει τα στοιχεία που το διαφοροποιούν από άλλα, οικονομικότερα, ποδήλατα όπως η ακαμψία, η αμεσότητα, η αγωνιστική γεωμετρία, ο αεροδυναμικός συντελεστής κ.α.

* Ερασιτεχνικούς εξ ορισμού, γιατί επαγγελματική ποδηλασία στην Ελλάδα δεν υπάρχει, πλην 3 ομάδων.

Πολύ καλή ιδέα παιδιά! Μπορεί να δημιουργηθεί κάτι τέτοιο;

Είναι "λίγο" εξειδικευμένο ως θέμα. Βέβαια, είναι το σχεδόν αποκλειστικό θέμα μου τους τελευταίους 6 μήνες...

Σε κάποια άλλη κατηγορία δεν μπορεί να δημιουργηθεί;
Στα επί παντός;

Γενική συζήτηση για τα ποδήλατα και την ποδηλασία σε dedicated τόπικ στην Επί Παντός ή στα Αθλητικά, φυσικά και μπορεί.
Μονοθεματικό τόπικ με φωτογραφίες σχετικές με το ποδήλατο στην παρούσα κατηγορία θα ήταν υπερβολή νομίζω.