Χρώμα!

Re: ΧΡΩΜΑ!

Καλή! Μμμ... μου φαίνεται ότι πρέπει να βρω αιτία να πάω λούνα πάρκ!

Στην καθημερινότητά μας, το συγκεκριμένο είναι τραπέζι σε συμπαθέστατο καφέ στα Εξάρχεια...

Re: Απάντηση: ΧΡΩΜΑ!

σαπάκια συγκρουόμενα...

Είναι με τον νέο μικρούλη, STM 40/2.8
Ωραία. send τι λες 40/2.8 stm ή 50/1.8 σε crop για πορτραίτο?

@cacau Δημήτρη πολύ ωραία.

Στην καθημερινότητά μας, το συγκεκριμένο είναι τραπέζι σε συμπαθέστατο καφέ στα Εξάρχεια...

Ευχαριστω για την ιδεα λοιπον... -bye- να και ενα τραπεζακι απο δικο μας καφε...

_MG_2670 by 1L1as, on Flickr

Και λιγο οφ τοπικ μιλωντας, καθε φορα που επεξεργαζομαι ενα αρχειο με το DPP, εχω την εντυπωση οτι τα χρωματικα προφιλ της ιδιας της κανον, ουτε απ εξω τα φτανει και το φωτοσοπ και το λαιτρουμ...

Re: Απάντηση: ΧΡΩΜΑ!

Ετσι οπως το θετεις, για πορτραιτο, ολα ειναι υπερ του 50ρη... τιμη, mm, διαφραγμα...

Ηλία ωραία χρώματα, αλλά οι φάτσες κλέβουν την παράσταση...

Τα παγωτά την κλέβουν νομίζω! :ernaehrung004:

Και η δικιά σου είναι πολύ ωραία Δημήτρη!

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΧΡΩΜΑ!

@cacau Δημήτρη πολύ ωραία.

Γενικά πιο βολικός ο 40ρης... γίνεται 64ρης, που είναι πάλι λίγο παραπάνω από το νορμαλ, ενώ ο 50ρης γίνεται 80ρης... αναλόγως τι σου ταιριάζει εσένα είναι τελικά.
Πάντως ο 40ρης γράφει εξαιρετικά από ανοικτός... για να γράψει έτσι ο 50ρης θέλει κλείσιμο από f/2.8 και άνω δλδ τελικώς είναι η μία ή άλλη. Ωστόσο εάν ζητούμενο είναι το ρηχότατο βάθος πεδίου, τα επιπλέον μμ και το 1.8 τελικώς κάπου θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν.
Στο κροπ χάνει τελικά την κύρια αξία του ο 40ρης, που είναι το εντελώς "ιδιαίτερο" εστιακό μήκος, το οποίο νομίζω πλησιάζει περισσότερο απ' όλα αυτό που βλέπουν τα δυο μάτια μας, ασχέτως εάν για κάποιο λόγο καθιερώθηκε να καλούμε "νορμάλ" φακό τον 50ρη.

Συγγνωμη Χρηστο, αλλα δεν μπορεσα να κρατηθω... :D

FALAKRA_709_355.JPG