Χρώμα!

Re: ΧΡΩΜΑ!

Ηλια tiff ολοκληρο λιγο δυσκολο.Αλλα μπορω να ανεβασω μερικα crops.
Πες μου που μονο.
Αν θες δες και στο flickr μου που εχω καποια crops
Εχουν φαει resize βεβαια.

Σκοπός είναι να μην έχει φάει resize και να είναι tif 16bit (οχι μετατροπή απο jpeg -> tiff εννοείται ..). Το περιέχομενο που ενδιαφέρει να έχουν τα κροπ στο έγραψα στο άλλο νήμα ...

Ανέβασε στο dropbox ή να σου δώσω το email μου αν δεν θες δημοσιότητες ..

Αντε, να μιλισουμε και γι αυτο... γρηγορα κατεβηκε, γρηγορα εγκατασταθηκε, γρηγορα φορτωσε... αλλα τι εκανε, κανεις δεν καταλαβε... μου εδωσε λευκο στο D50 στο εμπα με προφοτο και D65 στο εβγα με sRGB... ολα στο αυτοματο, πρεπει να μου κρασαρισε τα μαυρα και να μου χαλασε το WB (το οποιο το ξαναεφτιαξα λιγο)...

...

...τι ειπαμε κανει αυτο...????

Βρε πλάκα έκανα. Γιατί αντίθετα με το sigmodization με δαυτο δεν τα βγάζεις πέρα εύκολα.

Είναι όντως μια διαφορετική προσέγγιση για το χρώμα και μάλλον αξίζει δικό του νήμα αλλά αισθάνομαι αδύναμος να το αρχίσω. Είναι σχετικά πρόσφατη προδιαγραφή (2002 αλλά με αλλαγές βελτιώσεις κάθε χρόνο) που έχει βγεί για να δουλεύεις το χρώμα οπως το αντιλαμβάνεται το ανθρώπινο συστημα ορασης αναλογα με τις φωτιστικές συνθήκες. Δηλ προσαρμογή χρωμάτων σε θερμοκρασία φωτός αλλά και σε φωτεινότητα (αλλάζει και η αντίληψη του χρώματος ανάλογα με την φωτεινότητα) και σε σχέση με το κοντινά χρώματα ... ιστορία ολόκληρη .. oτι αλλάζεις επηρρεάζει σε συσχετισμό και άλλα δεκα ..

Για αρχή μπορείς να παίζεις απλά με τις ρυθμίσεις οταν δεν έχεις τι να κάνεις ... άνοιξε το λουλούδι του Ηλία και παίξε ..

Το έχει ενσωματομένο σε λιγο διαφορετική μορφή το RawTherapee .. εκεί είναι λιγο πιο εύκολα να καταλάβεις γιατί έχει tips .. ενα σωρό ρυθμίσεις για το χρώμα άλλο chromaticity, άλλο saturation, άλλο colorfulness ... ;άλλο Lightness άλλο Brightness ... άλλος κόσμος. Γιαυτό δεν έπιασε, που να εκπαιδεύεις όλο τον κόσμο ξανά απο το μηδέν ..

Ηλια οταν κανω stacking δεν τραβαω RAW αλλα JPEG για ευνοητους λογους, μετα την ενοποιηση τα βγαζω σε tiff για επεξεργασια.Αν θες στειλε μου μαιλ η θα ανεβασω μερικα crops στο μακρο απο PSD που τα εχω.Δυστυχως εχω σβησει αρκετα tiff και PSD λογο χωρου αλλα ολο και κατι θα βρω.

Απο μια μικρη φωτογραφικη βολτα στις ομορφες Αρχανες,στην Κρητη :-)
Ειμαι φετος σε μια ομαδα με θεμα τις χρωματικες συνθεσεις,στο φωτογραφικο συλλογο που παω,και το κυνηγω λιγο...
Η μερα σημερα εδω ηταν πολυ καλη,οτι επρεπε για αυτη τη βολτουλα.Γνωμες οπως παντα ευπροσδεκτες παιδια :-)

IMG 016re.jpg

IMG 027r.jpg

IMG 037r.jpg

IMG 006r.jpg

IMG 034r.jpg

Εμενα, περισσοτερο απο το χρωμα, μου αρεσουν τα καδρα... πολυ καλες Γιαννη...

Εμενα, περισσοτερο απο το χρωμα, μου αρεσουν τα καδρα... πολυ καλες Γιαννη...

Ακριβώς, πάνω σε αυτό εξέφρασα τις προτιμήσεις μου :a0210:

Ευχαριστω παιδια για τα σχολια. Ειχα ορεξη χθες λογω της καλης παρεας και της ωραιας μερας,και νομιζω βγηκαν καλουτσικες μερικες φωτο. Τελευταια κοντευει να πιασει αραχνες η φωτογραφικη :icon15:

Ευχαριστω Αλεξη :-)

Και η δικη σου ειναι ωραια,μ'αρεσει οταν συνδυαζονται μπλε και καφε αποχρωσεις.Ισως επειδη ειναι συμμετρικο θεμα να επρεπε να το χωρισεις στη μεση ακριβως.

Γιαννη πολυ ωραιες! με προτιμηση την 1 και 4
Αλεξη πολυ ωραια. Μου βγαζει νοσταλγικο καλοκαιρι!

Γιαννη όλο το σετάκι είναι καλό και ταιριαστό. Γενικά μου αρέσει πολύ να βλέπω σε μια βόλτα να υπάρχει θέμα
Αλεξ σαν να έχεις επανέλθει νομίζω μετά απο αποχή. Τα "κινηματογραφικά" σου είναι εξαιρετικά

Και μια σε πράσινο-μπλε-ασπρο

Απάντηση: ΧΡΩΜΑ!

Πολύχρωμα ''κουτάκια''.

8651491093_a79de5c375_c.jpg

Αλεξ σαν να έχεις επανέλθει νομίζω μετά απο αποχή.

Έτσι είναι! Είχα χαλαρώσει λίγο τον τελευταίο χρόνο και λειτουργούσα στον αυτόματο πιλότο... Αλλά φέτος μου την έδωσε πάλι και το κυνηγάω.

Ακόμα μια δίχρωμη, κόκκινο πράσινο αυτήν την φορά.

Spring Herbs by AlexTheodin, on Flickr