Χρώμα!

Re: ΧΡΩΜΑ!

@nios

μήπως το έχεις σε λιγο πιο σκοτεινό και σε Prophoto ?. Η αν γίνεται το RAW ..

Αυτό το "σαν ξέβαμα" (η εκτροπή του κοκκινου σε ματζέντα) στα πέταλα δεν ξέρω αν υπήρχε όντως αλλά με βάζει σε σκέψεις .. πως θα φαινόταν αν δεν είχαμε του περιορισμούς των χρωματικών χώρων και τις ατέλειες της RGB επεξεργασίας ..

Απάντηση: Re: ΧΡΩΜΑ!

Μονο σε jpeg υπαρχει η συγκεκριμενη ειναι απο την πρωτη μου κομπακτ και το λουλουδι ειχε αυτο το χρωμα δεν ηταν κοκκινο.

Αυτο ειναι το κοκκινο,ειναι απο αλλο φυτο.
IMG_1234-2.jpg

Last edited:

12035017344_f0fee08a38_c.jpg

Με το ΝΕΟ νεο κοσκινακι (610)

Διακρινω λιγο banding ή ειναι η ιδέα μου ????

Αστειευομαι φυσικα :grinning-smiley-043

Μεγεια σου Ηλία, καλο-κλικωτη, καλο ξεζουμισμα !!

Διακρινω λιγο banding ή ειναι η ιδέα μου ????

Αστειευομαι φυσικα :grinning-smiley-043

Μεγεια σου Ηλία, καλο-κλικωτη, καλο ξεζουμισμα !!

Μη λες τετοια, μη λες τετοια...!!!! Φτου, φτου, φτου...
Στα 6400 ISO εχει ενα ανεπαισθητο banding, κι αυτο αν υπερφωτισεις 3-4 stop το raw...
Οk, δεν πηρα την D4, αλλα στις βασικες ευαισθησιες ειναι μεσα στα αναμενομενα πλαισια...

http://farm6.staticflickr.com/5530/12035017344_f0fee08a38_c.jpg

Με το ΝΕΟ νεο κοσκινακι (610)

Χε χε χε .. να που το banding το χρησιμοποίησε δημιουργικά ο "βιτρινάς" .. και ενέπνευσε και τον φωτογράφο ..

Νομίζω θα ταίριαζε και σε άλλη κατηγορία η φωτό ..

Ε τώρα μη μου πείτε οτι τα κόκκινα πέταλα που γίνονται λιλά στις άκρες είναι το χρώμα που στ'αλήθεια έχουν .. σαν απόκοσμο φαίνεται ..

Είναι βέβαια αδύνατο να χωρέσει φωτεινό κορεσμένο κόκκινο στα RGB color spaces ..,

Με το να κατεβάσεις την φωτεινότητα και δούλεμα σε Lab κατι βελτιώνει αλλά δεν μου φτάνει .. ξέρει κανείς κανένα workflow που να είναι καλό σε τέτοιο υλικό ?.

Δεν ξέρω αν με saturation masks στο raw κάτι μπορεί να γίνει.
Κόκκινα λουλούδια, σε λιακάδα είναι οριακά πράγματα, θέλει προσοχή και υποέκθεση (ή χρωματιστό φιλτράκι).

Αν μιλάμε για RAW δεν χρειάζεται υποέκθεση, συνήθως δεν καίγεται το κοκκινο στο raw ιστόγραμμα αλλά μετά το WB, σε λιακάδα (= WB daylight) πολλαπλασιάζεται με πάνω απο 2Χ.
Και το χρωματιστό φιλτράκι θα σου χαλάσει τα υπόλοιπα χρώματα (χορτα-ουρανός) .. πάλι θα χρειαστεί να τα επαναφέρεις (με WB shade = 3X ενίσχυση του κόκκινου) στον RAW converter πάλι το κόκκινο θα είναι καμμένο τελικά ..

Αν και σχετικό με το νήμα ισως καλύτερα να ανέβαζα ενα πρωτομαγιάτικο παράδειγμα στην κατηγορία "επεξεργασία" ..

Last edited:

Θα ηταν αρκετά χρήσιμο γιατί εγώ το μόνο που εκανα ηταν να τονίσω λιγάκι το χρώμα.