Χρώμα!

Πολύ ζωντανή!
Πες μας πως βγάζεις αυτή γυαλάδα, τα καθαρίζεις με ΑΖΑΧ;
Θα ήθελα και το άλλο άσπρο ποδαράκι και ίσως λίγο ακόμη από το καφέ.

Αυτό το μωβ ή αλλιώς λουλακί ήταν αρκετά συνηθισμένο τα παλιά χρόνια συνδυασμένο συνήθως με λευκό.
Το λουλάκι είναι/ήταν ουσία με βαθύ γαλάζιο χρώμα που τη χρησιμοποιούσαν παλαιότερα στο πλύσιμο των ρούχων για να δίνει στα λευκά λάμψη.

Όπως τα λες Αποστόλη, υπάρχουν ακόμα κάποιες ψαρόβαρκες που συνδυάζουν τα τρία χρώματα: λευκό, λουλακί, πορτοκαλί

...και επίσης θυμάμαι την μάνα μου που έριχνε λιγο λουλάκι στο πλυντήριο ρούχων - ήμασταν "πλούσιοι" αστοί βλέπεις και είχε ένα hoover ανοιχτό από πάνω, με ακουμπητό καπάκι και άκουσον - άκουσον, χωριστό κάδο στυψίματος δίπλα (χλιδάτα πράγματα). Τελείωνε το πλύσιμο στον κυρίως κάδο, άνοιγε την αποχέτευση φεύγαν τα νερά, έβαζε τα ρούχα στον κάδο στυψίματος με μια ξύλινη "πηρούνα", στύψιμο, μετά πίσω στον κυρίως κάδο, άνοιγε το βρυσάκι να γεμίσει φρέσκο νερό για ξέπλυμα, 2-3 φορές αυτή η ιστορία και μετά στην λεκάνη για άπλωμα! Όχι παίζουμε - υπεραυτόματα πράγματα (1960-61)! :flipout:

edit: το 1962 πήγε στην Ε.Σ.Σ.Δ. για μια πρωτοποριακή θεραπεία και γύρισε με διάφορα παιχνίδια για τον κανακάρη της, και ένα "παιχνίδι" για τον πατέρα μου: την Kiev που έμαθα φωτογραφία...

Last edited:
Έτσι είναι Δημήτρη. Οι περισσότερες νοικοκυρές τότε άναβαν φωτιά και βάζαν από πάνω ένα καζάνι με νερό όπου έβραζαν τα ασπρόρουχα και για λόγους υγιεινής!
Τι πάω και θυμάμαι!

Απάντηση: Re: Χρώμα!

Βρε την G6 βγάζει και ωραία χρώματα (με λίγη βοήθεια από σένα βέβαια :worshippy:), ο φακός όντως στα κοντινά είναι πολύ καλός, δειξε μας και καμιά πιο μακρινή του στο τελε με την πρώτη ευκαιρία.

Βρε την G6 βγάζει και ωραία χρώματα (με λίγη βοήθεια από σένα βέβαια :worshippy:), ο φακός όντως στα κοντινά είναι πολύ καλός, δειξε μας και καμιά πιο μακρινή του στο τελε με την πρώτη ευκαιρία.

Τα χρώματα της G6 πρέπει οπωσδήποτε να τα ζωντανέψει κάποιος στο post για να είναι όμορφα στο μάτι (αν τραβάει με auto WB)
Μόλις μπορέσω να ξεμυτισω από το "καβουκι" μου θα τον δοκιμάσω και σε μακρινά.