analyze_it
AVClub Addicted Member
- 15 July 2008
- 1,798
Μιά μικρή παρατήρηση μόνο, οι χρωματισμοί δεν έχουν να κάνουν μόνο με το
αν η απόκριση συχνοτήτων σε ένα ηχείο είναι επίπεδη ή όχι αλλά και πως
συντελείται η απόσβεση στο πεδίο του χρόνου (σβήσιμο), αλλά και η κρουστική
συμπεριφορά του ηχείου (ατάκα). Αυτά όλα είναι αντικειμενικά και μετρήσιμα,
τα υπόλοιπά όλα περί προτιμήσεων είναι τελείως υποκειμενικά!
Μιά μικρή παρατήρηση μόνο, οι χρωματισμοί δεν έχουν να κάνουν μόνο με το
αν η απόκριση συχνοτήτων σε ένα ηχείο είναι επίπεδη ή όχι αλλά και πως
συντελείται η απόσβεση στο πεδίο του χρόνου (σβήσιμο), αλλά και η κρουστική
συμπεριφορά του ηχείου (ατάκα). Αυτά όλα είναι αντικειμενικά και μετρήσιμα,
τα υπόλοιπά όλα περί προτιμήσεων είναι τελείως υποκειμενικά!
Σωστα!!Πάντως αν δεν συνδέσεις τον ενισχυτή και την πηγή με ηχεία
δεν ξέρεις καν τι ήχο έχουν!...Είναι μακρύς ο δρόμος προς
ένα ισορροπημένο σύστημα αγαπητέ KYSER, και η εμπειρία που έχω
μου έχει αποδείξει να μην αποκλείω τίποτα.
Σιγουρα θα εχουμε πολυ δουλεια οταν ανεβω Αθηνα φιλε μου!!Θα ηθελα ομως να ακουγα και τα atc (50-100)με τον asr!!(τα campanella δεν ειναι ακριβα???)Παιδια μην αναλωθουμε σε χρωματισμους που υπαρχουν εκ φυσεως σε ολα τα ηχεια (μεγαφωνα κρος καμπινες εχουν ολα χρωματισμους) αλλα σε προτασεις ηχειων για τον emitter. Σεργιο αν βρεις duevel jupitter μ/χ παρτο, αλλιως σε αυτα τα χρηματα bella luna(κοιτα στα ισια ακριβοτερες υλοποιησεις). Επισης ακου και τα raihdo c2 και τα acapella la campanella. Εχω ακουσει τον ενισχυτη και με τα 4 ηχεια αφου ετσι κι αλλιως εμεις τα εχουμε και τα παει μια χαρα. Απο εκει και επειτα ειναι καθαρα θεμα χωρου και προτιμησης.
Σωστα!!
Τοτε φιλε Magellan πως ξερεις τον ηχο των μηχανηματων σου,? (δεν ξερω αν με καταλαβαινεις)εγω δηλ. τι ακουω τον ερμη η τον asr?
Mε λιγα λογια,προσοχη στην επιλογη ηχειου,ωστε να μην πανε χαμενες οι αρετες του ενισχυτη.Αν πνευσουν θετικοι ανεμοι φιλε Magellan η Ιθακη μου πρεπει να ειναι κοντα.Ο χρονος θα δειξει!!Αγαπητέ KYSER, σίγουρα ξέρεις σε γενικές γραμμές τον χαρακτήρα
της πηγής και των ενισχυτικών σου αλλά το ηχείο πάντα είναι ο τελευταίος
και πιό σημαντικός κρίκος για το τελικό αποτέλεσμα...
Καλό είναι να το αντιμετωπίζουμε το σύστημα σαν σύνολο, να το φέρουμε
στο αποτέλεσμα που έχουμε στο μυαλό μας...
Ειναι μακρύς ο δρόμος
προς την Ιθάκη αλλά όταν φτάσει κανείς είναι γεμάτος χαρές!!
Καλή συνέχεια!
Mε λιγα λογια,προσοχη στην επιλογη ηχειου,ωστε να μην πανε χαμενες οι αρετες του ενισχυτη.Αν πνευσουν θετικοι ανεμοι φιλε Magellan η Ιθακη μου πρεπει να ειναι κοντα.Ο χρονος θα δειξει!!
Σε ευχαριστω Magellan, και φυσηκα ευχαριστω οσους εγραψαν την γνωμη τους.Ελπιζω στην εκθεση να γνωρισω μερικα απο τα παιδια.Ετσι ακριβώς!
Προχώρα και ότι θες θα έχεις την βοηθειά μας στο μέτρο του δυνατού.
Ο τελικός κριτής να ξέρεις είσαι εσύ.Εμείς πληρώνουμε εμείς ζούμε με
τις επιλογές μας και επειδή δεν έχουμε την πολυτέλεια
για συνεχείς αλλαγές βαδίζουμε με σταθερά βήματα..´Ενα τη φορά!
Ναι μεν αλλα. Μπορει το sonus να μην ακουγεται σαν sonus και το hansen να μην ακουγεται σαν hansen.
Δεν διαφωνούμε κάπου, αυτό που λέω είναι ότι ακόμα και έτσι με προσεκτική ακρόαση θα καταλάβεις τι μπορεί να κάνει το ηχείο! ;-)
+1
:SFGSFGSF:
Εξάντλησες το θέμα στον σημαντικότερο κρίκο της αλυσίδας (ηχεία) σε μία φράση...
Δυστυχώς γράφονται τόσο λίγα για την συμπεριφορά του ηχείου στο πεδίο του χρόνου.... και αυτό είναι η αφρόκρεμα του χόμπυ σας*
*"σας" επειδή προσωπικά δεν ασχολούμαι με το χόμπυ πλέον... :2thumb22sup:
Μιά και δεν ασχολείσαι πλέον Ηλία, μήπως χαρίζεις τα Analysis ? :2thumb22sup:
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.