Το θέμα έχει κατά καιρούς απασχολήσει - αρκετά, θα έλεγα - το forum (και όχι μόνο). Εκτός από γενικές απόψεις δεν έχω εντοπίσει κάπου μια σούμα των ιδιαιτεροτήτων και των ΣΥΝ ή ΠΛΗΝ που έχει κάθε βερσιόν του συγκεκριμένου λογισμικού.
Επειδή είμαι στην διαδικασία ενός εξ αρχής στησίματος υπολογιστή, ο οποίος - σε αντίθεση με τους προηγούμενους - θα αναλάβει αποκλειστικά τον ρόλο του HTPC, και ο οποίος είναι σχετικά σύγχρονος, θα ξαναθέσω την ερώτηση-δίλημμα που απασχολεί πολλούς.
Παραθέτω το βασικό configuration του υπό κατασκευήν HTPC:
- Intel E8400 --> 3.0 GHz Core 2 Duo (Penryn) CPU
- Abit IP35 Pro --> Intel P35 Express / ICH9R Chipset Motherboard
- 2 x WD Raptor SATA 150 GB HDD --> RAID 1 (system)
- 2 x WD Barracuda SATA-2 500 GB HDD --> (storage)
- 4 x 1 GB Transcend AxeRAM --> 1066 MGhz DDR-2 memory DIMMs
- Sapphire ATI HD3870 GPU (η απλή)
- Creative X-Fi Platinum ή Auzentech Meridian κάρτα ήχου
- LG GGW-H20L Multi combo drive (BD-R/RW & HD-DVD ROM)
- NEC OptiArc AD-7191A LightScribe DVD-R/RW Drive
Όλα αυτά σε ένα από τα νέα κουτιά της Thertmaltake με τροφοδοτικό Etasis 650W.
Έχω στη διάθεσή μου πλήρη έκδοση Windows Vista Ultimate, που σημαίνει πως μου δίνεται η δυαντότητα να διαλέξω εγκατάσταση ή της 32μπιτης ή της 64μπιτης έκδοσης.
Ζητώ, λοιπόν, να μάθω αν θα υπάρξουν προβλήματα τόσο με τους οδηγούς των διαφόρων εξαρτημάτων (και περιφεριακών, όπως εκτυπωτές, scanners, εξωτερικοί δίσκοι κλπ., τα οποία δεν αναφέρω εδώ για λόγους οικονομίας) όσο και με τα πιο δημοφιλή προγράμματα, που χρησιμοποιούνται σε ένα HTPC, όπως τα:
- Any DVD
- PowerDVD Ultra
- Zoom Player
- FFD Show
- DScaler, κλπ.
καθώς και για τα:
- Nero 8
- DVD Fab (σε όλες του τις εκδόσεις, και φυσικά στην τελευταία DVDFab HD Decrypter)
- DVD Decrypter, κλπ.
Ακόμα, βέβαια αν υπάρχουν ιδιαιτερότητες (π.χ. 64μπιτες εκδόσεις) στα πιο κοινά προγράμματα, όπως το MS Office, το Acrobat Reader, το Photo Show, κλπ.
Ζητάω πολλά;
Επειδή είμαι στην διαδικασία ενός εξ αρχής στησίματος υπολογιστή, ο οποίος - σε αντίθεση με τους προηγούμενους - θα αναλάβει αποκλειστικά τον ρόλο του HTPC, και ο οποίος είναι σχετικά σύγχρονος, θα ξαναθέσω την ερώτηση-δίλημμα που απασχολεί πολλούς.
Παραθέτω το βασικό configuration του υπό κατασκευήν HTPC:
- Intel E8400 --> 3.0 GHz Core 2 Duo (Penryn) CPU
- Abit IP35 Pro --> Intel P35 Express / ICH9R Chipset Motherboard
- 2 x WD Raptor SATA 150 GB HDD --> RAID 1 (system)
- 2 x WD Barracuda SATA-2 500 GB HDD --> (storage)
- 4 x 1 GB Transcend AxeRAM --> 1066 MGhz DDR-2 memory DIMMs
- Sapphire ATI HD3870 GPU (η απλή)
- Creative X-Fi Platinum ή Auzentech Meridian κάρτα ήχου
- LG GGW-H20L Multi combo drive (BD-R/RW & HD-DVD ROM)
- NEC OptiArc AD-7191A LightScribe DVD-R/RW Drive
Όλα αυτά σε ένα από τα νέα κουτιά της Thertmaltake με τροφοδοτικό Etasis 650W.
Έχω στη διάθεσή μου πλήρη έκδοση Windows Vista Ultimate, που σημαίνει πως μου δίνεται η δυαντότητα να διαλέξω εγκατάσταση ή της 32μπιτης ή της 64μπιτης έκδοσης.
Ζητώ, λοιπόν, να μάθω αν θα υπάρξουν προβλήματα τόσο με τους οδηγούς των διαφόρων εξαρτημάτων (και περιφεριακών, όπως εκτυπωτές, scanners, εξωτερικοί δίσκοι κλπ., τα οποία δεν αναφέρω εδώ για λόγους οικονομίας) όσο και με τα πιο δημοφιλή προγράμματα, που χρησιμοποιούνται σε ένα HTPC, όπως τα:
- Any DVD
- PowerDVD Ultra
- Zoom Player
- FFD Show
- DScaler, κλπ.
καθώς και για τα:
- Nero 8
- DVD Fab (σε όλες του τις εκδόσεις, και φυσικά στην τελευταία DVDFab HD Decrypter)
- DVD Decrypter, κλπ.
Ακόμα, βέβαια αν υπάρχουν ιδιαιτερότητες (π.χ. 64μπιτες εκδόσεις) στα πιο κοινά προγράμματα, όπως το MS Office, το Acrobat Reader, το Photo Show, κλπ.
Ζητάω πολλά;