Χτίσιμο Home Cinema

Antonis08

New member
13 May 2013
8
Χαιρετώ ολη την παρεα.

Εδω και λιγο καιρο εχω μπει στην διαδικασία να χτίσω ενα Home Cinema για το σαλόνι το οποιο ειναι γυρω στα 20τμ.
Αρχισα με μια Panasonic 55ET5, μετα πηρα εναν Pioneer VSX-521 και τωρα ηρθε η ωρα των ηχείων..

Λεω να ξεκινήσω με τα L-R με ενα κοστος περιπου 300Ε. Απο το ιντερνετικο ψαξιμο εχω καταλήξει στα

JBL ES80 - 244ε
Q-Acoustics 1030i - 298ε
Magnat Monitor Supreme 800 - 299ε
Wharfedale VR-400 - 317ε
Crystal Audio TX-T1 - 339ε
Cambridge Audio S70 - 345ε
Roister Emphasis 25 - 350ε
Jamo S 506 - 370e

Η αληθεια ειναι οτι δεν θελω να ξεφύγω πολυ απο τα 300ε μπας και παρω και το κεντρικό μαζι. Απο αυτα εχω ακούσει τα Roister,Magnat και Crystal Audio TX-T1 και μου άρεσαν και τα 3 με τα Roister και Crystal να μου φαίνονται λιγο καλύτερα!
Το θεμα ειναι οτι οι επιλογες ειναι παρα πολλες, οσο το ψαχνεις τοσο ανεβαίνεις σε τιμη και επειδη δεν εχω και πολυ γνωση επι του θεματος θα ηθελα μια βοήθεια στην επιλογή.

Ποια ηχεια ειναι καλύτερα για τον ενισχυτή?μηπως ειναι πολυ μεγαλα τα δαπεδου για τον χωρο και πρεπει να παω σε μικροτερα?
Υπαρχει καποια αλλη προταση σε αυτα τα χρηματα?

Ευχαριστώ!

εγω εχω τα jamo s506 και μπορω να πω πως αξιζουν και με το παραπανω.ακουσα και τα αλλα που εχεις βαλει στην λιστα και μου αρεσαν περισσοτερο και δεν το περιμενα να εχω τετοιον ηχο.τα συστηνω ανετα...

Σημερα τα ακουσα και εγω τα Jamo και μπορω να πω οτι έμεινα αρκετα ευχαριστημένος. Λιγο μπασο τους λειπει αλλα αργότερα με την προσθήκη sub νομιζω δεν θα φαινεται!
Τα Magnat ειναι λιγο απογοήτευση μιας και τα ξανακουσα σημερα.

Τα Jamo θα μπορει να τα οδηγήσει ευκολα ο 521?

αν τα στησεις σωστα στον χωρο σου θα εχουν μια χαρα μπασο....
πιο ευκολα να τα οδηγησει ειναι τα roister 25
σαν ηχος προσωπικα μου αρεσαν πολυ περισσοτερο ομως τα jamo και για αυτο και τα πηρα....

Πιστευεις οτι δεν θα μπορει να ανταποκριθεί δλδ ο ενισχυτης?θα εχω καποιο προβλημα μακροπροθεσμα ή απλα δεν θα παρω το 100% απο τα ηχεια?

Απάντηση: Re: Χτίσιμο Home Cinema

Πιστευεις οτι δεν θα μπορει να ανταποκριθεί δλδ ο ενισχυτης?θα εχω καποιο προβλημα μακροπροθεσμα ή απλα δεν θα παρω το 100% απο τα ηχεια?

το δευτερο λογω αδυναμου ενισχυτη....

Re: Απάντηση: Χτίσιμο Home Cinema

πιο ευκολα να τα οδηγησει ειναι τα roister 25
..

+1

Επίσης και τα crystal audio θα παίξουν εύκολα και δυνατά με διαφορά ευαισθησίας 1 db από τα roister. Για τα jamo πολύ πιθανόν να χρειάζεσαι τελικό.

ροιστερ τα βγαζω λιγο εκτος παροτι μαρεσει ο ηχος τους διοτι η εταιρια εχει κλεισει και δεν παράγονται πλεον..οποτε μπορει να παρω τωρα τις 2 κολώνες και οταν θελω το κεντρικο να μην το βρίσκω ή τα περιφερειακά ειναι μπλεξιμο..
Τωρα μενουν τα crystal που συμβαίνει κατι περιεργο, στην αντιπροσωπεία εχει τα Τ1 400ε και σε αλλα μαγαζια τα εχει 340..
Ξερετε εαν η απόσυρση που ειχαν καποτε ισχυει ακομα?

Οι αντιπροσωπείες πάντα είναι ακριβότερες για να ¨προστατεύουν¨ τα καταστήματα.

Ειμαι σε δίλημμα, θα παω να τα ακουσω βέβαια και τα δυο για να σχηματίσω αποψη, αλλα η διαφορα τους σε τιμη ειναι 140ε σχεδον οσο κοστιζει το κεντρικο, δλδ εαν παω για τα Τ1 μαλλον θα παρω και το κεντρικο τωρα..

Τι λετε αξιζει την διαφορα το Τ2?

Οπως φαινεται και παραπανω, στα χαρτια η διαφορα τους ειναι στο εξωτερικό tweeter, στις διαστάσεις και στο βαρος.
Το θεμα ειναι στην πραξη ποσο καλύτερο ειναι το Τ2 και εαν αξιζει την διαφορα απο το Τ1.

Επισης διαβαζω καλα σχολια και για τα Heco Victa II 501

Εχει κανεις εμπειρια απο τα συγκεκριμενα?πως ειναι σε σχεση με τα crystal audio?

Ακουσε και τα Q acoustics.. ακουσα τα μικροτερα και μου φανηκαν πολυ καλα, αν δεις και reviews στο what hifi σαν μαρκα ειναι καλη και τιμια για το κοστος των ηχειων της