Χτίσιμο νέου PC από παλαιότερα υλικά. Πρόβλημα κατά την εγκατάσταση των Windows

Καλησπέρα σε όλους

Μετά κόπων και βασάνων, αφού συγκέντρωσα ότι υλικά είχα στη διάθεσή μου που καθόντουσαν ανεκμετάλλευτα (όλα είναι είτε εντελώς αχρησιμοποίητα είτε ελάχιστα χρησιμοποιημένα) έφτιαξα ένα PC, με σκοπό να χρησιμοποιηθεί σε άλλο χώρο. Και επειδή πάει να με τρελλάνει, γι αυτό και ζητάω τη βοήθειά σας.

(Προς πληροφόρησή σας, παρόμοιο νήμα θα συζητήσω και στο διπλανό φόρουμ).

Εν περιλήψει, τα βασικά υλικά είναι:

Μητρική: Abit IP35 Pro v.1.1 (LGA 775), με το τελευταίο BIOS (No. 17), που δέχεται όλες τις CPU με 775, αγορασμένη πριν περίπου 3-4 χρόνια, αλλά ελάχιστα χρησιμοποιημένη, γύρω στις 2-3 ώρες μόνο.
CPU: Intel C2Quad Q9550 (2.83 GHz), αγορασμένος πρόσφατα από αγγελία στο avsite με τη διαβεβαίωση ότι ήταν ελάχιστα χρησιμοποιημένος και πλήρως λειτουργικός.
RAM: 2 x Corsair Dominator PC2-8500 4GB (2x2GB), DDR2 DIMMs, 1066 MHz, αγοράσμένες από ebay πρόσφατα, με την διαβεβαίωση ότι είναι σε άριστη κατάσταση, συν 2 x Kingston HyperX PC2-8500 2GB (2x1GB), DDR2 DIMMs, 1066 MHz, εντελώς καινούργιες, από το κουτί τους
Δίσκος Συστήματος (πάνω στον οποίο θα εγκατασταθεί το λειτουργικό): SanDisk SSD, SDSSDX-240G, 240GB, SATA III (με το τελευταίο firmware R211), εντελώς καινούργιος, παρμένος από την αρχική του σφραγισμένη συσκευασία.
Οπτικός Οδηγός: LG CH10LS20 BD-ROM & DVD-R/RW Combo, δικό μου ελάχιστα χρησιμοποιημένο.
Κάρτα Γραφικών: ATI-AMD Connect 3D Radeon HD4890, 1GB GDDR5, αγορασμένη από αγγελία εδώ μέσα, αν δεν κάνω λάθος, και πάντως δοκιμασμένη πρόσφατα και πλήρως λειτουργική.
Τροφοδοτικό: ETASIS Gaming ET650, 650W, δικό μου, ελάχιστα χρησιμοποιημένο.

(Υπάρχουν κι άλλα υλικά, όπως π.χ. δίσκοι αποθήκευσης κλπ., αλλά στην παρούσα φάση δεν είναι συνδεδεμένα, διότι θέλω πρώτα να περάσω το λειτουργικό και μετά να συνεχίσω τη συναρμολόγηση σταδιακά).

Λοιπόν, εδώ και 3-4 μέρες προσπαθώ να περάσω το λειτουργικό (Windows 8 Pro 64-bit), αλλά τρώω "πόρτα" :date:. Εκεί που εμφανίζεται η σημαιούλα των Windows μετά από ορισμένα δευτερόλεπτα λαμβάνω ένα - πολύ γρήγορο - μήνυμα στην οθόνη που λέει ότι:

"Your PC ran into a problem and needs to restart. We' re just collecting some error info and then we' ll restart for you"

Αφού με παίδεψε πολύ μέχρι να το διαβάσω όλο (εξαφανιζόταν σε λιγότερο από 1/2 του δευτερολέπτου), αποφάσισα να δοκιμάσω την τύχη μου όχι σε Windows 8, αλλά σε Windows 7 Pro. Πήρα λοιπόν ένα άλλο δισκάκι που έχω από άλλο PC και το έβαλα δοκιμαστικά μέσα να δω αν μπορεί να τα φορτώσει.

Αμ δε! Σε λίγα δευτερόλεπτα και μετά το γνωστό αρχικό μήνυμα: "Windows is loading files.....", εμφανίστηκε μπλε οθόνη με προειδοποιητικό μήνυμα ότι σταματάει η εγκατάσταση και ότι ο υπολογιστής πρέπει να σβήσει για να μην υποστεί βλάβη και στο τέλος εμφανίζεται και το λεγόμενο error code ως εξής:

0x0000007E (0XFFFFFFFFC0000005, 0XFFFFF8000CB9C670, 0XFFFFF880029CD728, 0XFFFFF880029CCF80)

Οι αριθμοί των κωδικών που είναι στην παρένθεση, πλην του πρώτου, αλλάζουν κάθε φορά που ξαναπροσπαθώ, αλλά στους τελευταίους τους χαρακτήρες μόνο).

Μπας και μπορεί κάποιος να βοηθήσει, ώστε να ξέρω πού να ψάξω και τί να αποκλείσω;

Ευχαριστώ.
-

Ram

Βγάλε το ενα σετ μνήμες (ξεκινά με τις corsair)

Δοκίμασε μια με το ενα, μια με το άλλο (ή, αν χρειαστεί και με 1 μόνο στικακι) να δεις τι / ποια παιζει.

Και εγώ λέω οτι είναι μνήμη. Είχα την εντύπωση όμως οτι τα Win7\8 είχαν πρόβλεψη για τέτοια προβλήματα και τα παρακάμπτουν.
Παρόμοια προβλήματα είχα με τα ΧΡ αλλά όχι με τα 7\8, στο ίδιο πάντα μηχάνημα.

Το bios κάνει restart τον υπολογιστή γιατί κάτι αποτυγχάνει στην εκκίνηση άρα:

Μήπως δεν υποστηρίζει το bios πάνω από δύο sticks μνήμης! (σπάνια περίπτωση αλλά όχι ακραία πάντως).

Πρώτα μπορείς να κάνεις έναν έλεγχο της μνήμης μέσα από το bios υπάρχει ανάλογη επιλογή υποθέτω. Αν βγάλει κάτι κουμπώνεις πάλι τις μνήμες σου μήπως δεν πατάνε σωστά, αν επιμείνει η συμπεριφορά βγάλε μια δυάδα και δες δουλεύει κάνε τους συνδυασμούς αν δεν βγάλεις άκρη και σου είναι εύκολο βάλε τις μνήμες σε έναν άλλο υπολογιστή ώστε να σιγουρευτείς.
Αν παρά ταύτα επιμένει τότε μέσα στο bios δες κάτι σαν system restart on failure θα είναι επιλεγμένο άλλαξε το κατόπιν save και έξοδο για να δεις τη συμπεριφορά του στη συνέχεια.

Εδώ ήμαστε όπως και να έχει.
Καλά start.

Ήταν η RAM, τελικά. Τώρα δουλεύει!

Καλησπέρα και πάλι

Τελικά όσοι φίλοι εντόπισαν το πρόβλημα στη RAM είχαν δίκιο. Όχι βέβαια ότι το BIOS δεν υποστηρίζει δυο ζευγάρια DIMMs, κάθε άλλο. Αφαίρεσα δοκιμαστικά το ένα ζευγάρι - αυτό της Corsair, που πρότεινε και ο Σύριος - και άφησα πάνω μόνο αυτό της Kingston. Ο υπολογιστής ξεκίνησε κανονικά, φόρτωσε τα Windows πολύ γρήγορα. Στη συνέχεια, και πριν αρχίσω τα updates και συνδέσω τα υπόλοιπα περιφερειακά, έβαλα κι άλλο ένα ζευγάρι από τις ίδιες μνήμες της Kingston, ώστε να αυξηθεί η συνολική χωρητικότητα της RAM στα 4GB και τώρα βρίσκομαι στη διαδικασία του σετάπ, που φυσιολογικά ακολουθεί μετά την εγκατάσταση.

Βέβαια, το περιβάλλον των 8-αριών, μολονότι πολύ ελκυστικό, είναι λίγο "ξένο" σε μένα και φαντάζομαι και σε όποιον το βλέπει για πρώτη φορά, αλλά ελπίζω να το συνηθίσω. Αυτό που ψάχνω να βρω στο site της Micro-μαλακής είναι κανένα Tutorial ή κάποια παρουσίαση των 8-αριών, αλλά με βγάζει απ' ευθείας στα 8.1. Δοκίμασα σε ένα παλιότερο link με την παρουσίαση των 8-αριών, αλλά το διδακτικό βίντεο έχει αποσυρθεί. Αν ξέρει κάποιος κάποιο link, που έχει παρουσίαση, θα το εκτιμούσα.

Θα επανέλθω σε άλλο νήμα για τις εντυπώσεις και επιδόσεις του νεότευκτου PC.

Ευχαριστώ όλους σας.
-

Απάντηση: Re: Χτίσιμο νέου PC από παλαιότερα υλικά. Πρόβλημα κατά την εγκατάσταση των

Σε 8.1 θα πας..free upgrade..

Μια χαρά ξεπέρασες το "πρόβλημα".

Ναι όπως έγραψε και ο netblues αναγκαστικά θα πας σε Windows 8.1 προϋποθέτει να είναι απόλυτα ενημερωμένο το λειτουργικό με τα τελευταία updates μόνο τότε θα εμφανιστεί στο Windows Store η αναβάθμιση σε 8.1

Όποτε κατευθείαν σε Windows 8.1 tutorial.

Βέβαια, το περιβάλλον των 8-αριών, μολονότι πολύ ελκυστικό, είναι λίγο "ξένο" σε μένα και φαντάζομαι και σε όποιον το βλέπει για πρώτη φορά, αλλά ελπίζω να το συνηθίσω.
Μάλλον εννοείς το Metro. Το κλασσικό desktop δεν έχει τρομερές διαφορές σε σχέση με τα 7.

Καλύτερα να βάλεις ένα πρόσθετο για να σε βγάζει κατευθείαν στο desktop, τα apps του Metro έτσι κι αλλιώς είναι ψιλό-άχρηστα.