Χτυπησε η SD....*SOS*

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2025

Την Κυριακή, 16/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2025.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

leonkoum

Supreme Member
20 December 2008
4,991
Αγαπητοι φιλοι-computerαδες.

Χθες ημουν Αθηνα για μια κοινωνικη υποχρεωση και ολα πηγαιναν 'καλως'.
Ξαφνικα η D600 σταματαει να λειτουργει και στην οθονη μου βγαζει ενδειξη 'for' (format)
Στην μηχανη ειχα δυο καρτες sd μια Trancent και μια SONY 16GB εκαστη.
Ως πρωτη ειχα την Trancent και σαν δευτερη την SONY.
Το προβλημα τελικα το ειχε η Sony. Προσπαθεισα να την φορμαρω απο την μηχανη αλλα δεν την δεχονταν.
Την εβαλα σε card reader στο pc και ενω την βλεπει και μου λεει οτι θελει φορμαρισμα μολις την βαζω να το κανει 'αργο' μου λεει οτι η καρτα ειναι 'κλειδωμενη' (προστασια εγγραφης) χωρις φυσικα να συμβαινει τιποτα τετοιο..
Ερωτηση, η καρτα ΠΡΟΦΑΝΩς 'χτυπησε'...σωζετε με κανενα μαγικο ή παει για ανακυκλωση?:rifle:

evanfotis

Moderator
Staff member
26 March 2008
5,689
Γενικά θα άφηνα Trancent, Lexar, Sony κα.
Kοίτα σε Kingston, SanDisk

Αντώνης Τ.

Established Member
20 December 2012
247
Κορωπί
Re: Απάντηση: Χτυπησε η SD....*SOS*

Γενικά θα άφηνα Trancent, Lexar, Sony κα.
Kοίτα σε Kingston, SanDisk

Ολες σκ@τ@ είναι πλέον, νομίζω.

κατά τα άλλα μάλλον πας για πέταμα (εδώ που τα λέμε αν δεν εχεις αρχεία μέσα, τόσο που έχουν εξευτελιστεί σε τιμές, δεν αξίζει να ασχοληθείς ούτε δίλεπτο)

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
17,097
αν εχεις φωτο μεσα τσεκαρε διαφορα προγραμματακια recovery που παιζουν - κανουν δουλεια

Sokratis

Senior Member
24 March 2013
326
Αθήνα
Χωρίς να έχω βρεθεί στην αναγκη να το κάνω, δοκίμασες κάποιο προγραμμα για data recovery; Υπάρχουν αρκετά στο διαδίκτυο και στις ιστοσελίδες των κατασκευαστών καρτών.

kbouk

Super Moderator
Staff member
8 January 2010
26,630
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Απάντηση: Re: Χτυπησε η SD....*SOS*

Καποιες εταιρίες δίνουν lifetime εγγυηση , για δες με την Sony τι παιζει.

leonkoum

Supreme Member
20 December 2008
4,991
Παιδια δεν εχασα φωτογραφιες γιατι η εγγραφη γινονταν στην πρωτη καρτα. Απλα χτυπησε η sony στην....αναμονη!
Απλα ρωτω αν υπαρχει κανενας τροπος να την ξανακανω λειτουργικη γιατι μαλλον με καποιον τροπο επαθε 'σοκ'.
Συνηθως χρησημοποιω Sandisk, Kingston τις αποφευγω γιατι παλαιοτερα ειχα προβληματακια με κατι μνημες και απο τοτε δεν τις προτιμω....

Last edited:

leonkoum

Supreme Member
20 December 2008
4,991
Τελικα η καρτα παει για ανακυκλωση.
Σας ευχαριστω ολους σας

Tsakalos!

Supreme Member
8 December 2009
5,346
Samos!
Τις ειχα παρει ταυτοχρονα, 3 των 4gb μετα απο παινεμα φιλου οτι ειναι ταχα μου καλες.. ε κανα χρονο με το ζορι βγαλανε. και κλαιν μαιν για τις καρτες..οι φωτο της μιας με τσουξανε ΠΑΡΑ πολυ που χαθηκαν... ουτε recovery ουτε τιποτα.. νεκρες.. :violent-smiley-030:

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
17,097
ειδικα στις καρτες, η αμεση μεταφορα των φωτο σε αλλο μεσο επιβάλλεται!

(μιλαει αυτος που εχει 3 32αρες γεμάτες και τις αδειαζει 1 φορα το χρονο :p)

Tsakalos!

Supreme Member
8 December 2009
5,346
Samos!
Καλος εισαι και συ.. Χα χα..
Εγω τις αντικατεστησα με sandisk extreme / ultra και εχω και μια Toshiba.. Προχθες μου κρασαρε μια class 4 απλη Sandisk ενω εγραφα βιντεο με την καμερα. Τις εκανα τεστ, νο προμπλεμ λεει.. Τι να πω..

Γιώργος.Χ

Moderator
Staff member
23 June 2006
5,880
Αττική
Προσωπικά εχω χρησιμοποιήσει κυρίως Sandisk & Lexar (τις γρήγορες σειρές τους) χωρις καποιο πρόβλημα μέχρι στιγμης..

Εχω και μια Transend 8Gb αλλά παιζει ρόλο 2oυ backup

ilias

Supreme Member
18 June 2006
9,320
Bratislava
Κανενα αξιοπιστο και φτηνο σαιτ για καρτες SDHC εχετε προχειρο παιδια?