CI PCMCIA modula σε Sony Bravia

Re: CI PCMCIA modula σε SONY BRAVIA

όταν λέμε reset τι εννοούμε ?

από κάποιο μενού ?

Ναι, ακολουθώντας την παρακάτω διαδρομή:

Menu -->Ρυθμίσεις-->Ρυθμίσεις--> Περνάς στο δεξι παράθυρο και επιλέγεις Μηδενισμός όλων.

Η τηλεόραση θα κάνει επανεκκίνηση και η πρώτη επιλογή θα είναι η γλώσσα (Επιλέγεις Ελληνικά ή ότι σε βολεύει. Την γλώσσα μπορείς να την αλλάξεις και αργότερα)

Η δεύτερη επιλογή είναι η ΧΩΡΑ, είναι αυτή που θέλουμε (επιλέγουμε ΙΤΑΛΙΑ). Αυτή η επιλογή δεν αλλάζει μετέπειτα. Είναι η μόνη περίπτωση που μπορεί να επιλεγεί ειδάλλως πρέπει να γίνει η όλη διαδικασία εξ αρχής.

Μετά σε ρωτάει εαν θες να κάνει αυτόματη αναζήτηση καναλιών. Συνεχίζεις την διαδικασία ...

Last edited:

Η αναβάθμιση που κάνει ο τεχνικός της Sony είναι να κάνει reset την τηλεόραση που μπορεί να την κάνει ο καθένας ? !!!

Εαν έχετε κάποιο νέο σχετικά με την 26S2010 παρακαλώ σημειώστε το καθώς επίσης και ένα link για την κάρτα που είναι απολύτως συμβατή με αυτήν !

Κεντρα τεχνικης υποστηριξης sony στην Αργυρούπολη, για κάνε και εσυ μια ερώτηση για διασταύρωση αν θες.

λοιπον επειδη οπως ειχα πει εχω 2 τηλεορασεις sony KDL32S2000 και KDL32S3000 εβαλα neotion N4 στην KDL32S3000 και επαιξε μια χαρα χωρις κανενα update.στην αλλη που εβαλα την καρτα πεζει μονο την φωνη και δεν δειχνει εικονα.πηρα τηλεφωνο αργυρουπολη και μου ειπαν πρεπει να γινει αναβαθμιση στην τηλεοραση και η χρεωση στον χωρο μου θα ειναι 30 ευρω με το φπα.

Εαν έχετε κάποιο νέο σχετικά με την 26S2010 παρακαλώ σημειώστε το καθώς επίσης και ένα link για την κάρτα που είναι απολύτως συμβατή με αυτήν !

μια απ`τα ιδια...:2thumb22sup:

Στην ερωτηση μου για το πως θα κάνουν την αναβάθμιση μου απάντησε ότι θα βάλουν USB stick. Όταν της είπα ότι δεν έχει USB θύρα μου απάντησε ότι δεν ξέρει και πρέπει να μιλήσω με τον τεχνικό ο οποίος δεν ήταν εκεί.

Η αναβαθμιση γινετε μεσω του CI.

μαλλον για να μην μπλεκουμε με ci,καλυτερα θα ηταν να παμε σ`ενα εξωτερικο δεκτακι που ειναι και σιγουρο,αλλα και πιο "ευελικτο".

μαλλον για να μην μπλεκουμε με ci,καλυτερα θα ηταν να παμε σ`ενα εξωτερικο δεκτακι που ειναι και σιγουρο,αλλα και πιο "ευελικτο".

εγω παντος στην s3000 πεζει μια χαρα με τελεια εικονα η NP4 CIVκαι χωρις τρελοκαθυστερηση που λενε.η αλλαγη καναλιων γινετε σε 1 sec maximum.δυστηχως ο εξωτερικος αποκωδικοποιητης σε βαζει να εχεις εχτρα τηλεχειριστηριο καθως και εαν εχεις κρεμασει την τηλεοραση στον τοιχο τοτε κλαψτα,που το βαζεις το κουτι?

εγω παντος στην s3000 πεζει μια χαρα με τελεια εικονα η NP4 CIVκαι χωρις τρελοκαθυστερηση που λενε.η αλλαγη καναλιων γινετε σε 1 sec maximum.δυστηχως ο εξωτερικος αποκωδικοποιητης σε βαζει να εχεις εχτρα τηλεχειριστηριο καθως και εαν εχεις κρεμασει την τηλεοραση στον τοιχο τοτε κλαψτα,που το βαζεις το κουτι?

θα δοκιμασω να την παρω απο καταστημα που μπορω να την κανω επιστροφη σε περιπτωση που κατι δεν παει καλα.
ετσι κι`αλλιως θελω να την τεσταρω και σε ενα 19αρι στο δωματιο των παιδιων που τους εχω μια lg με θυρα ci.

θα δοκιμασω να την παρω απο καταστημα που μπορω να την κανω επιστροφη σε περιπτωση που κατι δεν παει καλα.
ετσι κι`αλλιως θελω να την τεσταρω και σε ενα 19αρι στο δωματιο των παιδιων που τους εχω μια lg με θυρα ci.
Καλημέρα Δημήτρη. Ποιο κατάστημα είναι αυτό που δεχεται επιστροφή, αν επιτρέπεται;

Η FTA+ (np4+) σε Sony KDL- 26L4000, Ta Digea δεν εχoυν ήχο, εικόνα κανονικά (το EPG λεέι "Καναλι δεν ειναι συντονισμενο".Τα κρατικά κάνουν σπασίματα αλλά έχουν ήχο - (όχι όλα μονο το ΡΙΚ και το Sport+, αν τραβηξω έξω την κάρτα παίζουν κανονικα με τον builtin mpeg2 decoder της τηλεόρασης)
Στην SONY KDL- 32U3000, κανονικά τα Digea, τα κρατικά το ίδιο με την KDL- 26L4000 (σπασίματα)
Εάν η ΕΡΤ σκοπεύει να αναβαθμίσει την μετάδοση σε mpeg-4, τότε οκ περιμένω (ξέρει κανείς τίποτα?)
Εχει αντιμετωπίσει κανείς τετοια προβλήματα ΣΤΙΣ συγκεκριμένες TV?
Είδα σε προηγούμενο thread μία αναφόρά για reset- της tv και επιλογή σαν χώρα την Ιταλία.Αυτό είναι για το EPG μόνο? Πώς ενεργοποιήτε το service mode , για reset?
A και χρόνοι αλλαγής καναλιών το ίδιο με τα κρατικά mpeg2. 1-2 secs

SONY 40W2000 και NP4+ ΟΚ!
εννοείς KDL-40W2000 ? Δεν τα κατάφερα να την κάνω να δουλέψει με την Neotion NP4, έχεις να προτείνεις κάποιο τρόπο? μου είπe κάποιος ότι χρειάζεται αναβάθμιση του software από την Sony.

KDL 40W2000 + NP4 OK.
αλλαγη καναλιων σε 2''.

πρωτα χρειαζεται μηδενισμο ολων απο το μενου ρυθμισεις στο 4ο εικονακι.
επιβεβαιωση 2 φορες οκ
επιλογη γλωσσας οποια θελετε
επιλογη χωρας ΙΤΑΛΙΑ (ΣΟΣ).
Πατησε ακυρωση αναζητησης.
στο μενου ψηφιακα καναλια εχει ανοιξει και ενα ακομη που αναφερεται στο cam.
βγαλε την τηλεοραση απο το ρευμα
βαλε την καρτα με τα γραμματα προς τον τοιχο στην υποδοχη που λεει service port
βαλε την τηλεοραση στο ρευμα καο ανοιξε την
πατησε μενου
ψηφιακα
θα δεισ 2 επιλογες 1 για αναζητηση,ταξινομηση κλπ
και μια τεχνικες.
επελεξε αυτοματη αναζητηση.
πρεπει να ειναι οκ.
σε περιπτωση που δεν βλεπεις πηγενε
ρυθμισεις
ψηφιακα
τεχνικες ρυθμισεισ
ρυθμισεις μοναδας ca
advanced options
mpeg4 enable.

ελπιζω να βοηθησα λιγο.

Η εικονα ειναι τζαμι.:award::award:-bye--bye--bye-

Ολα καλά μέχρι την αναζήτηση που βλέπει πάλι μόνο τα 4 κρατικά ψηφιακά (τα έβλεπα και πριν)
Κατόπιν στις ρυθμισεις μοναδας ca ΔΕΝ ΕΧΩ advanced options mpeg4 enable,
αλλά μόνο Information και κάποιες εκδόσεις Appli κλπ
Σήμα έχω σχετικά καλό, πάνω από το 60%.
Δεν βλέπω να μπορώ να κάνω κάτι άλλο, παρ' όλα αυτά ευχαριστώ πολύ.:bigcry:

Λοιπόν, τοποθετώ την καρτούλα της Neotion free to air στην CI θύρα, μπαίνω στο menu της μέσω του ενσωματωμένου Μpeg-2 δεκτή της TV και μου εμφανίζει τις παρακάτω επιλογές.
1. Pocket info
2. Operators list
3. Morality level
4. Pin code
5. Language
Μερικές από τις παραπάνω επιλογές όπως το Operators list, Morality level και Pin code είναι νεκρές δηλαδή δεν λειτουργούν. Σε άλλα post διάβασα ότι πολύς κόσμος αναφέρεται σε επιλογή ( Mpeg-4 ON/OFF) που εμένα δεν την έχει.

Σε KDL-40D3000 έχει δοκιμάσει κανείς και ποιά κάρτα?
Έχει καθυστέρηση?

Σε KDL-40D3000 έχει δοκιμάσει κανείς και ποιά κάρτα?
Έχει καθυστέρηση?

Απάντηση: CI PCMCIA modula σε SONY BRAVIA

Έχω την KDL-40V2000. Το CI δεν το έχω δοκιμάσει αλλά έχω το εξής θέμα, το οποίο και φαίνεται ότι θα με αποτρέψει από τη δοκιμή:

Το EPG δεν είναι διαθέσιμο (μιλάω προφανώς για τα ψηφιακά της ΕΡΤ).

Γνωρίζω ότι για να το ενεργοποιήσω πρέπει να αλλάξω χώρα. Το θέμα είναι ότι για ένα κανάλι και για μία μόνο φορά θα εμφανίσει το info. Μετά χάνεται. Στο EPG καμία πληροφορία. Η ίδια συμπεριφορά ανεξάρτητα από το πια χώρα έχω επιλέξει (το έχω δοκιμάσει με όλες).
Ένα πρόβλημα, επίσης, είναι ότι αν διαλέξεις άλλη χώρα, τότε ξέχνα το Teletext! Βγάζει ότι χαρακτήρες θέλει!

Από το service της Sony, πριν από αρκετούς μήνες, μου έλεγαν ότι όταν κυκλοφόρησε το μοντέλο δεν υπήρχαν ψηφιακά στην Ελλάδα και γι' αυτό δεν είναι ενεργοποιημένο το EPG, Αγαπημένα,... και διάφορες τέτοιες βλακείες. Αυτό με την αλλαγή χώρας ούτε που το ήξεραν! Επίσης, μου είπαν ότι δεν δέχεται αναβάθμιση.

Έτσι, έχω καταλήξει ότι και αν ακόμη δουλεύει το CI, δεν πιστεύω ότι θα έχω EPG. Άρα, τελείως χαμένα λεφτά.

Last edited:

40L4000 και NP4+FTA κανονικά τα digea και EPG και όλα!
26S2030 (παραλλαγή της S2010 και S2020) με αλλαγή της χώρας σε ΙΤΑΛΙΑ άνοιξε το μενού της NP4+, την είδε και παίζει κανονικά!

Ολα καλά μέχρι την αναζήτηση που βλέπει πάλι μόνο τα 4 κρατικά ψηφιακά (τα έβλεπα και πριν)
Κατόπιν στις ρυθμισεις μοναδας ca ΔΕΝ ΕΧΩ advanced options mpeg4 enable,
αλλά μόνο Information και κάποιες εκδόσεις Appli κλπ
Σήμα έχω σχετικά καλό, πάνω από το 60%.
Δεν βλέπω να μπορώ να κάνω κάτι άλλο, παρ' όλα αυτά ευχαριστώ πολύ.:bigcry:

Προσεχε γιατί μπορεί να έχει την NP4+ που είναι νεότερο μοντέλο και να μην έχει το μενού advanced options, όπως και η δική μου...
Το μενού αυτο μπορεί να είναι της παλαιότερης NP4