Cinavia, aπό 1/2/2012 γίνεται υποχρεωτικό...

Δηλαδή, έχουμε ματ;

Οχι φυσικα οτι κλειδωνει ξεκλειδωνει συν οτι "κατα τυχη" καποιος θα ανακαλυψει κατι.

Θυμαμαι ενα cd recorder που ειχε βγαλει η Philips που τοτε τα δισκακια audio εχαν 5 φορες πανω απο τα data και "καποιος" ειχε ανακαλυψει οτι βαζεις ενα audio το διαβαζει και μετα βαζει το δαχτυλο στην σχισμη κατω απο το πορτακι το ανοιγες και μετα βαζεις το data και το γραφει μια χαρα. Μιλαμε πολυ ευκολο πορτακι ειχε φτιαξει η Philips.

Οπως και πολλα dvd player που κατα τυχη ειχαν δυο ποδαρακια που εκανες μια ενωση μεταξυ τους και ειχες region free

Δεν μιλαω μονο για την Philips ολες οι εταιριες κανουν "θυσιες" στον βωμο του κερδους.

Και εγώ που θέλω ένα player τώρα τι κάνω; Προχωρώ σε αγορά και περιμένω κάποιο μελλοντικό ξεκλείδωμα;

Re: Απάντηση: Cinavia, aπό 1/2/2012 γίνεται υποχρεωτικό...

Και εγώ που θέλω ένα player τώρα τι κάνω; Προχωρώ σε αγορά και περιμένω κάποιο μελλοντικό ξεκλείδωμα;
Για να πάρεις σαφή απάντηση πρέπει να είσαι κι εσύ σαφής. Τι θέλεις να κάνεις με το Bluray Player?

Αν θέλεις να αναπαραγάγεις δίσκους bluray, όποιο player και να αγοράσεις δεν θα έχεις πρόβλημα.
Αν θέλεις τις έξτρα δυνατότητες του ενσωματωμένου media player θα έχεις πρόβλημα με τους τίτλους που έχουν cinavia.

Ο καλύτερος συνδυασμός για την ώρα είναι blu-ray player για τα δισκάκια και ξεχωστιστό media player για ματρόσκες, iso κλπ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Cinavia, aπό 1/2/2012 γίνεται υποχρεωτικό...

Ανέφερα παραπάνω ότι το θέλω κυρίως για mkv, αλλά και για δίσκους (DVD, CD, BD) εφόσον δεν έχω άλλο player.

Πλεον δεν αξιζει να παρεις κατι που να ειναι δυο σε ενα οπως εγω που πηρα το Dune MAX και τωρα που θελω 3D θα πρεπει να παρω ακομα μια συσκευη γιατι το Blu-ray που εχει το MAX δεν παιζει 3D και ετσι αναγκαστικα θα βρεθω με δυο συσκευες.

Μεχρι σημερα δεν εχω αντιμετωπισει προβλημα με τον player της TV LG LH**** και τον WD TV LIVE της προηγουμενης γενιας σε ταινιες* και σειρες αποκλειστικα σε mkv, avi και mp4.

*
http://veehd.com/forum/viewtopic?f=263185
http://forum.slysoft.com/showthread.php?t=41885

Οσοι εχουμε συσκευες που αναπαραγουν κανονικα, μαλλον θα πρεπει να ευχομαστε να μην παλιωσουν (και να απαιτειται νεο fw για να αναπαραγουν νεες κωδικοποιησεις) και να μην χαλασουν.

Όσοι θελουν να αγορασουν ενα BD player, μαλλον θα πρεπει να ψαξουν αρκετα σε μεταχειρο ή σε στοκ αλλά και παλι με τον κινδυνο να μην παιζουν τα νεα BD δικασκια.

Last edited:
Re: Απάντηση: Cinavia, aπό 1/2/2012 γίνεται υποχρεωτικό...

Δηλαδή, έχουμε ματ;

Σχεδόν ναι. Μόλις "πείσουν" και sigma/realtek, θα αρχίσουν και τα παρατράγουδα.

Ανιχνεύει μια ψηφιακή υπογραφή που είναι τοποθετημένη στον ήχο. Μόλις την βρει και δεν παίζεις δισκάκι bluray, τέλος η αναπαραγωγή.

Απάντηση: Re: Cinavia, aπό 1/2/2012 γίνεται υποχρεωτικό...

Ανιχνεύει μια ψηφιακή υπογραφή που είναι τοποθετημένη στον ήχο. Μόλις την βρει και δεν παίζεις δισκάκι bluray, τέλος η αναπαραγωγή.

α) Αυτη η ψηφιακή υπογραφή που είναι τοποθετημένη στον ήχο ειναι γενικη υπογραφη που εχουν ολα τα bluray δισκακια ή ειναι διαφορετικη για καθε δισκακι-ταινια?
Ρωταω γιατι καθε αρχειο ηχου σε καθε δισκακι ειναι διαφορετικο αφου προκεται για λλη ταινια.

β) Δηλαδη με αυτον τον τροπο αν πας για παραδειγμα να δεις το Skyfall απο τορρεντ που κατεβασες(παραδειγμα) σε αρχειο .mkv δεν θα ξεκινησει καν η αναπαραγωγη?

Η ψηφιακή υπογραφή είναι ένα είδος θορύβου, που ο ακροατής δεν αντιλαμβάνεται. Κανείς δεν ξέρει λεπτομέρειες.
Η αναπαραγωγή θα ξεκινήσει, αλλά μετά από λίγα λεπτά (20 νομίζω) θα σταματήσει εντελώς ο ήχος, και στην εικόνα θα εμφανιστεί μήνυμα παραβίασης. Η ταινία θα συνεχίσει να παίζει με αυτό το μήνυμα και χωρίς ήχο.

H ψηφιακή υπογραφή είναι ένα είδος θορύβου. Ωραια. αν ripαρουμε μια blu-ray ταινια στον σκληρο μετατρεποντας την σε .mkv ή την κατεβασουμε ετοιμη απο το νετ, το audio track θα παραμεινει ακριβως το ιδιο αφου θα ειναι exact copy που περιεχει επισης το αυτο audio watermark.

Οποτε πως θα μπορεσει το cinavia να καταλαβει οτι δεν παιζει το γνησιο αλλα παιζει το ριπαρισμενο? Αφου θα ελενξει το ηχητικο αποσπασμα και θα το βρει ακριβως το ιδιο με του γνησιου.

Θελω να μαθω πως ξεχωριζει αν παιζει το γνησιο bluray απο το κατεβασμενο .mkv του τορρενταδικου.

Η υπογραφή περιέχει τα μέσα που επιτρέπεται η ταινία να παιχθεί. Οι ταινίες πάντα λένε δισκάκι bluray BD-ROM. Οπότε, μόλις δει ότι το μέσο δεν είναι δίσκος BD-ROM, σταματά...

Μλαιστα, ευχαριστω! Η υπογραφη ειναι παντα η ιδια σε καθε δισκακι ή αλλαζει αναλογα με την ταινια?

Δεν νομίζω να ξέρει κανείς να σου πει. Υποθέτω ότι και ίδια να είναι, αφού μιξάρεται με τον (διαφορετικό) ήχο κάθε ταινίας, δίνει διαφορετικό αποτέλεσμα.
Τώρα το τι κοιτάει το λογισμικό της cinavia και πως το εντοπίζει, μάλλον δεν θα γίνει εύκολα γνωστό.

Eυχαριαστω για τιθς απαντησει, ας ελπισουμε να βρεθει κανα workaround γιατι το cinavia θα το βαλουν καισ τις τηλεορασεια νδ εν το χουν βαλει ηδη....