CIR HEADER/XBMC/HARMONY ONE

xaphs1900

Established Member
11 September 2010
229
Γεια σε ολους,

ετοιμαζομαι να αγορασω το Harmony One,και θελω να ελεγχω και το htpc με αυτο on/off και xbmc.

Δηλαδη να προγραμματισω το Harmony να ανοιγει το Htpc (στο xbmc) τον ενισχυτη και την τηλεοραση.

Η μητρικη ειναι η Asrock Z77E-ITX και διαθετει ir header.

Το κουτι ειναι το Fractal Design NODE 304,οποτε λυσεις σαν του inteset δε θα με βολεψουν.

Η ερωτηση ειναι αν μπορω να κανω αυτο που σκεφτομαι,και επισης τι πρεπει να αγορασω για να το κανω.

Αν ηταν δυνατον θα ηθελα καποιο μικρο usb δεκτη χωρις καλωδιο.

Ο υπολογιστης δεν εχει αποκλειστικη χρηση htpc.

Ευχαριστω πολυ.

Last edited:
Πάρε τον φθηνότερο δέκτη που θα βρεις.
Ψάξε "USB, receiver, MCE, RC6" κάτι τέτοιο.
Μπορεί να σε συμφέρει να πάρεις κι ολόκληρο remote.
Εκεί στα $20 παίζουν από ebay η amazon.

Θα κατεβάσεις το λογισμικό της logitech, θα φτιάξεις account, θα προσθέσεις τις συσκευές σου,
θα δηλώσεις το computer σαν media center pc και μετά θα φτιάξεις τα κουμπάκια.
Στο φόρουμ της Logitech για τα remote θα βρεις τα πάντα.

Μετά δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με το WMC.
Θα κατεβάσεις τo Xbmc launcher ή θα κάνεις το κόλπο με το πράσινο κουμπί που έχει ο Αυγερινός στον οδηγό του.

Πάντως επειδή μου αρέσει πάντα να προτείνω value λύσεις , αν έχεις, εξάντλησε όλες τις πιθανότητες για remote από κινητό ή tablet.
Oι βιβλιοθήκες του Xbmc στο remote είναι άλλο πράγμα.

Re: Απάντηση: CIR HEADER/XBMC/HARMONY ONE

Ευχαριστω για την απαντηση!!!

1.Το cir θα το συνδεσω η να το αφησω απλα για τα μπροστνα usb;Παιζει ρολο στο on/off;

2.Απο κινητο τι εννοεις;Wifi;

Η αληθεια ειναι οτι ψηνομαι για αγορα tablet,αλλα τα tablet με ir νομιζω ειναι 2,sony και samsung αλλα δε βρηκα καποια εφαρμογη που να μπορει να κανει οτι και το harmony.

Αλλες ιδεες ευπροσδεκτες!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: CIR HEADER/XBMC/HARMONY ONE

1.Το cir θα το συνδεσω η να το αφησω απλα για τα μπροστνα usb;Παιζει ρολο στο on/off;

Δεν είχα ποτέ CIR mobo...
Από οτι βλέπω στο πρώτο αποτέλεσμα που βγάζει το google δεν χρειάζεται receiver.

2.Απο κινητο τι εννοεις;Wifi;

Η αληθεια ειναι οτι ψηνομαι για αγορα tablet,αλλα τα tablet με ir νομιζω ειναι 2,sony και samsung αλλα δε βρηκα καποια εφαρμογη που να μπορει να κανει οτι και το harmony.

Ναι μέσω wi-fi εννοούσα και μόνο για το PC.
Υπέθετα ότι ήδη θα υπάρχει κάτι σε iOS ή android.
Για τις υπόλοιπες συσκευές θα είναι μπέρδεμα βέβαια και θέλει πολλά περισσότερα χρήματα.
Κακώς δεν το είπα πιο καθαρά.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: CIR HEADER/XBMC/HARMONY ONE

Σε android υπαρχει το κινητο μου,και εχω παιξει λιγακι με το xbmc αλλα δεν ενθουσιαστηκα και πολυ.....

Τωρα χαζευα στο youtube τις δυνατοτητες του galaxy note και μπορει, απο οτι λεει τουλαχιστον, να ανοιξει πολλες συσκευες μαζι αλλα δε ξερω κατα ποσο θα μπορει να γυρισει και τις εισοδους του ενισχυτη κτλ,πρεπει να το κοιταξω.

Τablet θα αγοραζα καποια στιγμη στο μελλον γιατι δεν εχω και laptop,οχι βεβαια πως το αντικαθιστα,αλλα το προγραμματιζα για αργοτερα αφου θα αγοραζα και το harmony και θα επεφταν πολλα μαζι.

Το ιδανικο σεναριο θα ηταν να ελεγχω τα παντα απο το tablet αφου θα το παρω ετσι κ αλλιως αλλα δε ξερω κατα ποσο ειναι δυνατον αυτο,για αυτο και κατεληξα στο harmony.

Και σε ios υπαρχουν τα xbmc commander και το constellation ....
Επίσης οι ενισχυτες της yamaha οι καινουργιοι έχουν εφαρμογή σε ios για ολες τις λειτουργίες τους.
Και απο τηλεοράσεις οι philips παλι εχουν εφαρμογη για ios ( για τις αλλες δεν ξερω) ...

Γιατι να παρεις το harmony one και όχι το καινουργιο το harmony touch?

Το συστημα μου ειναι αυτο εδω :

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/96698-The-low-budget-story

Για ios δεν εχω καποια συσκευη και δε σκοπευω να παρω,δε τη βλεπω με καλο ματι την apple.

Αν και δεν εχω πιασει στα χερια μου κανενα απο τα 2,δεν ακουω και τα καλυτερα για το touch και οσοι ειχαν το one μενουν σε αυτο.

Αν έχεις το one δεν πας στο touch .. Αν δεν έχεις, αγοράζεις το touch και όχι το one :)
Εκτός αν βρεις το one σε εξαιρετική τιμή ...

Re: Απάντηση: CIR HEADER/XBMC/HARMONY ONE

Ευχαριστω!!!

Αρα παω για touch απο amazon uk;

http://www.amazon.co.uk/Logitech-Ha...SDB0/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1358499093&sr=8-1

Και για το receiver? Θελω κατι τετοιο :

http://mobile.dailysteals.com/deal/...ote-Controller-with-USB-Dongle-and-Netflix-CD

το usb δηλαδη να ειναι χωρις καλωδιο,αλλα δε βρισκω κατι ουτε στο amazon ουτε στο ebay.....

Καταρχήν πρέπει να είναι CIR, όχι απλά IR receiver. Κατά δεύτερον πρέπει να αλλάξεις τη συνδεσμολογία του USB που θα συνδεθεί το dongle, βλέπε σαν παράδειγμα: http://www.asrock.com/mb/spec/card.asp?Model=Smart%20Remote

Νεοτερα:

Χθες το βραδυ ανακαλυψα το PLEX!

Η smart tv μου τελικα ειναι πολυ εξυπνη.Στις εφαρμογες εχει το PLEX,το εγκατεστησα και δουλευει αψογα,παρα πολυ καλη εικονα,και βλεπει και ΟΛΕΣ τις ταινιες που εχω στο movies (πραγμα που το xbmc αρνιοταν πεισματικα για καποιο λογο),και χωρις μεχρι στιγμης να εχει καποιο θεμα με τους υποτιτλους.

Το μεγαλυτερο πλεονεκτημα ειναι πως το remote της τηλεορασης δουλευει με το plex!!!!!!

Επισης απο οτι καταλαβαινω το xperia μπορει να ανοιξει με τη σειρα τις συσκευες ΚΑΙ να αλλαξει την εισοδο του ενισχυτη οποτε καλα και μεχρι εδω.

Νεα ερωτηση:

Μπορω με το tablet να ανοιξω-κλεισω το pc;(Ανεξαρτητα απο το αν εχει πλεχ,xbmc κτλ)

Ευχαριστω πολυ!

Επισης απο οτι καταλαβαινω το xperia μπορει να ανοιξει με τη σειρα τις συσκευες

...να ανοίξει τις συσκευές ή να τις ανοίξει από standby? Το pc είναι κάτι το διαφορετικό, εκτός αν και στο pc είσαι ικανοποιημένος με standby.

Απάντηση: Re: CIR HEADER/XBMC/HARMONY ONE

Aν δε κανω λαθος, πρεπει να εχει οπτικη επαφη με το remote;Γιατι δεν εχω σκοπο να χεριασω το κουτακι.

...να ανοίξει τις συσκευές ή να τις ανοίξει από standby? Το pc είναι κάτι το διαφορετικό, εκτός αν και στο pc είσαι ικανοποιημένος με standby.

Η τηλεοραση και ο ενισχυτης δεν εχουν standby,on/off μονο.

Με τον υπολογιστη σε sleep mode και με ir,μπορω να τον ''ξυπναω'' με το tablet;

Επισης η καταναλωση σε sleep mode ειναι αρκετη ή σχεδον καθολου;

Και ακομα μια ερωτηση.....

Εχω συνδεσει την τηλεοραση στο δυκτιο και με οπτικη δινω απο την τηλεοραση στον ενισχυτη,υπαρχει τροπος οταν ανοιγω το plex να κοβει τον ηχο απο την τηλεοραση και να δινει ηχο μονο στον ενισχυτη (δηλαδη να μην παιζουν τα ηχεια της τηλεορασης αλλα μονο ο ενισχυτης);

Σας ευχαριστω για την βοηθεια!!!!!!!

Re: Απάντηση: Re: CIR HEADER/XBMC/HARMONY ONE

Η τηλεόραση και ο ενισχυτής έχουν standby και όχι ON/OFF, κ αυτό για να αντιδρούν στο τηλεκοντρολ (όπως πχ και τα κλιματιστικά)

Με ir ο υπολογιστής ενδεχομένως να "ξυπνάει" με ταμπλετ μόνο αν υπάρχει υλοποίηση WAKE-ON-LAN.

Η κατανάλωση σε sleep είναι ανάλογα τη συσκευή. Από 8Watts μέχρι 70Watts (είχα κλιματιστικό με κατανάλωση σε "standby" τόσο!!)

Στη Sony που έχω, η αλλαγή από τα δικά της ηχεία στην οπτική γίνεται από το μενού κάθε φορά που θέλω κάτι τέτοιο, αυτόματα δεν γίνεται.

Δυστυχώς ο pioneer δεν φαίνεται να έχει ARC (audio return channel) και έχεις κολλήσει με την οπτική.