Citroen DS

spycon69

Banned
22 June 2006
1,218
Ζητώ τη βοηθειά σας για την εξεύρεση συνεργείου / μάστορα που να μπορεί να αναλάβει μια ψιλο-συντηρησούλα σε ένα Citroen DS εντός Αττικής.

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη
:ernaehrung004:

ωχ ωχ...στάσου...δεν έχω πάνω μου...υπόσχομαι να ανεβάσω άμεσα...αστα...μεγάλος έρωτας...

Ε ρε μάνα μου... Αυτά είναι αυτοκίνητα τα οποία δεν τα αποχωρίζεσαι ποτέ.
Εγώ έχω τρελαθεί με μια Citroen SM (Maserati) που παρκάρει στη γειτονιά μου και είναι σε άψογη κατάσταση. Μπορώ να κάθομαι να τη χαζεύω με τις ώρες.
Για αυτό που ρωτάς, μίλησα με φίλο που έχει συνεργείο Peugeot - Citroen και μου είπε ότι ο λόγος που δεν το αναλαμβάνει είναι ότι δεν υπάρχουν πλέον ανταλλακτικά και είναι μεγάλη ταλαιπωρία. Μου είπε ότι ο μοναδικός που έχει μαζέψει όλο το stock και μπορεί να σου κάνει τη συντήρηση είναι ο Καριάδης κοντά στην έξοδο της Αχαρνών στην εθνική οδό. Πάρε με στο 6945550863 να σου δώσω πιο λεπτομερείς οδηγίες.

Last edited:
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες θα μιλήσουμε στο τηλ. Το θεματάκι είναι οτι πρεπει να μεταφερθει στο συνεργείο απο γερανό μιας και είναι σε ακινησία εδω και 4 χρόνια. Μάλλον για συνδρομή ΕΛΠΑ/Express Service με βλέπω...

Εχει κανείς καμμιά άλλη ιδέα ?

Το δικό μου mini cooper (του 82), είναι σε ακινησία εδώ και 2 ½ χρόνια.
Επειδή και εγώ θα ‘θελα να το ξανακινήσω, συμβουλεύτηκα τον μηχανικό μου.
Σύμφωνα λοιπόν με αυτόν, το μόνο που πρέπει να προσέξω είναι οι τυχόν σκουριές που ίσως δημιουργήθηκαν στα τοιχώματα των κυλίνδρων.
Κατά την άποψη του, θα πρέπει να ξεβιδώσω τα μπουζί, να ρίξω σε κάθε κύλινδρο μισό φλυντζανάκι του καφέ ψιλό λάδι (10ράκι) και να το δουλέψω για λίγο μόνο με χρήση μίζας (πάντα με τα μπουζί βγαλμένα).
Έτσι θα απομακρυνθούν με την λιγότερη ζημιά οι όποιες σκουριές υπάρχουν.
Δοκιμή πλήρους εκκίνησης (με τα μπουζί βαλμένα πλέον), θα πρέπει να γίνει την επόμενη ημέρα, έτσι ώστε να έχει στραγγίξει όσο το δυνατόν περισσότερο λάδι από τους κυλίνδρους.
Αυτά για να ξεκινήσει ο κινητήρας.
Θα πρέπει βέβαια να εξαερώσω φρένα, να αφήσω να ψιλοφορτώσει η μπαταρία (ή να την αλλάξω) κ.λ.π.

Καλό κουράγιο & καλή τύχη ! ;)

Φίλε για το DS πήγαινε στο forum 4Τροχών και στη κατηγορία Περί Αυτοκίνησης και στο θέμα:Κλασσικά Αυτοκίνητα είναι ένα παλληκάρι με ένα DS (νομίζω Sirgus τον λένε από οτι θυμάμαι).Αυτός ξέρει πολλά για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και θα σε βοηθήσει.

Re: Απάντηση: Citroen DS

Φίλε για το DS πήγαινε στο forum 4Τροχών και στη κατηγορία Περί Αυτοκίνησης και στο θέμα:Κλασσικά Αυτοκίνητα είναι ένα παλληκάρι με ένα DS (νομίζω Sirgus τον λένε από οτι θυμάμαι).Αυτός ξέρει πολλά για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και θα σε βοηθήσει.

Με πρόλαβες...Ο Sirgus είναι αδερφός μου :flipout:
Έχουμε ένα AMI 8 του '73 που το πηγαίνουμε σε ένα συγκεκριμένο συνεργείο που φτιάχνει παλιά CITROEN. Αν θες περισσότερα κάνε ένα πμ. Να ξέρεις μόνο φίλε μου ότι τα παλιά αυτοκίνητα θέλουν πολύ προσωπική φροντίδα, να είσαι διατεθιμένος να βάλεις και λίγο χέρι μόνος σου... Καλή τύχη και καλές βόλτες!

Με φώναξε κανείς?
:ernaehrung004:

Καταρχήν καλώς ήρθα στην παρέα σας!

Όντως υπάρχει ένα Ami 8 (του 76 αδερφέ...:grandpa: , μην το παρακάνουμε:flipout: ) και νομίζω ότι στην Αθήνα υπάρχει ο κατάλληλος μηχανικός για αυτά:grinning-smiley-043

Στείλε μου ένα pm! :ADFADF1:

Το αυτοκίνητο.
Όταν οι Γάλλοι έβγαζαν τεχνολογία οι άλλοι ήταν ακόμα πάνω στα δέντρα...
Τις τεχνολογίες του βάτραχου από το '60 τις πουλάνε τώρα άλλοι... για καινούργιες.

Προχθέ είδα το καινούργιο και έπαθα...!