Cityscape photography

Νίκο η πρώτη είναι η καλύτερη πιστέυω. Αν φύσααγε και λίγο και άφηναν τα σύννεφα λίγο ουρά θα ήταν εξαιρετική. Επίσης θα της ταίριαζε ίσως και infrared επεξεργασία...

Η δεύτερη μου αρέσει πολύ η προοπτική (τα 12 βλέπουμε?) αλλά με χαλάει λίγο οτι στο κέντρο υπάρχει "φασαρία", ανάμεσα απο τα κτήρια. Θα το ήθελα να υπάρχει λίγο κενό (ώστε το θέμα να είναι πιά τα πλαινά κτήρια) ή κάτι άξιο αναφοράς (ώστε το θέμα να γίνει αυτό). Βέβαια δεν είναι δική σου ευθύνη, δεν μπορείς να αλλάξεις τα κτήρια για να γίνει καλύτερη η φωτογραφία... Ωραία θα ήταν ομως.... χεχε

Αλεξη ολες ειναι με τον nikon 14-24. Στην 1η και στην 2η εχω κροπαρει λιγο μπροστα (front ground). Στην 2η δεν μπορουσα οπως λες να κανω κατι για την λιμνη παρολο που θα το θελα. Το θεμα οπως σωστα λες ηταν οι γραμμες και η προοπτικη των κτιριων.

Ελπίζω να μην σε πειράζει, κάτι τέτοιο εννοούσα! Δημιουργική αρχιτεκτονική...
Το έκανα λίγο βιαστικά οπότε δεν φαίνεται και πολύ φυσικό...
attachment.php

Attachments

• nilo2.jpg
    nilo2.jpg
    89.8 KB · Views: 208
Noμιζω οτι αν και βιαστικα, ο ουρανος σου ειναι καλυτερος απο τον δικο μου. Μολις πιασω το PS στα χερια μου :a0210:θα την φτιαξω. Thanks.

alextheodin : ussareis cpl ?

edit : ουπς σορρυ....νομιζα οτι την τραβηξε ο alextheodin..βλεποντας τον σκουρο ουρανο το ειπα

Last edited:
Berlin cityscapes

attachment.php

attachment.php

attachment.php

πολυ καλες!! το ps θα μπορουσε να τις αναδειξει ακομα περισσοτερο ,αλλα ειναι ηδη πολυ καλες σαν φορμα γενικοτερα!

Δοκιμάζοντας την Pentax MX με ένα ρολλάκι αν λειτουργεί καλά τράβαγα διάφορα... Μεταξύ αυτων και την καμινάδα του σπιτιού μας. Την πρώτη φορά που την είδα δεν μου πολυάρεσε, αδιάφορη μου φάνηκε. Αλλά τις τελευταίες ημέρες μου κάτι βρίσκω και μου αρέσει αρκετά...
3644701565_96154207c9_o.jpg

Pentax SMC M 50mm f1.7 με κόκκινο φιλτράκι
Ο κόκκος είναι πολύς γιατί τα εμφάνισα στους 24 βαθμούς καθώς το νερό της βρύσης αυτές τις μέρες (καλοκαίρινές...) δεν πέφτει κάτω απο 24-25...

2 με τον καινουριο μου φακο, zuiko digital 25mm f2.8 pancake, πολυ μικρος, η μηχανη χωραει τωρα παντου, εχει ομως barel distortion που φαινεται ....

4032143039_f0c40b971a_o.jpg

4032143385_c2a87ec3ea_o.jpg

Ηλία ήθελε να καταλαμβάνει μεγαλύτερο μέρος του κάδρου η γέρυφα, έτσι δείχνει άδειο το κάδρο, νομίζω.

Μαλλον εχεις δικιο, αλλα η γεφυρα παραηταν χαλια (αρχιτεκτονικως) και ειπα να τραβηξω το ποταμι...

Βαζω ακομα μια απο το καστρο... και σε αυτη πειραξα (οσο μπορουσα) τα χρωματα...

attachment.php

Attachments

• IMG_3370.jpg
    IMG_3370.jpg
    75.5 KB · Views: 191
Ηλία το κάστρο του επισκόπου είναι καλύτερο να το τραβήξεις πάνω από τη γέφυρα (ναι, την ίδια γέφυρα). Και με το φακό λίγο πιο αριστερά, για να μην πάρεις πάλι το φωτιστικό του δρόμου.

Θα πρότεινα επίσης να ανεβείς στον πύργο της γέφυρας και να πάρεις από εκεί το ποτάμι και το κέντρο της πόλης, είτε κομμάτια (π.χ. τον καθεδρικό ναό στο βάθος του δρόμου).

Πάντως πολύ καλή η πόλωση του ουρανού. Μπράβο !!!

image00821.png

Πανω απο μια γεφυρα στην Π.Ραλλη,πισω απ'το ΤΕΙ πειραια.Πολυ "Αθηνα",ε:frown:

τωρα αστικο τοπιο... η cityscape...
:ADFADF1:τα εχουμε μπερδεψει λιγουλακι??